TESTOneDrive

Cloud-lager er en del af dit styresystem

Microsoft udnytter deres dominans inden for styresystemer og kontorpakker til at give dig i både pose og sæk.
Lyd & Billede mener
Specifikationer
  • Gratis plads: 15 GB
  • Styresystemer: Windows, Mac, Xbox, Windows Phone, iOS, Android
  • Optjen plads: Ja
  • Papirkurv: Ja
  • Upload-tid, 1 GB: 33 minutter
  • Download-tid, 1 GB: 40 minutter
  • Betalingsudgave: 1 TB (inkl. Office 365) = 55-80 kroner om måneden
  • onedrive.live.com
forfatter

Microsofts cloud-tjeneste har ført en omskiftelig tilværelse og har siden lanceringen i 2008 skiftet navn fra Live Folders til SkyDrive og senere OneDrive. Nu er der imidlertid ingen tvivl om, at Microsoft tager cloud-lagring særdeles alvorligt – og at de arbejder aggressivt for at gøre OneDrive til en fast del af alle Windows-brugeres hverdag.

Få fem Office-pakker med i prisen
Til det formål bruger Microsoft deres to allerstærkeste og mest velkendte våben: Windows og Office. OneDrive er indbygget i Windows 8 og 8.1, så hvis man har en relativt ny pc, er man automatisk kunde i butikken. Og vælger man at bruge 80 kroner om måneden på betalingsudgaven af OneDrive, får man ikke blot 1 terabyte online-lagerplads, men også Office 365 til fem computere – og til fem tablets. Plus 60 minutters månedlig Skype-taletid oveni!

Microsoft opgiver selv antallet af OneDrive-brugere til 250 millioner.

Ligesom hos Dropbox kan man optjene ekstra lagerplads ved at lokke venner og kolleger til at bruge tjenesten. Men hvor “honoraret” hos Dropbox er 500 megabyte pr. person, giver Microsoft hele 5 gigabyte for hver ny kunde, op til i alt 20 gigabyte ekstra plads.

Har du en Windows Phone eller en Xbox, så er OneDrive valget for dig. Tjenesten understøtter naturligvis – og som den eneste – alle Microsofts egne enheder.

Når man deler filer mellem flere brugere, er der stor risiko for, at en fil slettes ved et uheld. Microsoft var de første til at give deres cloud-lagertjeneste en papirkurvfunktion, så slettede filer ikke er tabt for altid.

Hastighed
Hastigheden er ikke særlig imponerende på OneDrive. En halv time tog det at uploade en 1 gigabyte testfil. Og 40 minutter at synkronisere den til en anden computer.

Annonce

Konklusion
Der er ingen tvivl om, at Microsoft har sat sig for at vinde konkurrencen om cloud-tjenester til private, og med det, de stiller op med, er det svært at se, hvordan det kan ende på andre måder. 15 gigabyte gratis er rekord, og OneDrive er indbygget i Windows 8. Og falder man for fristelsen til at opgradere til betalingsudgaven, får man i både pose og sæk.

Også i denne test:

Google Drev

Endnu et tilbud til faste kunder

De fleste er kunder hos Google i forvejen, så gratis lagerplads er kun ét klik væk.

Box

Ubegrænset plads i kassen

Den ældste cloud-tjeneste giver betalende kunder uendelig meget plads, men er for langsom og mangler features.

Dropbox

Største tjeneste med mindst plads

Dropbox er symbolet på cloud-tjenester. De har de hurtigste forbindelser, men den gratis plads er i underkanten.

Har du dette produkt?
Giv din karakter.
0 / 6

Your page rank:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Læs også: