TESTGoogle Drev

Endnu et tilbud til faste kunder

De fleste er kunder hos Google i forvejen, så gratis lagerplads er kun ét klik væk.
Lyd & Billede mener
Specifikationer
  • Gratis plads: 15 GB
  • Styresystemer: Windows, Mac, iOS, Android
  • Optjen plads: Nej
  • Papirkurv: Ja
  • Upload-tid, 1 GB: 30 minutter
  • Download-tid, 1 GB: 7 minutter
  • Betalingsudgave: 100 GB = 1,99 dollars (ca. 12 kroner) om måneden, 1 TB = 9,99 dollars (ca. 60 kroner) om måneden
  • google.com/drive
forfatter

Google Drev er den senest tilkomne i flokken. Selv om Google mere end noget andet firma har været specialister i gratis internetbaserede tjenester, var det først i 2012, Google valgte at hoppe med på vognen og tilbyde fri lagerplads. Google Drev havde i oktober 2014 omkring 240 millioner aktive brugere.

Ligesom Microsoft udnytter deres position ved at gøre OneDrive til en del af styresystemet og sampakke den med internetudgaven af Office, benytter Google sig naturligvis af, at så godt som alle i forvejen har en Google-konto i kraft af firmaets andre tjenester. At få Google Drev kræver derfor blot, at man klikker på Drev i listen af apps i sin Google-konto. Lettere kan det næsten ikke gøres. Medmindre man som Microsoft har adgang til at indlemme drevet i styresystemet.

Da Drev er kædet sammen med Google-kontoen, får man, ud over de 15 gigabyte lagerplads på nettet, integration med Googles andre tjenester – ikke mindst Google Docs, som er en gratis konkurrent til Microsoft Office.

Dokumenter kan, som overalt, deles med andre, og det er ikke strengt påkrævet, at modtageren har en Google-konto – selv om det gør delingen lettere. Google Drev har en papirkurvfunktion, så der er en indbygget sikkerhed mod, at dokumenter slettes ved et uheld.

Hastighed
Google Drev klarede upload af vores 1 gigabyte testfil på en halv time, hvilket er på niveau med OneDrive. Synkronisering til en anden pc tog til gengæld kun syv minutter!

Konklusion
Google Drev er en glimrende tilføjelse til Googles palet af gratis tjenester. Og takket være integrationen med Google Docs er det ikke blot en fralægningsplads og fildelingsplatform, men et værkstøj til at samarbejde om dokumenter online.

Også i denne test:

OneDrive

Cloud-lager er en del af dit styresystem

Microsoft udnytter deres dominans inden for styresystemer og kontorpakker til at give dig i både pose og sæk.

Box

Ubegrænset plads i kassen

Den ældste cloud-tjeneste giver betalende kunder uendelig meget plads, men er for langsom og mangler features.

Dropbox

Største tjeneste med mindst plads

Dropbox er symbolet på cloud-tjenester. De har de hurtigste forbindelser, men den gratis plads er i underkanten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.