Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

Samsung ATIV Book 9 Plus NP940X3GI QHD+

Windows-bærbar til hipstere

Samsung ATIV Book 9 Plus er blandt de fedeste ultrabooks, vi har prøvet. Og den beviser, at Windows-bærbare også kan være sexede.
Lyd & Billede mener
Absolut den lækreste, slankeste og mest strømlinede Windows-ultrabook nogensinde. Hertil kommer høj ydelse og en af de bedste skærme, vi har set på en bærbar.
Fås maksimalt med 256 gigabyte SSD, og tasternes vandring er lidt for kort.
Specifikationer
  • Microsoft Windows 8.1
  • 1,8 GHz Intel Core i7, 8 GB ram, 256 GB SSD, Micro HDMI, USB (2 x 3.0), SDXC-kort, 720p kamera, 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.0
  • 13,3" LED-skærm, 3200 x 1800 pixel, touch
  • Op til 11 timers batteritid
  • 13,6 x 319,6 x 222,9 mm / 1,39 kg

Med sit sorte design og et lækkert tastatur med grøn bagbelysning ligner Samsung ATIV Book 9 Plus mest af alt MacBook Airs dæmoniske fætter.

Her har Samsung virkelig kælet for detaljerne og gjort stort set alt rigtigt. Maskinen kommer med høj ydelse – 2.979 point (single-core) og 5.684 point (multi-core) i vores Geekbench 3 test – og så hører skærmen til de bedste, vi nogensinde har set på en bærbar computer! Den 13,3 tommer store touch-skærm klarer en opløsning på 3200 x 1800 pixel (identisk med Lenovo Yoga 2 Pro og dermed testens højeste), og skærmbilledet står knivskarpt, mens farvetemperaturen er dynamisk på samme måde, som vi kender det fra Samsung-fjernsyn.

Omvendt er vi lidt kede af, at vi ikke kan finde ATIV Book 9 Plus med mere lagerplads end de 256 gigabyte SSD, som følger med testmodellen. Det ender med at trække en karakter ned i vores samlede vurdering, når nu alle konkurrenterne – selv Apple – tilbyder den dobbelte lagerplads til samme pris.

Et andet behersket kritikpunkt kunne være, at tastaturet ville have nydt godt af lidt bedre vandring, mens afstanden mellem tasterne dog er tilfredsstillende.

Samsung ATIV Book 9 Plus nyder til gengæld godt af lang batteritid samt diverse Samsung-funktioner. Herunder SideSync, som trådløst lader brugeren tilslutte sin Samsung Galaxy smartphone til computeren, hvorefter man kan styre mobilen og bruge de mobile apps på computerskærmen.

Annonce

Vi har i det hele taget at gøre med et fuldendt, lækkert og meget brugervenligt produkt, der – sin slanke lethed til trods – yder, som var den på epo. Jo, man kan godt bruge Windows og samtidig være hip og sexet, og kun den lidt for beherskede lagerplads skiller ATIV Book 9 Plus fra den absolutte topkarakter.

Fuld adgang til Lyd & Billede for 39 kr

Få adgang alle +artikler, guider, anmeldelser samt til hele testarkivet i 3 uger.

Ingen bindingstid Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Også i denne test:

ASUS Zenbook UX301LA

Fartdjævel

ASUS Zenbook UX301LA gemmer på kæmpestore muskler bag sit slanke og lette ydre.

Ekstremt høj ydelse kombineret med robust design og masser af lagerplads med mulighed for RAID 0-funktion.
Skærmopløsningen fås bedre til prisen, og skærmens lysstyrke kunne have været bedre. Det 80’er-agtige design er lidt en smagssag.

Apple MacBook Air 13"

Forældet skærm

MacBook Air er i sin topkonfiguration lidt af et kraftværk, men nu skal Apple altså se at få lanceret en Air-model med bedre skærm!

Lækker kombination af god ydelse, lang batteritid, masser af lagerplads og brugervenligt design.
Skærmopløsning og billedkvalitet er ikke tidssvarende.

Lenovo Yoga 2 Pro

Stærk og fleksibel

Lenovo Yoga 2 Pro er et vinderprodukt med superskarp skærm og topydelse.

Testens bedste skærm, næsten uovertruffen ydelse og et helt unikt, fleksibelt design er en vinderformel. Især når prisen er testens billigste.
Tastaturet kunne have været bedre og lever ikke op til produktets ellers meget høje niveau. Vi kunne også have ønsket os lidt flere tilslutningsmuligheder.

Dell XPS 13

Ikke ringe

Dell er mere kendt for effektiv supply-chain end for gode computere, men den praktiske XPS 13 ultrabook kan de nu sagtens være bekendt.

Måske testens bedste tastatur. Robust og praktisk design samt masser af lagerplads.
Ydelsen er lidt for slap, og skærmopløsningen kunne være bedre. Mangler SD-kortlæser. Ikke helt god nok til prisen.
forfatter

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.