Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

Lenovo Yoga 2 Pro

Stærk og fleksibel

Lenovo Yoga 2 Pro er et vinderprodukt med superskarp skærm og topydelse.
Lyd & Billede mener
Testens bedste skærm, næsten uovertruffen ydelse og et helt unikt, fleksibelt design er en vinderformel. Især når prisen er testens billigste.
Tastaturet kunne have været bedre og lever ikke op til produktets ellers meget høje niveau. Vi kunne også have ønsket os lidt flere tilslutningsmuligheder.
Specifikationer
  • Microsoft Windows 8.1
  • 1,8 GHz Intel Core i7, 8 GB ram, 256 GB SSD, USB (1 x 2.0 + 1 x 3.0), Micro HDMI, SD-kort, 720p kamera, 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0
  • 13,3" LED-skærm, 3200 x 1800 pixel, touch
  • 4-cellet litium-polymer-batteri, op til 9 timers batteritid
  • 15,5 x 330 x 221 mm / 1,39 kg

Lenovo Yoga 2 Pro er udstyret med en skærm, som kan rotere 360 grader om sin egen akse – takket være et ultrasmidigt hængsel, der heldigvis også er både stærkt og robust. Yoga kan altså gå fra at være lukket sammen som en normal bærbar computer til at være foldet omvendt sammen, så låg og bund befinder sig ryg mod ryg, hvorved den bliver til en tablet. Midtimellem befinder sig et par oplagte skærmpositioner, så maskinen alt i alt byder på fire forskellige brugertilstande.

Nu vi er ved skærmen, så er det testens bedste. QHD-opløsningen – 3200 x 1800 pixel – har Yoga 2 Pro tilfælles med Samsung ATIV Book 9 Plus, og i fællesskab byder de to maskiner på testens højeste opløsning. Desuden er skærmbilledet knivskarpt, farvetemperaturen er dejligt naturlig, og når maskinen tilmed kan vrides og drejes, så den kan bruges som tablet, giver den indbyggede touch-funktionalitet pludselig rigtig god mening.

Resten af maskinen er lige så behagelig for øjet som skærmen. Den er let og slank, og selv om den helt igennem er fremstillet af plastic, så er kvaliteten i top, og der er tænkt over designet. Der er f.eks. anvendt et gummiagtigt materiale på indersiden, som giver en meget behagelig skriveoplevelse.

Faktisk er det eneste kritikpunkt tastaturet, som nok er lækkert designet med taster, der er konkave i toppen, men det er så som så med taktiliteten. Nå ja, så kunne Lenovo måske også have været en smule mindre nærige med tilslutningsmuligheder.

Men Geekbench 3 viser med et testresultat på henholdsvis 3.005 point (single-core) og 5.818 point (multi-core), hvad vores brugeroplevelse også gjorde. Nemlig at ydelsen er i top. Kun ASUS Zenbook UX301LA klarer sig en smule bedre. Men til prisen er der ingen tvivl. Lenovo Yoga 2 Pro er testens klare vinder!

Annonce

Fuld adgang til Lyd & Billede for 39 kr

Få adgang alle +artikler, guider, anmeldelser samt til hele testarkivet i 3 uger.

Ingen bindingstid Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Også i denne test:

ASUS Zenbook UX301LA

Fartdjævel

ASUS Zenbook UX301LA gemmer på kæmpestore muskler bag sit slanke og lette ydre.

Ekstremt høj ydelse kombineret med robust design og masser af lagerplads med mulighed for RAID 0-funktion.
Skærmopløsningen fås bedre til prisen, og skærmens lysstyrke kunne have været bedre. Det 80’er-agtige design er lidt en smagssag.

Apple MacBook Air 13"

Forældet skærm

MacBook Air er i sin topkonfiguration lidt af et kraftværk, men nu skal Apple altså se at få lanceret en Air-model med bedre skærm!

Lækker kombination af god ydelse, lang batteritid, masser af lagerplads og brugervenligt design.
Skærmopløsning og billedkvalitet er ikke tidssvarende.

Dell XPS 13

Ikke ringe

Dell er mere kendt for effektiv supply-chain end for gode computere, men den praktiske XPS 13 ultrabook kan de nu sagtens være bekendt.

Måske testens bedste tastatur. Robust og praktisk design samt masser af lagerplads.
Ydelsen er lidt for slap, og skærmopløsningen kunne være bedre. Mangler SD-kortlæser. Ikke helt god nok til prisen.

Samsung ATIV Book 9 Plus NP940X3GI QHD+

Windows-bærbar til hipstere

Samsung ATIV Book 9 Plus er blandt de fedeste ultrabooks, vi har prøvet. Og den beviser, at Windows-bærbare også kan være sexede.

Absolut den lækreste, slankeste og mest strømlinede Windows-ultrabook nogensinde. Hertil kommer høj ydelse og en af de bedste skærme, vi har set på en bærbar.
Fås maksimalt med 256 gigabyte SSD, og tasternes vandring er lidt for kort.
forfatter

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.