CraftUnique CraftBot PLUS

Til hjemme-værktøjsmageren

CraftBot PLUS er et solidt bygget stykke værktøj, der er udstyret med fornuftige funktioner.
Lyd & Billede mener
Virker solid og tillidsvækkende konstrueret, og har testens største byggevolumen. LCD touch-panelet er lækkert.
Ikke så brugervenlig som MakerBot, så opsætningen er lidt mere krævende. Visse børnesygdomme i firmwaren. Koster en del.
Specifikationer
 • Printhoveder: 1
 • Byggevolumen: 25 x 20 x 20 cm
 • Opvarmet byggeplade: Ja
 • Kamera: Nej
 • Opløsning: 0,2 mm
 • Filament: 1,75 mm – alle mærker
 • Materialer: PLA, ABS
 • Tilslutning: USB, USB-enheder
 • Styresystemer: Windows, Mac
 • Software: CraftWare 1.11 Beta
 • Mål og vægt: 40 x 45 x 46 cm / 14 kg
forfatter

I modsætning til de øvrige modeller er CraftBot PLUS bygget i metal og virker med sin blå, hammerlakerede overflade udpræget solid. At der er tale om et stykke teknisk udstyr, er tydeligt, men alle kabler er skjult, og maskinens indre virker både rent og ordentligt. Et touch-panel på 2 x 1,5 tommer gør det muligt at betjene printeren manuelt og f.eks. printe direkte fra USB-nøgle.

Med et byggevolumen på 25 x 20 x 20 cm kan man printe ret store modeller på CraftBot, og byggefladen kan desuden opvarmes, så plastmassen ikke afkøles så brat ved mødet med den.

Også her skal softwaren hentes på nettet. CraftWare 1.11 Beta er producentens eget 3D-redigerings- og slicer-program. Programmet virker tillidsvækkende og er næsten lige så let at bruge som MakerBots programmel. I hvert fald indtil man klikker på Expert-knappen og får adgang til et overflødighedshorn af indstillingsmuligheder i modelopbygningen.

craftunique_craftbot-plus_extruder1

I det hele taget virker CraftBot tillidsvækkende og solid. Og hurtig er den også. Men så er det, det begynder at gå galt …

Printerdriveren foreslog at opdatere firmwaren. Det er der i reglen en god grund til, så jeg klikkede OK og satte processen i gang – med det resultat, at touch-displayet holdt op med at fungere. Og selv ikke timers forsøg på at nulstille printer og display samt flere opkald til support-telefonen i Ungarn kunne løse problemet. “Der var nogle få printere, som vi sendte ud med en anden firmware. Og den virkede ikke så godt.” Resten af testen måtte derfor foregå med fjernstyring fra pc’en.

Softwaren gav også anledning til panderynken undervejs. Som når printjobbet pludselig stoppede uden synlig grund og nægtede at køre videre. Vi fandt også ud af, hvor vigtigt det er at justere byggepladen helt præcist, så extruderen ikke rammer det printede materiale på pladen og reducerer modellen til et filtret plastic-garnnøgle.

Annonce

craftunique_craftbot-plus_1

 

Konklusion

CraftBot PLUS er en stor, solid og lækker 3D-printer til en attraktiv pris. Den testede model havde nogle børnesygdomme, men den grundlæggende kvalitet virker okay. Softwaren virker ligeledes lovende, men ikke helt stabil. Da printeren kan håndtere filer i almindelige formater, er det dog ikke noget stort problem.

Læs alle artikler i én uge for 19 kr

Få adgang alle +artikler samt til hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Allerede abonnent?

Også i denne test:

MakerBot Replicator Mini

Den stuerene 3D-printer

MakerBot er 3D-printernes pendant til Macintosh. En gennemtænkt brugerflade gør det let at komme i gang.

Det mest gennemtænkte og veldesignede produkt i testen. Brugervenlig software og lækre detaljer gør det simpelt at begynde på 3D-print.
Byggevolumenet er testens mindste, og opløsningen den laveste. Printeren er ret dyr. Og den tager ikke standard-filamentspoler.

Wanhao Duplicator i3

Billig kinesisk kopimaskine

Duplicator er en af de billigste måder at komme i gang med 3D-print på, men ikke den nemmeste.

Testens billigste 3D-printer har sådan set alt, hvad der skal til. Opløsningen er fin, og den opvarmede byggeplade er et plus.
Der er sparet alle steder, og den mekaniske kvalitet er ikke overbevisende. Skal holdes langt væk fra ukyndige hænder. Opsætningen tager tid.

Velleman Vertex K8400

3D-print efter IKEA-metoden

Spar penge ved at bygge din egen 3D-printer.

Stort byggevolumen og mulighed for to printhoveder. Du får rigtig meget printer for ret få penge.
Kun for fingernemme entusiaster! Du skal bygge printeren selv og derefter bruge lang tid på at fintrimme softwaren.
Har du dette produkt?
Giv din karakter.
0 / 6

Your page rank:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Læs også: