Apple MacBook Air 13″

Forældet skærm

MacBook Air er i sin topkonfiguration lidt af et kraftværk, men nu skal Apple altså se at få lanceret en Air-model med bedre skærm!
Lyd & Billede mener
Lækker kombination af god ydelse, lang batteritid, masser af lagerplads og brugervenligt design.
Skærmopløsning og billedkvalitet er ikke tidssvarende.
Specifikationer
  • Mac OS X Mavericks
  • 1,7 GHz Intel Core i7, 8 GB ram, 512 GB SSD, USB (2 x 3.0), Thunderbolt, SDXC-kort, 720p kamera, 802.11 ac/a/b/g/n, Bluetooth 4.0
  • 13,3" LED-skærm, 1440 x 900 pixel
  • Op til 12 timers batteritid
  • 17 x 325 x 227 mm / 1,35 kg
forfatter

“If it ain’t broke, don’t fix it” er en kendt talemåde på engelsk, og den gælder i hvert fald for MacBook Air, som stort set ikke har forandret sig, hvad angår design og brugeroplevelse, siden den blev præsenteret første gang i 2008. Den var lækker dengang, og den er lækker nu!

Med andre ord er MacBook Air en fryd for øjet med sit kabinet af aluminium, som er støbt i ét stykke. Maskinen har noget nær det perfekte tastatur med god afstand mellem tasterne og god, lang vandring.

Hvad den rå ydelse angår, behøver MacBook Air med et Geekbench 3 resultat på henholdsvis 2.959 (single-core) og 5.606 (multi-core) point ikke at skamme sig. Det er ganske hæderligt.

Der er selvfølgelig sørget for masser af lagerplads, da Apple har indbygget 512 gigabyte SSD i MacBook Air, og den store touchpad garanterer nem betjening. Det bør også fremhæves, at MacBook Air kan klare sig i op til 12 timer på én opladning af batteriet, hvilket giver den testens bedste batterilevetid.

Næh, problemet er skærmen, som uden sammenligning er testens ringeste. Apple har ellers for længst udstyret de mere kraftfulde MacBook Pro-computere med den såkaldte Retina-skærm med en høj opløsning og et knivskarpt skærmbillede, men Retina-skærmen er i skrivende stund ikke nået frem til MacBook Air.

Næsten alle ultrabooks i prisklassen har ellers for længst fulgt i Apples eget fodspor og er blevet udstyret med flotte, højtopløste skærme – også de andre testdeltagere – og sammenlignet hermed er MacBook Air-skærmen nærmest grovkornet, og opløsningen er alt for lav.

Hvis MacBook Air en dag kommer med Retina-skærm, vil den igen kunne sætte standarden på ultrabook-markedet, men aktuelt bør man nok styre udenom, medmindre man er meget træt af Windows.

Annonce

Læs alle artikler i én uge for 19 kr

Få adgang alle +artikler samt til hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Allerede abonnent?

Også i denne test:

ASUS Zenbook UX301LA

Fartdjævel

ASUS Zenbook UX301LA gemmer på kæmpestore muskler bag sit slanke og lette ydre.

Ekstremt høj ydelse kombineret med robust design og masser af lagerplads med mulighed for RAID 0-funktion.
Skærmopløsningen fås bedre til prisen, og skærmens lysstyrke kunne have været bedre. Det 80’er-agtige design er lidt en smagssag.

Lenovo Yoga 2 Pro

Stærk og fleksibel

Lenovo Yoga 2 Pro er et vinderprodukt med superskarp skærm og topydelse.

Testens bedste skærm, næsten uovertruffen ydelse og et helt unikt, fleksibelt design er en vinderformel. Især når prisen er testens billigste.
Tastaturet kunne have været bedre og lever ikke op til produktets ellers meget høje niveau. Vi kunne også have ønsket os lidt flere tilslutningsmuligheder.

Dell XPS 13

Ikke ringe

Dell er mere kendt for effektiv supply-chain end for gode computere, men den praktiske XPS 13 ultrabook kan de nu sagtens være bekendt.

Måske testens bedste tastatur. Robust og praktisk design samt masser af lagerplads.
Ydelsen er lidt for slap, og skærmopløsningen kunne være bedre. Mangler SD-kortlæser. Ikke helt god nok til prisen.

Samsung ATIV Book 9 Plus NP940X3GI QHD+

Windows-bærbar til hipstere

Samsung ATIV Book 9 Plus er blandt de fedeste ultrabooks, vi har prøvet. Og den beviser, at Windows-bærbare også kan være sexede.

Absolut den lækreste, slankeste og mest strømlinede Windows-ultrabook nogensinde. Hertil kommer høj ydelse og en af de bedste skærme, vi har set på en bærbar.
Fås maksimalt med 256 gigabyte SSD, og tasternes vandring er lidt for kort.
Har du dette produkt?
Giv din karakter.
0 / 6

Your page rank:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Læs også: