Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

: ASUS Zenbook UX301LA

Fartdjævel

ASUS Zenbook UX301LA gemmer på kæmpestore muskler bag sit slanke og lette ydre.

Skrevet af / 10/10/2014 - 05:00
ASUS Zenbook UX301LA
Peter Gotschalk

ASUS Zenbook UX301LA er med en Geekbench 3 score på henholdsvis 3.316 point (single-core) og 6.730 point (multi-core) testens suveræne vinder, når det gælder rå ydelse.

Et særegent træk ved Zenbook er, at den kommer med to SSD-drev på hver 256 gigabyte, hvilket giver maskinen en samlet lagerkapacitet på 512 gigabyte, men også muliggør RAID 0-lagring, hvor brugerens data bliver skrevet skiftevis fra disk til disk. Det betyder i praksis, at data bliver læst og skrevet ekstremt hurtigt fra disken, fordi hver disk kan levere “sine” data parallelt med den anden, men det betyder også, at man risikerer at miste det hele, hvis bare én af de to diske crasher.

Hvorom alting er, så har ASUS gjort alt, hvad der stod i deres magt, for at gøre Zenbook UX301LA til en ægte fartdjævel.

Touch-skærmen er absolut ikke testens dårligste. Tværtimod kommer den med en opløsning på 2560 x 1440 pixel, hvilket godt nok ikke kan hamle op med de 3200 x 1800 pixel, man får med Lenovo Yoga 2 Pro og Samsung ATIV Book 9 Plus, men alligevel er alt rigeligt og under alle omstændigheder bedre, end hvad Dell XPS 13 og MacBook Air kan byde på. Skærmbilledet er præcis så skarpt, som man kunne ønske sig, men lysstyrken er desværre ikke helt i top.

Designet er lidt kantet og 80’er-agtigt – Zenbook UX301LA ligner lidt en sportsvogn fra Miami Vice – men kvalitet og robusthed mangler den ikke. På nær tastaturet, som giver lidt efter, når man skriver, og ikke virker helt så lækkert som resten af maskinen. Låget er fremstillet af Gorilla Glass 3, mens selve kabinettet er udført i mørk aluminium.

Med Zenbook UX301LA køber man sig et lille atomkraftværk, som indgår meget få kompromiser.

Home mener

Ekstremt høj ydelse kombineret med robust design og masser af lagerplads med mulighed for RAID 0-funktion. Skærmopløsningen fås bedre til prisen, og skærmens lysstyrke kunne have været bedre. Det 80’er-agtige design er lidt en smagssag.

Også i denne test:

high-end 13" ultrabooks

Apple MacBook Air 13″

Forældet skærm

MacBook Air er i sin topkonfiguration lidt af et kraftværk, men nu skal Apple altså se at få lanceret en Air-model med bedre skærm!

Lækker kombination af god ydelse, lang batteritid, masser af lagerplads og brugervenligt design.
Skærmopløsning og billedkvalitet er ikke tidssvarende.
Læs hele testen

Lenovo Yoga 2 Pro

Stærk og fleksibel

Lenovo Yoga 2 Pro er et vinderprodukt med superskarp skærm og topydelse.

Testens bedste skærm, næsten uovertruffen ydelse og et helt unikt, fleksibelt design er en vinderformel. Især når prisen er testens billigste.
Tastaturet kunne have været bedre og lever ikke op til produktets ellers meget høje niveau. Vi kunne også have ønsket os lidt flere tilslutningsmuligheder.
Læs hele testen

Dell XPS 13

Ikke ringe

Dell er mere kendt for effektiv supply-chain end for gode computere, men den praktiske XPS 13 ultrabook kan de nu sagtens være bekendt.

Måske testens bedste tastatur. Robust og praktisk design samt masser af lagerplads.
Ydelsen er lidt for slap, og skærmopløsningen kunne være bedre. Mangler SD-kortlæser. Ikke helt god nok til prisen.
Læs hele testen

Samsung ATIV Book 9 Plus NP940X3GI QHD+

Windows-bærbar til hipstere

Samsung ATIV Book 9 Plus er blandt de fedeste ultrabooks, vi har prøvet. Og den beviser, at Windows-bærbare også kan være sexede.

Absolut den lækreste, slankeste og mest strømlinede Windows-ultrabook nogensinde. Hertil kommer høj ydelse og en af de bedste skærme, vi har set på en bærbar.
Fås maksimalt med 256 gigabyte SSD, og tasternes vandring er lidt for kort.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Køb en – betal for tre

To-i-en-PC med det hele

For syv.. den er hurtig!

For to år siden havde den kostet det dobbelte

Fremragende allround iMac

Mesh-netværk der tåler at blive set

Mac in Black

Sej egoist-router

Laptopbrugere bliver afhængige

Chromebooks på skolebænken

Grønt fremskridt i små trin

Betalelig og superlet uden kompromiser

Lyd & Billede
Scroll to Top