Search
Generic filters

: Chromecast Ultra

Lidt unødvendig

Chromecast Ultra gør, hvad den lover, men er måske alligevel overflødig.

Lyd & Billede mener

Som lovet kan du nu streame i 4K og HDR. Det fungerer godt og ser bragende flot ud.
4K med Chromecast Ultra kræver separat strømstik. Mange nyere tv’er kan allerede streame i 4K via indbyggede apps.
 • HDMI
 • Netflix, Amazon, HBO, YouTube osv.
 • Android 4.1 og nyere, iOS 8.0 og nyere, OS X 10.9 og nyere, Windows 7 og nyere
 • Strømkabel, strømadapter med Ethernet-port
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 630 kr

Der gik længe rygter om, at Google havde en 4K-udgave af deres populære Chromecast i støbeskeen. Rygterne talte også sandt, og i slutningen af 2016 fik vi Chromecast Ultra.

Udadtil ligner den frygtelig meget den forrige udgave af Googles streaming-enhed. Fysisk er der dog lidt forskel. Den er blevet en smule større og fås nu kun i sort. I stedet for et logo i midten er den helt glat med et diskret G i den ene side. Udseendet er dog komplet ligegyldigt, da den alligevel skal gemmes væk bag dit tv.

Et velkendt koncept
Funktionsmæssigt kan Chromecast Ultra præcis det samme som forrige model, men Google hævder samtidig, at den er “bedre og hurtigere”. For dem, der ikke kender konceptet, så går det ud på at sætte en plasticdims i en ledig HDMI-port på tv’et, hvorefter du kan sende signalet fra din telefon eller tablet op på den store skærm. Mange nyere tv’er har allerede denne funktion indbygget, hvilket i princippet gør Chromecast overflødig.

Hvorvidt det er muligt at streame, afhænger ligeledes af den app, du prøver at streame fra, men her er der heldigvis sket meget, siden den første udgave af Chromecast kom på gaden tilbage i 2013. I dag understøttes stort set alle større apps, såsom Viaplay, YouTube, Netflix og HBO.

(Foto: Producent)

Opsætningen er velkendt, hvis du har eller har haft en Chromecast tidligere. Find enhedens Wi-Fi-netværk på din telefon og følg opsætningen på skærmen. Plug and play, når det er bedst.

4K og HDR
Der, hvor Ultra adskiller sig fra de forrige to Chromecasts, er på muligheden for at streame i 4K-opløsning samt HDR. For at gøre det muligt kræver den mere strøm end forrige model, og du er derfor nødt til at sætte den klodsede strømforsyning til et almindeligt strømstik. Tidligere var USB-porten på dit tv nok.

Den hastighedsforskel, som Ultra ligeledes sælges på, er lidt svær at spotte i brug. Den føles hverken hurtigere eller langsommere end den gamle Chromecast. 4K-indhold kan rigtig nok nu streames op på skærmen, og det ser da ganske glimrende ud. Din skærm skal selvfølgelig understøtte denne opløsning, før det giver mening.

Her gemmer der sig en god og ganske essentiel pointe. Har du endnu ikke opgraderet til et 4K-tv, så har du ikke noget af bruge Chromecast Ultra til. Tv’et kan samtidig ikke stå alene, da der selvfølgelig også kræves indhold i 4K-opløsning. Det skal du betale ekstra for hos Netflix og lignende.

(Foto: Producent)

Det kan med andre ord blive en dyr fornøjelse og minder på mange måder om overgangen fra SD til HD, omend springet er knap så stort. Af samme årsag har mange holdt igen med at opgradere til 4K og har dermed slet ikke brug for Chromecast Ultra.

Konklusion
Chromecast Ultra er lidt en underlig størrelse. Produktet fejler som sådan ikke noget, men er komplet overflødigt, hvis du ikke har et 4K-tv. Flere, men ikke alle nye tv’er med denne opløsning er desuden udstyret med apps, der allerede klarer 4K-streaming uden brug af ekstra hardware. Navigationen i disse kan dog godt være lidt bøvlet, hvor det er meget nemmere, hvis du streamer via telefon eller tablet.

Prisen for denne bekvemmelighed er dog til at tage at føle på. Chromecast var smart, da smart-tv’er stadig var dumme, men tv’erne er ved at indhente det tabte, hvilket gør Chromecast overflødig.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 3 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her

Nyeste artikler:

Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Sony A85 er et glimrende OLED-TV med et flot billede og klar, men usynlig lyd!
  Denons jubilæumsafspiller kan tage sig kærligt af dine skiver i mange år frem. Men din streaming får den kolde skulder.
  Vi spurgte, læserne svarede. Med næsten 4.500 stemmer er iPhone 11 blevet kåret som vinder af kamerablindtesten.
  HW-Q950T er den nyeste topmodel fra Samsung, og den skuffer ikke. Denne soundbar er der krudt i!
  Med sin saftige kontrast og sit farvestrålende Ambilight-lys giver Philips OLED805 en virkelig heftig billedoplevelse.
  OnePlus 8T er et kompromis. Derfor skal man holde tungen lige i munden, hvis man overvejer et køb. For de fleste vil OnePlus 8T være blandt de bedste mobiltelefoner på markedet, mens forbrugere med specifikke behov bør kigge efter noget andet.
  Endelig et Wi-Fi 6 mesh-netværk, som de fleste har råd til. Er det så bare at spænde sikkerhedsselen og gøre klar til super nethastigheder?
  Dyson Lightcycle Morph er noget helt for sig selv. Den kan det meste, men samarbejder dårligt.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Logitech StreamCam

  Vejl.pris 1599 kr Til hjemmearbejde og videodrømme

  AOC CQ27G2U

  Vejl.pris 2539 kr Buet gaming-skærm til flad pris

  Acer ConceptD 500

  Vejl.pris 23499 kr En stilfuld dag på kontoret

  Ring Indoor Cam

  Vejl.pris 499 kr Enkelt og billigt overvågningskamera kan ikke stå alene
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.