TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
EFTERÅRSTILBUD: 3 UGER FOR 3 KR

Yamaha RX-A1030

Den totale oplevelse

Yamaha RX-A1030 har alt: Fantastisk lydkvalitet, masser af kræfter og brugervenlighed i top. Den er også meget veludstyret.

forfatter
Publiceret 30/10/2013 - 13:53
L&B mener
Heftig og naturlig lyd Virker fint til streaming Overlegen fjernbetjenings-app Pladespiller-indgang
Kunne have haft mere gennemsigtig mellemtone
Specifikationer
 • 8 x HDMI ind (MHL foran), 2 x HDMI ud
 • 3D og 4K opskalering
 • 7 x 110 W (8 ohm)
 • YPAO højttalerkalibrering
 • AirPlay og DLNA
 • Fjernbetjenings-app til iOS, Android og Windows Phone
Vejl. pris 8990Pr. 30/10/2013 Produktside

Yamahas receiver sluttes til netværket med Ethernet-kabel. Hvis du vil have trådløs netværksforbindelse, kan en adapter købes som ekstraudstyr. Det samme med Bluetooth.

På streaming-siden har receiveren DLNA og kan streame fra din mobiltelefon via producentens egen Music Play-funktion. Den minder om AirPlay, men er helt ukomprimeret, hvor AirPlay bruger Lossless-komprimering til overførslen. Receiveren understøtter også traditionel AirPlay for dem, der hellere vil bruge det.

En fjernbetjenings-app er nu tilgængelig til både Apple, Android og Windows Phone 8. Også en, der er optimeret til tablets med iOS eller Android.

Med YPAO rumkorrektion kan du vælge at måle fra et eller flere punkter i rummet. Det er let at bruge, og Yamaha siger til, hvis du har sluttet en højttaler til den forkerte fase.

Skærmmenuen er overskuelig og flot grafisk. Med den brugervenlige mobil-app kan den fysiske fjernbetjening pakkes væk for bestandig. Noget, der også øger brugervenligheden, er de såkaldte SCENE-knapper, der kan programmeres til at udføre en række kommandoer i træk, såsom at skifte indgang til Blu-ray-afspiller, gå i rigtig surround-tilstand og tænde for tv’et; alt sammen i én handling.

Yamaha giver mulighed for såkaldte Presence-kanaler, som gør, at et par højttalere kan monteres i højden foran eller bagved som alternativ til et ekstra par baghøjttalere i en 7.1 opsætning. Yamaha er ikke alene om dette, men har den mest realistiske højde-dekodning i mine ører.

Lydkvalitet
Iron Man 3 på Blu-ray er en spektakulær oplevelse. Dialogerne er store og fyldige med klar artikulation. Lydbilledet er massivt, og der er godt med kraft. I intense scener, som når Tony Starks hus angribes af helikoptere, bliver Yamaha mindre stresset end både Onkyo og Pioneer. Kraften er på højde med Harman Kardon, bare med et større lydbillede og mere opløst bas. Den når ikke helt op på siden af NAD i ren muskelkraft, men NAD har ikke Yamahas åbenhed i overtonerne.

Klassisk jazz lyder også rigtig godt. Opløsningen i overtonerne virker bedre end de øvrige, så klaver klinger fint, og sangstemmer adskilles godt. Basområdet er naturligt med godt tryk. Det gør receiveren velegnet til både rock og mere akustiske toner.

Yamaha_RX-A1030_bakside

Tonalt hælder Yamaha mod det fyldige, hvor Pioneer er mere neutral og adskiller bedre i mellemtonen. Men Yamaha lyder mere opløst i diskantområdet og er endnu mere underholdende til actionfilm og rock. Samlet set mener vi, at det her er den bedste receiver i klassen.

Konklusion
Yamaha RX-A1030 giver et stort og sømløst lydbillede, der omslutter lytteren helt. Lyden på film er kraftig og massiv, og med god opløsning i bas og overtoner. Dialogerne er store og fyldige med god artikulation.

Hvad enten det er med højdekanaler eller et traditionelt 7.1 setup, mener vi, at Yamaha gør det bedst i hjemmebiografen. Det er heftigt og naturligt på én gang.

Musik i surround og stereo lyder også rigtig godt. Der er ikke den samme gennemsigtighed i mellemtonegengivelsen som med Pioneer, men Yamaha har mere varme og fylde. Uden at det kammer over i Harman Kardons svulstighed. Det er et velvalgt kompromis.

Desuden er receiveren meget brugervenlig, især med fjernbetjenings-app’en til iPad. Og med Music Play og AirPlay går streaming som en drøm. Bedst i test!

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
 • Over 5.000 produkttests
 • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
 • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
 • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
 • Altid opdateret på sidste nyt
 • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
 • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
 • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

3 uger 3 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 672 kr
(du sparer 216 kr)
12 Måneder 895kr
(med 11 utgaver af magasinet)

Også i denne test:

8 surround-receivere til hjemmebiografen

Opsummering

For mindre end 10.000 kroner får man en receiver, der både lyder rigtig godt og har rigeligt med funktioner.

Harman Kardon AVR 370

Gang i den

Fra Harman Kardon kommer en receiver, der gør actionfilm meget engagerende. Men den er ikke uden fejl.

Sej lyd Wi-Fi AirPlay
Lidt svulstig bas Træg betjening ved streaming Ingen pladespiller-indgang

NAD T757v2

Minimalistisk hjemmebio-kraftværk

NAD undgår alt overflødigt og koncentrerer sig om det, de gør bedst: God lyd til lav pris.

Bulder og brag Kan opgraderes til DAB+
Ingen rumkorrektion Få funktioner Ingen streaming Ingen pladespiller-indgang

Pioneer SC-2023

Klar som dagen

Pioneer tegner et stort, åbent lydbillede med glasklare dialoger. Idiotsikker trin-for-trin opsætning gør en ellers avanceret receiver let at bruge.

Sømløs lyd AirPlay
Ingen pladespiller-indgang Kan lyde lidt sterilt efter kalibrering

Onkyo TX-NR828

Distinkt og kraftfuld

Her er en heftig og musikglad hjemmebio-receiver med god kontrol og tryk på bassen. Den har også trådløs netværkstilslutning og indbygget Spotify.

Stor og kraftfuld lyd Wi-Fi og Bluetooth Pladespiller-indgang Spotify
Overtoner kunne være mere opløst Mindre avanceret end forgængeren
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv en kommentar

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
Tordner løs i hjemmebiografen Musical Fidelity M6x 250.7 er en "superstøjsvag" 7-kanals forstærker, med punch nok til at slå enhver i gulvet.
Knivskarp 8K OLED fra LG Med samtlige de kvaliteter, vi kender fra OLED, kombineret med knivskarp 8K-opløsning, er denne topmodel fra LG noget af det sejeste, vi har set!
Måske den vildeste af sin slags Andre centerhøjttalere er ikke som denne.
Glem 85", nu gælder det 98" Stort og flot skal det være. Men det behøver ikke at koste en formue!
Så billigt får du ikke 150 tommer Epsons laserprojektor kan stå i stuen på TV-møblet og vise billedet på samme væg.
Ny soundbar fra TCL lover total hjemmebiolyd Biograflignende lydoplevelser hjemme i stuen.
Følg Lyd & Billede