Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

TEST Clash of the Titans

Clash of the Titans

Titan og Triton dundrer sammen i kappestrid om titlen som stærkeste luksus-gamer.

Mine damer og herrer. Velkommen til efterårets vildeste tvekamp! Et opgør mellem mytologiske kæmper med ufattelige kræfter. Kræfter så gigantiske, at vi almindelige dødelige kun kan se på fra sikker afstand.

I det venstre ringhjørne har vi urkæmpen Titan fra MSi. Historieinteresserede vil vide, at Titans slægt har hersket over gaming-panteonet siden de ældste tider.

I det modsatte ringhjørne finder vi udfordreren, Triton af Acer. Søn af havguderne Poseidon og Amfitrite. Skønt ung har han et par tricks oppe i ærmet. Herunder en trefork, der angiveligt skulle få selv kæmper til at flygte.

De to skal mødes i ringen for at afgøre, hvem der er hersker over bærbar gaming. Begge råder over gudelignende kræfter i form af supergrafik, og begge har processorer med flere kerner, end Medusa har slangehoveder. Men kampen vil kræve mere end bare råstyrke. Smidighed, snilde og udholdenhed kan blive det, der i sidste ende gør forskellen på sejr og nederlag.

Koster som en luksusferie

Med så mange svulstige ord er scenen sat for en duel mellem to gaming-computere i den absolut tungeste ende af skalaen. Computere, hvor der ikke er sparet på noget som helst, som kan give bedre ydelse på det ene eller det andet punkt. Computere, der derfor koster det samme som en luksus-krydstogtferie for to personer – eller en ganske god brugt bil!

Annonce

Selv om de er voldsomme, er ingen af deltagerne rekordholdere i bærbar uhyrlighed. Vi har f.eks. tidligere set en PC fra MSi med fuldstørrelses mekanisk tastatur og en Acer-gigant med 21 tommers buet skærm! Ingen af disse engang så kostbare fortidskæmper når dog op på siden af dagens maskiner i ydelse. PC-udviklingen er hurtig, hård og ubønhørlig!

Nu også med UHD-opløsning

I denne klasse finder man som en selvfølge markedets hurtigste grafikprocessor, Nvidia RTX 2080, med lige så meget RAM, som der normalt bruges i en hel computer. Intel Core i9-processor er også standardudstyr. Mere overraskende er det, at både MSi og Acer har taget springet fra Full HD-skærm til ultrahøj 4K-opløsning.

Den høje opløsning giver mulighed for spil med hidtil uset realisme på billedsiden, men med fire gange så mange skærmpunkter som Full HD koster det på ydelsen. Hvad der dog ikke er noget problem for disse computere. Det giver til gengæld problemer med visse spil, der ikke er beregnet til at udnytte den tårnhøje opløsning.

Delvist bærbare

Med skærme på 17 tommer og en kampvægt på godt fire kilo er de to gaming-laptops bærbare af navn mere end af gavn. Og da processor og grafikkort er forslugne, skal man reservere god plads i tasken til opladerne. En batteritid på omkring en times tid er negativ udholdenhedsrekord i vores tests!

Annonce

Guddommelig inspiration

Der bliver ikke lagt fingre imellem, når der skal findes navne til de mest ekstreme gaming-maskiner. Acer og MSi har begge været på indkøb i den græske mytologi, da topmodellerne skulle døbes. Titanerne er den ældste orden af guder i den græske mytologi. For at få arvefølgen helt på plads, så er Triton barnebarn af den ene af titanerne, idet havguden Poseidon er søn af Kronos, som var den yngste titan.

Sådan testede vi

Spilcomputere skal naturligvis testes med tunge 3D-spil og vi har derfor udfordret maskinerne med en række nye og repræsentative titler. Fælles for disse er, at de kan køre på svagere hardware, men kræver kræs for virkelig at skinne. Dertil har vi naturligvis lavet diverse målinger med gængse testprogrammer, Browsermark og Geekbench, suppleret af 3DMark og PCMark fra finske Futuremark. Hastigheden på SSD-drev blev testet med værktøjet HDTach.

De dyre og larmende grafikkort er det, der virkelig adskiller disse maskiner fra de 99 procent af markedets laptops, men vi så selvfølgelig også på de egenskaber, som vi normalt vurderer bærbare computere på, såsom ergonomi, vægt, lyd og kvaliteten af skærmen.

Fuld adgang til Lyd & Billede for 39 kr

Få adgang alle +artikler, guider, anmeldelser samt til hele testarkivet i 3 uger.

Ingen bindingstid Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Produkter i denne test

MSi GT76 Titan DT 9SG

Hurtig som lynet

MSi Titan slår hastighedsrekord, når det gælder rå processorkraft. Og grafikken er også i superklasse.

Der er rigeligt af det hele: Supergrafik, rekordhurtig processor, 64 gigabyte RAM og 4K-skærm.
60 Hz skærm. Prisen er voldsom. To tunge strømforsyninger i tasken? Det må være jeres spøg, MSi!

Acer Predator Triton 900 PT917-71-93MW

Til grafikere og gamere

Acers hangarskib af en laptop kan nogle tricks, der ikke normalt ses på gaming-maskiner.

Hurtigste 3D-grafik nogensinde, fabelagtigt lækker 4K touch-skærm, som du kan dele med tilskuerne.
Prisen: Du kan få to dyre gaming-PC’er for det, som én Triton koster! Den vendbare skærm er ikke relevant til gaming.
forfatter

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.