Titan er MSi’s topserie. Og navnet er velvalgt, da alle de maskiner, vi hidtil har stiftet bekendtskab med, har været i supersværvægtsklassen rent fysisk. Faktisk er MSi GT76 Titan med “kun” 4 kg forholdsvis let og elegant – efter en titanisk målestok.
Som vi har set på andre sværvægts-gamere, er skærmen rykket fremad på kabinettet. Det giver plads til kølesystemet og får samtidig maskinen til at virke mindre, når skærmen er slået op. Oversiden af kabinettet er i titangråt aluminium, mens undersiden er af plast.
Det interessante finder man dog inde i kabinettet. 64 gigabyte RAM burde give rigelig luft til både Windows og selv de tungeste programmer flere år frem. Grafikkortet er et GeForce RTX 2080 med 8 gigabyte RAM. Det er den indlysende løsning i dag – eftersom det er det kraftigste på markedet. Der er både en 1 terabyte SSD til hurtig opstart og en 1 terabyte fysisk harddisk til store programmer.
Skærmen er på 17,3 tommer, og i modsætning til hvad vi er vant til på gaming-maskiner, er opløsningen 4K. Ud over omkostningen i ydelse – og ydelse er ikke noget problem her – er prisen for den høje opløsning, at man har måttet vælge et langsommere skærmpanel. 60 Hz er fint til det meste, men til lynhurtige 3D-spil er 144 Hz et minimumskrav.
Som dansk tester er det altid en fornøjelse at se tastatur og lyddel i MSi’s maskiner, da de leveres af henholdsvis SteelSeries og Dynaudio, der begge er danske. Og samtidig blandt de bedste.
Dobbelt strøm
MSi Titan GT76 tager prisen som største strømsluger til dato – løst på den mindst elegante måde: Et specialkabel, der er så tykt, at det ligner noget, der kunne oplade en Tesla, ender i ikke én, men to solide opladere på 230 watt hver. Ja, kæmpen kan sluge næsten en halv kilowatt! Og selv om man bare skal surfe lige så stille, kan man ikke nøjes med at tage den ene oplader med. Strømforsyningernes kabler er støbt sammen og ender i et fælles stik. Det her må være lavet på designernes fridag!
Benchmarks
Det er ikke længe siden, firekernersgrænsen for processorer i gaming-computere blev brudt. Men denne test er den første, hvor vi har haft maskiner med otte kerner og 16 tråde på testbænken. MSi’en sprænger derfor alle processorrekorder med en Geekbench-score på 32.509 i multi-core. Single-core-resultatet på 5.833 er mere normalt, men viser dog den høje clock-frekvens.
3D-grafiktestene viser også, at vi her har at gøre med en maskine i topklassen. 10.136 i 3DMark Time Spy og 20.360 i Fire Strike er ikke bare bedre, men markant bedre end nogen PC, vi tidligere har testet. Den eneste grund til, at champagnepropperne ikke ryger af, er at Acer Predator Triton 900 faktisk er en lille smule hurtigere.
Batteritesten viser alene, at man ikke kan game på batterier. Under en time tog det at dræne batteriet. Og det var endda “kun” med simulering af kontorprogrammer. Havde der været 3D-spil på skærmen, var det gået endnu hurtigere!
Konklusion
Der er intet let eller subtilt over MSi GT76 Titan DT 9SG. Hvis Asus Zephyrus er en Lamborghini, er MSi’en en Hummer! Stor, tung og klodset – og med motorkraft nok til at køre hen over alle forhindringer. Der er kun én grund til at købe den, og det er spil. Med en 3D-ydeevne, der slår så godt som alt andet, og en processor, der er dobbelt så hurtig som sidste års modeller, er vi i superluksusklassen. Og set i det lys er prisen faktisk forholdsvis rimelig.
Home mener
Der er rigeligt af det hele: Supergrafik, rekordhurtig processor, 64 gigabyte RAM og 4K-skærm. 60 Hz skærm. Prisen er voldsom. To tunge strømforsyninger i tasken? Det må være jeres spøg, MSi!
Vejl. pris 35995 kr
Specifikationer
- Processor: 3,6 GHz Intel Core i9-9900K octa-core (16 tråde)
- Skærm: 17,3" IPS UHD (3840 x 2160), 60 Hz, G-sync
- Hukommelse: 64 GB DDR4
- Grafik: Nvidia GeForce RTX 2080 m. 8 GB GDDR6
- Styresystem: Windows 10 Home, 64 bit
- Harddisk: 1 TB SSD + 1 TB HDD
- Mål og vægt: 39,7 x 3,3 x 33 cm / 4,2 kg
- Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 5.0, HDMI, 2 x USB-C, Mini DisplayPort, 4 x USB 3, Ethernet, HD-webcam, SD-kortlæser, 2 x 3,5 mm audiostik
- Web: msi.com
Benchmarks
- Geekbench: 32.509 (multi-core), 5.833 (single-core)
- Geekbench OpenCL: 282.655
- PCMark 10: 6.032 3DMark Time Spy: 10.136
- 3DMark Fire Strike: 20.360
- Cinebench R15: 137,6 fps / 1870 cb
- HDTach: 526 MB/s
- Batteritest: 0:51 timer
Også i denne test:
Clash of the Titans
Acer Predator Triton 900 PT917-71-93MW
Til grafikere og gamere
Acers hangarskib af en laptop kan nogle tricks, der ikke normalt ses på gaming-maskiner.
Læs videre med LB+
LB+ Total uge
Fuld adgang til alt indhold i en uge
LB+ Total måned
Fuld adgang til alt indhold i en måned
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer