Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

Acer Aspire V 15 Nitro BE UHD

Letvægter med ultraskarp skærm

Acers topmodel er superkompakt, men med en skærm, der næsten er for god til spil.
Lyd & Billede mener
Ultralækkert design, lav vægt og en skærm i særklasse. To grafikkort.
Ikke kræfter til de tungeste spil i højeste opløsning. Intet optisk drev.
Specifikationer
  • Processor: 2,9 GHz Intel Core i5 4210H (2 kerner, 4 tråde)
  • Grafik: Nvidia GeForce GTX 860M, Intel HD Graphics 4000
  • Skærm: 15,6" antirefleksbehandlet, 3840 x 2160
  • Hukommelse: 12 GB DDR3, 2 GB video-ram
  • Drev: 128 GB SSD, 1 TB harddisk
  • Tilslutning: Hovedtelefoner (mini-jack), 3 x USB 3.0, Ethernet, HDMI, SD-kortlæser
  • Mål: 38,9 x 2,4 x 25,7 cm
  • Vægt: 2,2 kg

Acer er en af de største producenter af bærbare computere i verden, men spillerne kigger i reglen efter andre mærker. Det prøver Acer nu at lave om på med Aspire V Nitro-serien. Fælles for alle V Nitro-modeller er et meget fladt og slankt kabinet med tykkelse og vægt tæt på ultrabook-klassen – men med grafik, der bør tiltale spillere.

Genstanden for denne test er Aspire V 15 Nitro BE UHD. BE står for Black Edition, da maskinen har fået en designmæssig overhaling. At alt andet end det blanke metalhængsel nu er afdæmpet matsort, gør næppe maskinen hurtigere, men det ser kynisk ud på en lækker måde.

De sidste tre bogstaver på bagsmækken er dog de mest interessante: UHD afslører nemlig, at maskinen er udstyret med en Ultra High Definition- eller 4K-skærm.

På en 15 tommers skærm giver UHD-opløsningen en pixeltæthed på over 280 dpi. I praksis betyder det, at man ikke kan skelne de enkelte pixels – ikke engang med et kraftigt forstørrelsesglas. Den knivskarpe skærm er fuldkommen fri for hakker eller ansats til “computerskrift”. Det giver dog også nogle besværligheder, når programmer er skabt med en bestemt opløsning for øje. Det gælder f.eks. dialogboksene hos Electronic Arts’ netbutik Origin, som vises i frimærkestor ulæselighed på skærmen.

Den udgave af V 15 Nitro, som vi fik til test, var udstyret med en dual-core i5-processor fra Intel. De øvrige deltagere i testen var alle udstyret med den kraftigere i7-processor i quad-core udgave. Grafikkortet var et Nvidia GeForce GTX 860M, hvilket er udmærket, men ikke hotteste mode.

Annonce

Maskinen blev leveret med 12 gigabyte fastmonteret ram og 2 gigabyte video-ram. Der er en 128 gigabyte SSD og en traditionel harddisk på 1 terabyte i maskinen. Det sikrer hurtig opstart og kvik afvikling af Windows. Til gengæld mangler der et optisk drev.

For at strække batterilevetiden er computeren udstyret med et ekstra grafikkort baseret på Intels HD Graphics 4000-chip, som bruges, når strømforsyningen ikke er tilsluttet.

 

Benchmarks

Benchmark
• 3DMark 11: 4.743
• Geekbench 3: 6.550 (multi), 3.074 (single)
• Browsermark: 5.700

Acer-maskinen er hurtig, men ikke i samme klasse som testens øvrige maskiner, der er hardcore spilmaskiner. Geekbench-testen ender på en score på henholdsvis 6.550 (multi-core) og 3.074 (single-core). Det er på niveau med kontor-pc’er og faktisk overraskende lavt. I 3DMark 11 gik det noget bedre: 4.743 er fuldt ud acceptabelt til spil, men omkring det halve af MSI og Alienware – og langt under ASUS. En Browsermark-score på 5.700 er udmærket.

 

Annonce

Konklusion

Hvis du ikke er hardcore gamer, men leder efter en topklasse-bærbar, der også kan klare et spil eller to, er Aspire V 15 Nitro et godt bud. Arbejder du med med grafik, får du helt nye muligheder i kraft af 4K-skærmen. Selv om maskinen er stor, er den stadig slank nok til, at du ikke behøver en computertaske i overstørrelse.

Hvis du ikke har brug for ultragrafik, fås maskinen også med almindelig Full HD og i7-processor til en noget lavere pris.

Også i denne test:

ASUS G751

Slagskibs-bærbar til storspillere

Kæmpe-laptop afgør slagets udfald.

Imponerende og lynhurtig hardware, der kan tørre gulv med din gamle bærbare. Spektakulært design.
Kolossalt stor og tung. Og dyr.

MSI GT72 256NE Dominator

No-nonsense dræbermaskine

MSI har en hitmans saglighed, og der er godt med skud i bøssen.

God grafikydelse og lækker hardware.
Lidt kedeligt design og høj pris.

Alienware 15

Bagagevenlig dræbermaskine

Alienware 15 er perfekt til omrejsende hobbykrigere, der har brug for masser af kræfter på minimal plads.

Fantastisk design og solid byggekvalitet. Du bliver med garanti bemærket, når du stiller op til kamp med Alienware. Mulighed for grafikopgradering.
Den er god, men man får mere for pengene hos ASUS og MSI. Intet optisk drev.
forfatter

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

3 Comments

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.