Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

TEST: Nvidia Shield TV

Super-streamer fra Nvidia

Glem alt om Apple-tv, det her er det eneste du behøver under fladskærmen.

Skrevet af / 06/01/2017 - 10:44
Nvidia Shield TV
Mikael Hansen

Du har sikkert allerede et Smart-TV stående i stuen, men er det nu også så smart som du gerne vil have? En løsning kan være, at tilslutte en ekstern boks, der lige har lidt flere kræfter end skærmen, og dermed håndterer Youtube, Netflix og lignende hurtigere og mere elegant. Mange af disse kører med Android-styresystemet og det er svært at blive klog på, hvad der adskiller dem fra hinanden udover pris og design. De fleste kender også Apples Apple TV, som har fået en stor fanskare grundet sin enkle og nydelige brugerflade. Fælles for de fleste maskiner er dog, at de ikke er kraftige nok til at vise eksempelvis 4K-indhold og hermed heller ikke understøtter TV-branchens nyeste standard: HDR. Heldigvis er der én der skiller sig ud fra mængden. Sig goddag til Nvidia Shield TV!

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

Maskinen findes i en basisudgave med 16GB lagerplads og en Pro-model med 500GB. Forskellen på de to ligger alene i prisen, som desværre er i den dyre ende. Du skal derfor gøre op med dig selv, om du har brug for pladsen til apps, film og serier, eller kan nøjes med at streame, som netop er maskinens hovedegenskab. Hertil finder du de mest almindelige apps på markedet, og kan naturligvis installere flere, hvis du har plads og lyst. En SD-kort-port tillader op til 128GB på begge versioner. Især mediecenter-appen Kodi fungerer godt, og omdanner den flade sorte kasse til et sandt epicenter for digital underholdning. Det er nu imponerende at se, hvordan maskinen let sparker gang i 4K indhold med fuld surround sound uden at svede.

(Foto: Producent)

Spil i skyen

Noget der virkelig adskiller Shield fra konkurrenterne, er muligheden for at streame PC-spil, hvilket fungerer overaskende godt. I stedet for at nøjes med Android-spil, kan du via Nvidias egen GeForce Now-tjeneste streame helt almindelige PC-spil direkte til maskinen. Måden dette fungerer på, er ved at spillet afvikles på en maskine et sted i USA, hvorefter signalet live-streames hjem til din stue, hvor du sidder og styrer løjerne med controlleren. Du behøver ikke selv have en kraftig spillecomputer stående, men ”lejer” dig i stedet ind på Nvidias servere. Det er faktisk ganske genialt. Jeg skal indrømme, at jeg var skeptisk over for konceptet, men må erkende, at det fungerer forbavsende godt. Har du en fornuftig internetforbindelse afvikles spillene uden synlig forsinkelse, hvilket burde tilfredsstille de fleste causal gamere. Kvaliteten er fuldt ud på højde med Xbox One og PS4. Desværre kræver denne tjeneste et månedligt abonnement og udvalget af spil er ikke vildt imponerende. Heldigvis er der også helt nye titler, men her skal du betale for dem enkeltvis og det er ikke helt billigt. Sidst kan du nøjes med at streame fra din egen gaming-PC fra et andet sted i husstanden, såfremt den har et Nvidia grafikkort af nyere dato. Den medfølgende controller er god, om end en smule tung i forhold til hvad vi kender fra Xbox og Playstation.

(Foto: Producent)

4K Ultra HD og HDR

Fordi Nvidia løbende opdaterer og hermed forbedrer deres Shield TV, er maskinen helt med på de nyeste standarder inden for elektronikbranchen. Kort fortalt betyder det, at Shield indtil videre er den eneste medieafspiller af sin art, der både understøtter 4K Ultra HD og HDR. Dette er især smart, hvis du har et 4K-tv og har adgang til Netflix og deres udvalg af 4K og HDR-indhold. Udvalget på Netflix er endnu lidt begrænset, men det er et kæmpe plus, at maskinen allerede er i stand til at afvikle det, og hermed er fremtidssikret.

Skal du have fuldt udbytte af maskinen, anbefaler jeg, at du også investerer i den særlige fjernbetjening, med indbygget mikrofon. Alternativt kan du bruge en universalfjernbetjening, da dette også er understøttet. Det er dog synd, at fjernbetjeningen, modsat controlleren, ikke følger med som standard. Dette kan skyldes, at Nvidia primært ser Shield som en spillemaskine. Jeg ser dog mere Shield TV som en genial mediestreamer, som så også lige kan agere spillekonsol, og havde derfor hellere set, at de havde byttet rundt på de to.

Konklusion

Nvidia Shield TV er en fremragende lille boks med et stort udvalg af muligheder. Nogle af funktionerne kommer du til at bruge meget og andre mindre. Fælles for dem alle er dog, at de afvikles på en gnidningsfri og elegant måde. Spildelen fungerer overraskende godt, og kan, såfremt du ikke har ægte alternativer i form af gaming-PC eller spilkonsoller, fint gøre det ud for spillemaskine. Det er dog primært videodelen der overraskede mig. Youtube og Netflix glider derud af i 4K med HDR og muligheden for at afvikle eksempelvis Kodi så elegant er simpelthen genialt. Vil du have den pt. bedste medieafspiller på markedet, er det Nvidia Shield TV du skal proppe i indkøbskurven.

Lyd & Billede mener

Designet er stramt og indmaden kraftig nok til at håndtere både, spil, 4K og HDR. Hvad enten du streamer film, serier eller spil til maskinen afvikles det hele til perfektion. Fjernbetjening følger ikke med som standard og løber hurtigt tør for strøm. Det er ærgerligt, at man er tvunget til at vælge imellem 16 eller 500GB. Hertil er prisforskellen på ca. 800kr alt for høj.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Præcision til fingerspidserne

Her får soundbaren klø

Marantz gi'r os en hæsblæsende oplevelse

Denon har overgået sig selv

"Usynlig" storskærm med laser

Skræmmende realistisk biografbillede

Vi tester B&O’s fedeste soundbar

Det bedste Sony-køb?

Laserskarpt biografbillede

Knivskarp 8K OLED fra LG

Devialets første soundbar på testbænken

Nu kan du få Google TV på alle dine skærme

Lyd & Billede
Scroll to Top