TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

ASUS G751

Slagskibs-bærbar til storspillere

Kæmpe-laptop afgør slagets udfald.

forfatter
Publiceret 07/04/2015 - 00:01
L&B mener
Imponerende og lynhurtig hardware, der kan tørre gulv med din gamle bærbare. Spektakulært design.
Kolossalt stor og tung. Og dyr.
Specifikationer
  • Processor: 2,5 GHz Intel Core i7 4710HQ (4 kerner, 4 tråde)
  • Grafik: Nvidia GeForce GTX 980M
  • Skærm: 17,3" antirefleksbehandlet, 1920 x 1080
  • Hukommelse: 16 GB DDR3, 4 GB video-ram
  • Drev: 256 GB SSD, 1 TB harddisk, DVD-RW/Blu-ray
  • Tilslutning: Mikrofon, 2 x hovedtelefoner (mini-jack), 4 x USB 3.0, Ethernet, SD-kortlæser, HDMI, VGA
  • Mål: 41,6 x 5,3 x 31,8 cm
  • Vægt: 4,8 kg
Vejl. pris 14995Pr. 07/04/2015 Produktside

På samme måde som Dell har mærket Alienware til spilcomputere, har ASUS mærket Republic of Gamers som varemærke til deres spilegnede grej. ASUS G751 er den nuværende topmodel fra ROG.

 

 

ASUS_G751-Left-Back-Open30 ASUS_G751-Front-Open135_1 ASUS_G751-Disk-Open
<
>

 

 

G751 er en 17 tommers bærbar, som når den står opslået på et bord, virker stor. Men det er synsbedrag. Når man lukker låget, kan man nemlig se, at den er decideret enorm! Skærmen er ikke hængslet langs bagkanten af kabinettet som normalt, men rykket 5 cm fremad. Og de skarpt afskårne sider får maskinen til at virke slankere, end den egentlig er.

Bagsiden domineres af et par kæmpestore ventilationshuller. Når det går hedt til i spillene, kommer blæseren på arbejde, men ASUS har valgt at gøre en dyd af nødvendigheden ved at lave gitrene metallic-røde.

Kabinettet er – som på alle maskiner i testen – holdt helt i sort. Enten i sort-elokseret aluminium eller med en gummiagtig, fløjlsblød overflade.

Højttalerne er forholdsvis hæderlige i forhold til almindelige laptops. Det vil sige, at lyden er tynd, men forståelig. Stillet ved siden af MSI og Alienware, som begge praler af mærkevarehøjttalere, kommer G571 dog lydmæssigt til kort.

Tastaturet er udmærket, og der er godt med plads omkring tasterne, så man ikke rammer to på én gang. Tasterne A, S, D og W er markeret med en rød kant, så de er lette at finde i mørke. Tastaturet lyser i øvrigt op med rødt lys, når en tast trykkes ned.

Som man kan forvente af en topmodel, er der kræset for hardwaren i G571. Grafikkortet er Nvidias premium-model til bærbare, GeForce GTX 980M, udstyret med 4 gigabyte DDR5-ram. Det fås i skrivende stund ikke bedre. En Intel Core i7-processor på 2,5 GHz giver glimrende hastighed til spil – og alt andet, for den sags skyld. Der er to harddiske om bord: En 256 gigabyte SSD og en 1 terabyte konventionel harddisk.

 

Benchmarks

Benchmark
• 3DMark 11: 11.075
• Geekbench 3: 12.363 (multi), 3.212 (single)
• Browsermark: 6.924

At ASUS G571 er en kraftig maskine, er der ingen tvivl om. Men omsat til testprogrammernes hårde tal ser man hvor kraftig. En Geekbench-score på 12.363 (multi-core) er lige akkurat ikke den højeste, vi har registreret. Den titel går til iMac Retina 5K. Men det er flot. Det er dog kun begyndelsen, eftersom Geekbench ikke ser på dét, som G571 gør bedst, nemlig spil. Her giver 3DMark 11 et mere retvisende resultat i form af en score på 11.075, hvilket er rigtig højt.

I Browsermark-testen, som lander på 6.924, demonstrerer G571, at den minsandten også kan håndtere at vise hjemmesider bedre end 98 procent af computerne på nettet.

 

Konklusion

ASUS har taget spilcomputeren til sin logiske konsekvens. Det er der kommet en imponerende maskine ud af, som man må beundre for dens størrelse og rene, brutale hastighed. Omfanget til trods har den faktisk en hæderlig ergonomi. Den er ikke billig, men man får, hvad man betaler for.

 

Også i denne test:

MSI GT72 256NE Dominator

No-nonsense dræbermaskine

MSI har en hitmans saglighed, og der er godt med skud i bøssen.

God grafikydelse og lækker hardware.
Lidt kedeligt design og høj pris.

Alienware 15

Bagagevenlig dræbermaskine

Alienware 15 er perfekt til omrejsende hobbykrigere, der har brug for masser af kræfter på minimal plads.

Fantastisk design og solid byggekvalitet. Du bliver med garanti bemærket, når du stiller op til kamp med Alienware. Mulighed for grafikopgradering.
Den er god, men man får mere for pengene hos ASUS og MSI. Intet optisk drev.

Acer Aspire V 15 Nitro BE UHD

Letvægter med ultraskarp skærm

Acers topmodel er superkompakt, men med en skærm, der næsten er for god til spil.

Ultralækkert design, lav vægt og en skærm i særklasse. To grafikkort.
Ikke kræfter til de tungeste spil i højeste opløsning. Intet optisk drev.
forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv en kommentar

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.
Nu er Samsungs nye gaming-skærm på hylderne De nye 4K-skærme Odyssey Neo G8 og Odyssey Neo G7 lover vild ydelse!
Kone dropper fast forbindelse 15 års forskning tog det, før den klassiske gamingmus Roccat Kone XP kom i en trådløs udgave.
Razers lysdrevne taster er krøbet Razer DeathStalker V2 er opdateret med lavere, lettere taster, der holder længere.
Den hurtigste mobil Asus ROG Phone 6 Pro er stor og dyr. Og den hurtigste mobil, vi har set.
Vildt god til prisen! Shark Gaming 7G15-70TI vinder ingen skønhedskonkurrencer, men den er proppet med god hardware, der er til at betale.
Alienware-laptop med fantomskærm Hvis du spiller meget, meget hurtige spil, kan 480 Hz-skærmen være esset i dit ærme.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend