TESTDropbox

Største tjeneste med mindst plads

Dropbox er symbolet på cloud-tjenester. De har de hurtigste forbindelser, men den gratis plads er i underkanten.
Lyd & Billede mener
Specifikationer
  • Gratis plads: 2 GB
  • Styresystemer: Windows, Mac, Linux, iOS, Android, BlackBerry, Kindle Fire
  • Optjen plads: Ja
  • Papirkurv: Nej
  • Upload-tid, 1 GB: 10 minutter
  • ownload-tid, 1 GB: 10 minutter
  • Betalingsudgave: 1 TB = 9,99 euro (ca. 75 kroner) om måneden
  • dropbox.com
forfatter

Dropbox er den største og mest kendte cloud-lagertjeneste, og det i en grad, hvor den har opnået samme ære som Google og Photoshop, nemlig at blive et hverdagsord. Når man skal udveksle filer over nettet, er løsningen at smide dem i dropboxen – ligesom man kan google noget eller photoshoppe et mindre vellykket foto.

Dropbox kunne i november 2014 byde velkommen til bruger nummer 300.000.000. Det er en vækst på 100 millioner brugere på blot ét år!

Opsætning
Opsætningen er forholdsvis simpel. Oprettelse af konto med brugernavn og adgangskode tager et par minutter og afsluttes med en bekræftelsesmail til den e-mail-konto, man har opgivet. Derefter kan man bruge sin Dropbox-mappe via browseren. For rigtig at få glæde af Dropbox skal man dog hente et program til hver enhed og computer, så man kan bruge Dropbox som en delt mappe.

Som standard bliver alle filer i den fælles mappe kopieret til Dropbox-mappen på hver tilsluttet computer. Man kan dog i opsætningen vælge, at bestemte filer eller mapper ikke skal dubleres lokalt. På mobile enheder hentes filerne først, når de skal åbnes.

Deling af filer og mapper sker ved at højreklikke på dem og vælge at dele Dropbox-link. En delt mappe kan bruges som et fælles lager til f.eks. gruppearbejde, mens deling af en fil er en hurtig måde at sende filer til andre på, frem for at vedhæfte dem i mails.

Hastighed
Dropbox fungerer fint som lager for tekstdokumenter og snapshots, men lad være med i magelighed at bruge den til at flytte store filer mellem to af husets computere. Her er hjemmenetværket eller en USB-nøgle langt hurtigere. I praksis opnåede vi en upload- og download-hastighed på 8-10 megabit pr. sekund.

Konklusion
Dropbox er veteranen inden for cloud-lagring af mapper, og tjenesten er repræsenteret på alle tænkelige platforme, bortset fra Windows Phone. Muligheden for at optjene ekstra lagerplads ved at hverve venner og kolleger har givet mange kunder, men når man sammenligner med konkurrenternes 10-15 gigabyte, er 2 gigabyte meget skrabet.

Annonce

Også i denne test:

OneDrive

Cloud-lager er en del af dit styresystem

Microsoft udnytter deres dominans inden for styresystemer og kontorpakker til at give dig i både pose og sæk.

Google Drev

Endnu et tilbud til faste kunder

De fleste er kunder hos Google i forvejen, så gratis lagerplads er kun ét klik væk.

Box

Ubegrænset plads i kassen

Den ældste cloud-tjeneste giver betalende kunder uendelig meget plads, men er for langsom og mangler features.

Har du dette produkt?
Giv din karakter.
0 / 6

Your page rank:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Læs også: