: Alienware 15

Bagagevenlig dræbermaskine

Alienware 15 er perfekt til omrejsende hobbykrigere, der har brug for masser af kræfter på minimal plads.

Lyd & Billede mener

Fantastisk design og solid byggekvalitet. Du bliver med garanti bemærket, når du stiller op til kamp med Alienware. Mulighed for grafikopgradering.
Den er god, men man får mere for pengene hos ASUS og MSI. Intet optisk drev.
 • Processor: 2,50 GHz Intel Core i7-4710HQ (4 kerner, 8 tråde)
 • Grafik: Nvidia GeForce GTX 970M
 • Skærm: 15,6" blændefri, 1920 x 1080
 • Hukommelse: 8 GB DDR3, 3 GB video-ram
 • Drev: 128 GB SSD, 1 TB harddisk
 • Tilslutning: Hovedtelefoner (mini-jack), mikrofon (mini-jack), 4 x USB 3.0, Ethernet, kortlæser, HDMI, DisplayPort, Alienware grafikforstærker
 • Mål: 38,5 x 3,5 x 26,5 cm
 • Vægt: 3,0 kg
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 13099 kr

Alienware-maskinerne er fascinerende, på grænsen til at være brugskunst. Alienware har om ikke opfundet spilcomputere, så i hvert fald gjort dem til et fashion statement. Markedsføringsafdelingen hos Dell har sandsynligvis bedt designerne om at finde den form, der gav maskinen flest mulige skarpe kanter. Og det er lykkedes. Laptoppen er femkantet, og kabinetsiderne peger udad i en spids vinkel.

 

Alienware-15 Alienware-15_1 Alienware-15-4 Alienware-15-5
<
>

 

Som på alle testdeltagerne er tastaturet oplyst. Det er praktisk nok, da LAN-parties i reglen foregår i dunkel belysning. Men det er kun begyndelsen. Tastatur, touchpad, logo og navnetræk har indbygget lys, og lysstriber langs alle sider og på låget sikrer, at ingen overser, at der er tale om en high-end spilcomputer. De i alt ti lysfelter kan tilpasses individuelt i alle regnbuens farver og pulsere i glidende farveforløb eller blinke. Det er lir af højeste karat!

Højttalerne er leveret af Klipsch, og det indbyggede lydkort er et Sound Blaster X-Fi fra Creative, og det kan høres. Lyden er glimrende for en bærbar. Der er udgang til 5.1 surround-sound, så man kan få eksplosioner hele vejen rundt i højttalere eller hovedtelefoner.

Processoren er en 2,5 GHz i7 med fire kerner og otte tråde. Det er fremragende. 8 gigabyte ram er tilstrækkeligt til, at Windows ikke uden videre løber tør for kræfter. Der er 128 gigabyte SSD og 1 terabyte fysisk harddisk.

Grafikkortet er et Nvidia GeForce GTX 970M med 3 gigabyte ram. GTX 970M er modellen lige under den nuværende topmodel GTX 980M, som findes i ASUS-computeren. Hvis det ikke er nok, kan grafikydelsen udbygges ved hjælp af en ekstern boks kaldet en grafikforstærker, som gør det muligt at bruge grafikkort til stationære computere, når man ikke er på farten.

 

Benchmarks

Benchmark
• 3DMark 11: 8.897
• Geekbench 3: 12.159 (multi), 3.139 (single)
• Browsermark: 3.368

Bag det kompakte ydre gemmer Alienware 15 på velvoksne grafikmuskler. 3DMark 11-testen gav en score på 8.897. Det er ganske respektabelt, men stadig næstlavest i testen. En fordobling af ram’en til 16 gigabyte havde sandsynligvis formindsket afstanden til MSI-maskinen, som er bygget over samme grafikkort.

I vores standardtest, Geekbench 3, opnår Alienware-maskinen en score på 12.159 i multi-core og 3.139 i single-core. Det er til gengæld rigtig pænt og i praksis på linje med den højeste i testen. Så rumuhyret har regnekraften i orden.

I Browsermark-testen scorer Alienware 3.368, hvilket er overraskende middelmådigt, men næppe et problem i praksis.

 

Konklusion

Alienware 15 er en flot designet og kompakt dræbermaskine, der nok skal skaffe dig både opmærksomhed og kills. Man kan bruge timer på at fintrimme farveskemaer, der får pc’en til at lyse på den helt perfekte måde (og samtidig distrahere modstanderne).

Lydsiden er glimrende, og skærmen har samme opløsning som de større modeller fra ASUS og MSI. Og i modsætning til dem er maskinen reelt bærbar. Men prisforskellen op til de større konkurrenter er beskeden, og man får ikke lige så meget smæk for skillingen.

 

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 19 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.
Kommenter

Skriv et svar

  Også i denne test:
  MSI GT72 256NE Dominator - No-nonsense dræbermaskine
  MSI har en hitmans saglighed, og der er godt med skud i bøssen.
  Acer Aspire V 15 Nitro BE UHD - Letvægter med ultraskarp skærm
  Acers topmodel er superkompakt, men med en skærm, der næsten er for god til spil.

  Læs også

  Den integrerede Linn Majik DSM spiller som en drøm og har rumkorrektion plus alt, hvad man har brug for, indbygget.
  De kompakte JBL L82 Classic giver så meget sjov for pengene, at vi udråber dem til bedst i klassen.
  iPhone 12 Pro Max tørrer gulv med konkurrenterne og har det bedste kamera, vi har set hidtil.
  Sonys topspecificerede spilkonsol byder på lynhurtig ydelse og knivskarp grafik – skræddersyet til næste generation af avancerede spil.
  Apple iPad Air og Samsung Galaxy Tab S7+ 5G i drabelig tvekamp.
  Denon har aldrig lavet en bedre surround-forstærker end jubilæumsmodellen AVC-A110.
  Hvis du skifter den gamle strømforsyning ud med en ny, kan det ske, at du bliver lige så overrasket, som vi blev.
  En digital notesblok er en meget bedre idé, end det lyder. Især når den er så god som reMarkable 2.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Xbox Series X

  Vejl.pris 3899 kr Spilkonsol med PC-ydelse

  MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

  Vejl.pris 10297 kr Til krævende spillere på budget

  AOC CQ27G2U

  Vejl.pris 2539 kr Buet gaming-skærm til flad pris

  MSi MAG272CQR

  Vejl.pris 3390 kr Biografoplevelse til dine spil
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.