Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

TEST Box

Ubegrænset plads i kassen

Den ældste cloud-tjeneste giver betalende kunder uendelig meget plads, men er for langsom og mangler features.
Lyd & Billede mener
Specifikationer
  • Gratis plads: 10 GB
  • Styresystemer: Windows, Mac, iOS, Android, BlackBerry
  • Optjen plads: Nej
  • Papirkurv: Nej
  • Upload-tid, 1 GB: Ca. en time
  • Download-tid: 1 GB: 14 minutter
  • Betalingsudgave: 100 GB = 7 pund (ca. 65 kroner) om måneden, ubegrænset plads = 11 pund (ca. 100 kroner) om måneden
  • box.com

Sammenlignet med Dropbox, Google Drev og OneDrive er Box en dværg. Ifølge firmaets egen velkomst-mail til nye kunder er der “over 14 millioner” Box-brugere. Det til trods for, at Box faktisk er den ældste af cloud-lagertjenesterne, hvis første udgave gik i luften helt tilbage i 2005.

Opsætning
Opsætningen er stort set magen til de øvrige: Tilmelding online efterfulgt af en bekræftelses-mail for at sikre identiteten. Dernæst skal der hentes et klientprogram til hver enhed, som Box skal bruges på. Med Windows, Mac, iOS, Android og Windows Phone-klienter på listen er langt de fleste omfattet.

Brugerfladen ligner de øvriges til forveksling. Box’ mappe optræder i listen over favoritter sammen med overførte filer, seneste steder – og Dropbox, OneDrive og Google Drev. Som en fiks detalje kan man slå synkronisering til og fra med en knap på brugerfladen. Mindre fikst er det, at der ikke er nogen papirkurv til at redde filer, som slettes ved en fejl.

Når pladsen er brugt, kan man købe 100 gigabyte for 65 kroner om måneden. Det er lidt pauvert sammenlignet med, at man andre steder får 1 terabyte for omtrent samme beløb. Til gengæld er næste trin generøst: For godt 100 kroner om måneden loves man intet mindre end ubegrænset plads!

Hastighed
Synkroniseringshastigheden er ikke Box’ stærkeste kort. Upload af 1 gigabyte testfiler tog henved en time. Og vi løb i første omgang ind i begrænsninger på filstørrelsen, som ikke må være over 250 megabyte pr. fil. En kvart gigabyte er ganske vist et meget stort dokument, men hvis du har planer om at bruge Box til at overføre eller dele dine ferievideoer, kan det blive en begrænsning.

Annonce

Download gik heldigvis betydelig hurtigere end upload. Det tog under et kvarter at hente testfilerne.

Konklusion
At Box ikke har fået samme store udbredelse som de tre andre, må bero på et tilfælde – og på massiv markedsføring fra konkurrenterne. For der er ikke noget, der adskiller Box fra de andre i en sådan grad, at det kan forklare, hvorfor der skulle være 20 gange flere brugere hos hver af de øvrige tjenester. Til gengæld betyder den lille brugerbase, at Box vil få meget svært ved at klare sig i konkurrencen fremover.

Også i denne test:

OneDrive

Cloud-lager er en del af dit styresystem

Microsoft udnytter deres dominans inden for styresystemer og kontorpakker til at give dig i både pose og sæk.

Google Drev

Endnu et tilbud til faste kunder

De fleste er kunder hos Google i forvejen, så gratis lagerplads er kun ét klik væk.

Dropbox

Største tjeneste med mindst plads

Dropbox er symbolet på cloud-tjenester. De har de hurtigste forbindelser, men den gratis plads er i underkanten.

forfatter

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.