: MakerBot Replicator Mini

Den stuerene 3D-printer

MakerBot er 3D-printernes pendant til Macintosh. En gennemtænkt brugerflade gør det let at komme i gang.
Oktober 2015MakerBot Replicator Mini
Lyd & Billede mener
Det mest gennemtænkte og veldesignede produkt i testen. Brugervenlig software og lækre detaljer gør det simpelt at begynde på 3D-print.
Byggevolumenet er testens mindste, og opløsningen den laveste. Printeren er ret dyr. Og den tager ikke standard-filamentspoler.
Specifikationer
  • Printhoveder: 1
  • Byggevolumen: 10 x 10 x 12,5 cm
  • Opvarmet byggeplade: Nej
  • Kamera: 320 x 240 pixel
  • Opløsning: 0,2 mm
  • Filament: 1,75 mm
  • Materialer: PLA, ABS
  • Tilslutning: USB, Wi-Fi
  • Styresystemer: Windows, Mac OS, Linux
  • Mål og vægt: 31 x 29,5 x 38,1 cm / 8 kg
Annonce
Annonce
forfatter

MakerBot er femte generation fra producenten, og det kan mærkes. Alle detaljer virker gennemtænkte og – for en 3D-printer – brugervenlige. Extruderen (der svarer til printerhovedet på en normal printer) klikkes fast magnetisk uden brug af skruer, og en ny kan monteres på få sekunder. Men man advares dog om, at man bør lade den køle af først.

MakerBot Replicator Mini er en forholdsvis kompakt enhed. Kabinettet består af en sort plastramme med plexiglaslåger på tre af siderne og det indre badet i rødt lys. Som en popcornmaskine designet af Philippe Starck.

Det er den mest stuerene af printerne og også den mest underholdende. Motorlyden er ligefrem melodisk. Men hvis du skal bruge den regelmæssigt, er den for generende at have stående på skrivebordet. Da den har indbygget trådløs netadgang, er det til gengæld nemt at stille den et afsides sted.

Softwaren er forholdsvis ligetil. I hvert fald sammenlignet med konkurrenterne. Fra MakerBot Desktop-programmet kan man se modellen på byggepladen og skalere, rotere og indstille detaljerne i printet. Som en lækker detalje kan man følge printningen på skærmen via det indbyggede kamera. Det er især praktisk, hvis man ikke har printeren stående på skrivebordet. Og med den larm, den laver, er bryggerset en naturlig placering!

makerbot_replicator_mini_extruder

Annonce

Byggevolumenet på Replicator Mini er kun på 10 x 10 x 12 cm. Det sætter snævre grænser for, hvad der kan bygges. Samtidig er opløsningen på 0,2 mm forholdsvis lav. Endelig kan softwaren være lidt for optimistisk med hensyn til, hvad der kan laves.

Det kan bedst forklares ved at forestille sig at printe bogstavet T. Det går let med hele den smalle del, men når overliggeren skal laves, begynder printeren at sprøjte plastic ud i den tomme luft. Efter nogle ture vil de størknede tråde have dannet et underlag, som der kan bygges på, men overliggeren får et nedhængende skørt af plasttråde og et hul i bunden.

makerbot_replicator_mini_2

 

Konklusion

MakerBot Replicator Mini er 3D-printernes svar på (de første) Mac. Hardcore-DIY’ere vil rynke på næsen af begrænsningerne. Til gengæld er den relativt let at gå til. Alle print, som vi prøvede, lykkedes forholdsvis tilfredsstillende. At den ligner noget, der kan stå i et normalt hjem, er et ekstra plus.

Annonce

Hvis du vil give familien mulighed for at lave spillebrikker og sjove dimser, men ikke vil gøre selve processen med at 3D-printe til din hobby, er Replicator Mini det indlysende bud.

makerbot_replicator_mini_1

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 39 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her

Også i denne test:

CraftUnique CraftBot PLUS

Til hjemme-værktøjsmageren

CraftBot PLUS er et solidt bygget stykke værktøj, der er udstyret med fornuftige funktioner.

Virker solid og tillidsvækkende konstrueret, og har testens største byggevolumen. LCD touch-panelet er lækkert.
Ikke så brugervenlig som MakerBot, så opsætningen er lidt mere krævende. Visse børnesygdomme i firmwaren. Koster en del.

Wanhao Duplicator i3

Billig kinesisk kopimaskine

Duplicator er en af de billigste måder at komme i gang med 3D-print på, men ikke den nemmeste.

Testens billigste 3D-printer har sådan set alt, hvad der skal til. Opløsningen er fin, og den opvarmede byggeplade er et plus.
Der er sparet alle steder, og den mekaniske kvalitet er ikke overbevisende. Skal holdes langt væk fra ukyndige hænder. Opsætningen tager tid.

Velleman Vertex K8400

3D-print efter IKEA-metoden

Spar penge ved at bygge din egen 3D-printer.

Stort byggevolumen og mulighed for to printhoveder. Du får rigtig meget printer for ret få penge.
Kun for fingernemme entusiaster! Du skal bygge printeren selv og derefter bruge lang tid på at fintrimme softwaren.
Har du dette produkt?
Giv din karakter.

0 / 5. Antal stemmer: 0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.
Annonce
Annonce

Læs også

Med trådløse baghøjttalere og aktiv subwoofer lover Sony-anlægget heftige lydoplevelser.
Det bliver muligt at afspille lyd fra LG’s TV’er og soundbars samtidig.
Du finder ikke bedre lyd andre steder.
Det er syv årtier siden, de første Klipschorn så dagens lys. Men modellen bygges og sælges stadig.
Klipschorn fylder 70 i år. Det fejrer vi ved at forvandle vores lytterum til et inferno.
Asus ROG Flow X13 er lige til at proppe i tasken, og den kan også bruges som tablet. Men den har grafikkræfter i sværvægtsklassen.
Tangents lille trådløse forstærker er perfekt til det lille begynderanlæg i hobbyrummet eller på børneværelset.
Det bedste kamera, vi har testet, er kommet i en mere kompakt udgave til en meget lavere pris.
Den nye 2021 Mercedes S-Klasse er fyldt med innovative og kræsne løsninger for både øjne og ører. Vi har brugt nogle dage bag rattet for at se og høre, hvad den nye bil har at byde på!
Med Celestee har Focal overgået, hvad vi troede var muligt for lukkede hovedtelefoner i denne prisklasse.
Skal du have hi-fi på kollegieværelset eller et par fine højttalere til skrivebordet, kommer du langt for små midler her.
JBL Live Pro+ er komplette med aktiv støjreduktion, og selv om de lyder middelmådigt lige ud af æsken, reddes de af en fabelagtig EQ i app’en. Dermed kan de alligevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 er den første smartphone med Qualcomms nye Snapdragon 888-processor. Det er den mobil, du skal købe, hvis du vil have mest for pengene.
Uanset om du har mulighed for at rejse i påsken eller må nøjes med en tur ud i lokalområdet, bliver oplevelsen bedre med en af disse bærbare højttalere i tasken.
Citroën har formået at elektrificere C4 uden at falde i fælden og har skabt en helt anderledes oplevelse.
Electrocompaniet har opdateret deres phono-trin, men ændringerne er subtile.