Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

: ASUS G751

Slagskibs-bærbar til storspillere

Kæmpe-laptop afgør slagets udfald.

Skrevet af / 07/04/2015 - 00:01
ASUS G751
John Alex Hvidlykke

På samme måde som Dell har mærket Alienware til spilcomputere, har ASUS mærket Republic of Gamers som varemærke til deres spilegnede grej. ASUS G751 er den nuværende topmodel fra ROG.

 

 

ASUS_G751-Left-Back-Open30 ASUS_G751-Front-Open135_1 ASUS_G751-Disk-Open
<
>

 

 

G751 er en 17 tommers bærbar, som når den står opslået på et bord, virker stor. Men det er synsbedrag. Når man lukker låget, kan man nemlig se, at den er decideret enorm! Skærmen er ikke hængslet langs bagkanten af kabinettet som normalt, men rykket 5 cm fremad. Og de skarpt afskårne sider får maskinen til at virke slankere, end den egentlig er.

Bagsiden domineres af et par kæmpestore ventilationshuller. Når det går hedt til i spillene, kommer blæseren på arbejde, men ASUS har valgt at gøre en dyd af nødvendigheden ved at lave gitrene metallic-røde.

Kabinettet er – som på alle maskiner i testen – holdt helt i sort. Enten i sort-elokseret aluminium eller med en gummiagtig, fløjlsblød overflade.

Højttalerne er forholdsvis hæderlige i forhold til almindelige laptops. Det vil sige, at lyden er tynd, men forståelig. Stillet ved siden af MSI og Alienware, som begge praler af mærkevarehøjttalere, kommer G571 dog lydmæssigt til kort.

Tastaturet er udmærket, og der er godt med plads omkring tasterne, så man ikke rammer to på én gang. Tasterne A, S, D og W er markeret med en rød kant, så de er lette at finde i mørke. Tastaturet lyser i øvrigt op med rødt lys, når en tast trykkes ned.

Som man kan forvente af en topmodel, er der kræset for hardwaren i G571. Grafikkortet er Nvidias premium-model til bærbare, GeForce GTX 980M, udstyret med 4 gigabyte DDR5-ram. Det fås i skrivende stund ikke bedre. En Intel Core i7-processor på 2,5 GHz giver glimrende hastighed til spil – og alt andet, for den sags skyld. Der er to harddiske om bord: En 256 gigabyte SSD og en 1 terabyte konventionel harddisk.

 

Benchmarks

Benchmark
• 3DMark 11: 11.075
• Geekbench 3: 12.363 (multi), 3.212 (single)
• Browsermark: 6.924

At ASUS G571 er en kraftig maskine, er der ingen tvivl om. Men omsat til testprogrammernes hårde tal ser man hvor kraftig. En Geekbench-score på 12.363 (multi-core) er lige akkurat ikke den højeste, vi har registreret. Den titel går til iMac Retina 5K. Men det er flot. Det er dog kun begyndelsen, eftersom Geekbench ikke ser på dét, som G571 gør bedst, nemlig spil. Her giver 3DMark 11 et mere retvisende resultat i form af en score på 11.075, hvilket er rigtig højt.

I Browsermark-testen, som lander på 6.924, demonstrerer G571, at den minsandten også kan håndtere at vise hjemmesider bedre end 98 procent af computerne på nettet.

 

Konklusion

ASUS har taget spilcomputeren til sin logiske konsekvens. Det er der kommet en imponerende maskine ud af, som man må beundre for dens størrelse og rene, brutale hastighed. Omfanget til trods har den faktisk en hæderlig ergonomi. Den er ikke billig, men man får, hvad man betaler for.

 

Home mener

Imponerende og lynhurtig hardware, der kan tørre gulv med din gamle bærbare. Spektakulært design. Kolossalt stor og tung. Og dyr.

Også i denne test:

4 gaming-laptops

MSI GT72 256NE Dominator

No-nonsense dræbermaskine

MSI har en hitmans saglighed, og der er godt med skud i bøssen.

God grafikydelse og lækker hardware.
Lidt kedeligt design og høj pris.
Læs hele testen

Alienware 15

Bagagevenlig dræbermaskine

Alienware 15 er perfekt til omrejsende hobbykrigere, der har brug for masser af kræfter på minimal plads.

Fantastisk design og solid byggekvalitet. Du bliver med garanti bemærket, når du stiller op til kamp med Alienware. Mulighed for grafikopgradering.
Den er god, men man får mere for pengene hos ASUS og MSI. Intet optisk drev.
Læs hele testen

Acer Aspire V 15 Nitro BE UHD

Letvægter med ultraskarp skærm

Acers topmodel er superkompakt, men med en skærm, der næsten er for god til spil.

Ultralækkert design, lav vægt og en skærm i særklasse. To grafikkort.
Ikke kræfter til de tungeste spil i højeste opløsning. Intet optisk drev.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Så meget gaming får du for pengene

Mus på krigsstien

Kun god til én ting

Disse gamingskærme får dig til at tabe kæben

Første test: Vildeste gamingskærm til dato

Spil med fornuft

Bedste Alienware hidtil

Asus får Steam Deck til at ligne en dinosaur

Oversavet tastatur

Du kommer til at hade en og elske den anden!

Den bedste til højopløst gaming?

Så hurtig er den første GeForce RTX 4090-PC

Scroll to Top