Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi
L&B Home’s julekalender: Låge 08Deltag

: Acer Aspire V 15 Nitro BE UHD

Letvægter med ultraskarp skærm

Acers topmodel er superkompakt, men med en skærm, der næsten er for god til spil.

Skrevet af / 07/04/2015 - 00:01
Acer Aspire V 15 Nitro BE UHD
John Alex Hvidlykke

Acer er en af de største producenter af bærbare computere i verden, men spillerne kigger i reglen efter andre mærker. Det prøver Acer nu at lave om på med Aspire V Nitro-serien. Fælles for alle V Nitro-modeller er et meget fladt og slankt kabinet med tykkelse og vægt tæt på ultrabook-klassen – men med grafik, der bør tiltale spillere.

Genstanden for denne test er Aspire V 15 Nitro BE UHD. BE står for Black Edition, da maskinen har fået en designmæssig overhaling. At alt andet end det blanke metalhængsel nu er afdæmpet matsort, gør næppe maskinen hurtigere, men det ser kynisk ud på en lækker måde.

De sidste tre bogstaver på bagsmækken er dog de mest interessante: UHD afslører nemlig, at maskinen er udstyret med en Ultra High Definition- eller 4K-skærm.

På en 15 tommers skærm giver UHD-opløsningen en pixeltæthed på over 280 dpi. I praksis betyder det, at man ikke kan skelne de enkelte pixels – ikke engang med et kraftigt forstørrelsesglas. Den knivskarpe skærm er fuldkommen fri for hakker eller ansats til “computerskrift”. Det giver dog også nogle besværligheder, når programmer er skabt med en bestemt opløsning for øje. Det gælder f.eks. dialogboksene hos Electronic Arts’ netbutik Origin, som vises i frimærkestor ulæselighed på skærmen.

Den udgave af V 15 Nitro, som vi fik til test, var udstyret med en dual-core i5-processor fra Intel. De øvrige deltagere i testen var alle udstyret med den kraftigere i7-processor i quad-core udgave. Grafikkortet var et Nvidia GeForce GTX 860M, hvilket er udmærket, men ikke hotteste mode.

Maskinen blev leveret med 12 gigabyte fastmonteret ram og 2 gigabyte video-ram. Der er en 128 gigabyte SSD og en traditionel harddisk på 1 terabyte i maskinen. Det sikrer hurtig opstart og kvik afvikling af Windows. Til gengæld mangler der et optisk drev.

For at strække batterilevetiden er computeren udstyret med et ekstra grafikkort baseret på Intels HD Graphics 4000-chip, som bruges, når strømforsyningen ikke er tilsluttet.

 

Benchmarks

Benchmark
• 3DMark 11: 4.743
• Geekbench 3: 6.550 (multi), 3.074 (single)
• Browsermark: 5.700

Acer-maskinen er hurtig, men ikke i samme klasse som testens øvrige maskiner, der er hardcore spilmaskiner. Geekbench-testen ender på en score på henholdsvis 6.550 (multi-core) og 3.074 (single-core). Det er på niveau med kontor-pc’er og faktisk overraskende lavt. I 3DMark 11 gik det noget bedre: 4.743 er fuldt ud acceptabelt til spil, men omkring det halve af MSI og Alienware – og langt under ASUS. En Browsermark-score på 5.700 er udmærket.

 

Konklusion

Hvis du ikke er hardcore gamer, men leder efter en topklasse-bærbar, der også kan klare et spil eller to, er Aspire V 15 Nitro et godt bud. Arbejder du med med grafik, får du helt nye muligheder i kraft af 4K-skærmen. Selv om maskinen er stor, er den stadig slank nok til, at du ikke behøver en computertaske i overstørrelse.

Hvis du ikke har brug for ultragrafik, fås maskinen også med almindelig Full HD og i7-processor til en noget lavere pris.

Home mener

Ultralækkert design, lav vægt og en skærm i særklasse. To grafikkort. Ikke kræfter til de tungeste spil i højeste opløsning. Intet optisk drev.

Også i denne test:

4 gaming-laptops

ASUS G751

Slagskibs-bærbar til storspillere

Kæmpe-laptop afgør slagets udfald.

Imponerende og lynhurtig hardware, der kan tørre gulv med din gamle bærbare. Spektakulært design.
Kolossalt stor og tung. Og dyr.
Læs hele testen

MSI GT72 256NE Dominator

No-nonsense dræbermaskine

MSI har en hitmans saglighed, og der er godt med skud i bøssen.

God grafikydelse og lækker hardware.
Lidt kedeligt design og høj pris.
Læs hele testen

Alienware 15

Bagagevenlig dræbermaskine

Alienware 15 er perfekt til omrejsende hobbykrigere, der har brug for masser af kræfter på minimal plads.

Fantastisk design og solid byggekvalitet. Du bliver med garanti bemærket, når du stiller op til kamp med Alienware. Mulighed for grafikopgradering.
Den er god, men man får mere for pengene hos ASUS og MSI. Intet optisk drev.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kun god til én ting

Disse gamingskærme får dig til at tabe kæben

Første test: Vildeste gamingskærm til dato

Spil med fornuft

Bedste Alienware hidtil

Asus får Steam Deck til at ligne en dinosaur

Oversavet tastatur

Du kommer til at hade en og elske den anden!

Den bedste til højopløst gaming?

Så hurtig er den første GeForce RTX 4090-PC

10 fede spillebøffer

Fin til de fleste

Scroll to Top