: Apple iMac 21,5″

Gennemtænkt til mindste detalje

Apple er verdensmestre i at lave lækre gadgets med suveræn byggekvalitet.

Lyd & Billede mener

Gennemført design fra yderst til inderst. Alt er lækkert, og brugerfladen er markedets glatteste. Skærmen og lyden er i top.
Du får mere smæk for skillingen hos konkurrenterne, som desuden giver dig enten touch-skærm eller gamer-grafik.
 • Skærm: 21,5" Full HD (1920 x 1080)
 • CPU: 2,7 GHz Intel Core i5 4570 (4 kerner, 4 tråde)
 • Grafik: Intel Iris Pro
 • Hukommelse: 8 GB ram / 1 TB lager
 • Styresystem: Mac OS X 10
 • Mål og vægt: 52,8 x 45,0 x 17,5 cm / 5,7 kg
 • Integreret HD-webcam, Wi-Fi, Bluetooth, Ethernet, 4 x USB 3.0, 2 x Thunderbolt, hovedtelefonstik, mic ind, SD/MMC/MS-kortlæser
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 11299 kr

Apples computere har mange særdeles passionerede tilhængere – og mange lige så passionerede modstandere. Uanset at der er delte meninger om indmad og styresystem, er lækkerhedsfaktoren hos Apple skyhøj. De glatte metalflader er lige den tand mere silkebløde end hos konkurrenterne, og hjørnerne har præcis den rette afrunding. Selv strømkablet er der kælet for. Apple iMac 21,5″ ligner simpelthen leksikondefinitionen på lækkert design!

Hvor Dell og Lenovo har gemt elektronikken i skærmens støttefod, er computeren integreret i skærmen hos Apple. Det har gjort det muligt at gøre foden millimetertynd og slank. Skærmen svæver nærmest over skrivebordet. Tastaturet i aluminium og musen i kridhvid højglansplast er ligeledes ultrakompakte og slanke.

iMac fås med forskellige hastigheder og skærmstørrelser, op til en 27 tommers kæmpe med 5K-skærm (og 3,9 GHz i7-processor). På den noget billigere model her må man dog nøjes med Full HD-opløsning (1920 x 1080).

iMac 21,5″ er ikke testens kraftigste computer på papiret. Hvor de øvrige deltagere er forsynet med Intel i7-processorer i forskellige varianter, sidder der en 2,7 GHz i5 4570 CPU i iMac’en. Men som det kan ses af benchmark-målingerne, er den kraftigste i5 faktisk hurtigere end de mindre udgaver af i7.

 

Gennemført tastatur og mus

Det medfølgende udstyr er af lige så høj klasse som resten af maskinen. Tastaturet i aluminium er superkompakt og tyndt, og hele toppen af den højglansblanke mus er én touch-flade. Når det er sagt, så ville jeg stadig vælge et fuldvoksent tastatur med længere vandring på tasterne, hvis jeg skulle skrive fagspeciale på maskinen.

Apple har så godt som taget patent på at være “den brugervenlige computer”. Helt så simpelt er det ikke i virkeligheden. I nogle situationer er der gjort så meget for at skærme brugeren mod besværlige valg, at det bliver unødvendig omstændeligt. Det kan f.eks. være installation af programmer, der ikke er hentet i Apples egen App Store.

 

Benchmarks

Selv om iMac’en må “nøjes” med en i5-processor, giver det ingen klar forskel i benchmark-testene. I Geekbench 3 opnår den et single-core resultat på 2.922 og en multi-core score på 9.404. Det er helt parallelt med de i7-drevne maskiner fra Dell og MSI. Og næsten dobbelt så højt som Lenovos multi-core resultat.

Da Mac’en kører OS X, har det ikke været muligt at køre 3DMark-grafiktesten. Men i Browsermark kommer den ud med testens bedste resultat på 7.723.

 

Konklusion

Med sit superlækre design og sin gennemarbejdede brugerflade er det svært at være kold over for iMac 21,5″. Den har hverken touch-skærm eller spilgrafik. Men den har til gengæld et fremragende skærmbillede, lige så glimrende lyd og et styresystem, hvor alting arbejder sammen.

Hvis du “bare” vil have en computer med en nem brugeroplevelse, men ikke har brug for supercomputer-ydelse, er det her, du skal lægge pengene.

Benchmarks
Geekbench 3: 9.404 (multi-core), 2.922 (single-core)
Browsermark: 7.723
3DMark 11: –
Cinebench R15: 33,37 fps
Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 3 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.
Kommenter

Skriv et svar

  Også i denne test:
  MSI AG240 2PE 0033EU - Schæferhund i ulveklæder
  Hvem sagde, at rød var en pigefarve? MSI’s råt designede all-in-one vil føle sig hjemme i spillebulen.
  Dell Inspiron 2350 - Diskret og alsidig arbejdshest
  Hurtig processor og lækker touch-skærm til en rimelig pris. Du får i både pose og sæk hos Dell.
  Lenovo A740 i7 QHD - Skrivebordsbiografen
  Kæmpemæssig touch-skærm med fantastiske farver. Og du få endda en udmærket pc med i prisen.

  Læs også

  Xperia 5 II er ikke alene lige så god som Xperia 1 II – på flere punkter er den faktisk bedre!
  Sonus faber Lumina III er det oplagte højttalervalg til mindre rum.
  Sony A85 er et glimrende OLED-TV med et flot billede og klar, men usynlig lyd!
  Denons jubilæumsafspiller kan tage sig kærligt af dine skiver i mange år frem. Men din streaming får den kolde skulder.
  Vi spurgte, læserne svarede. Med næsten 4.500 stemmer er iPhone 11 blevet kåret som vinder af kamerablindtesten.
  HW-Q950T er den nyeste topmodel fra Samsung, og den skuffer ikke. Denne soundbar er der krudt i!
  Med sin saftige kontrast og sit farvestrålende Ambilight-lys giver Philips OLED805 en virkelig heftig billedoplevelse.
  OnePlus 8T er et kompromis. Derfor skal man holde tungen lige i munden, hvis man overvejer et køb. For de fleste vil OnePlus 8T være blandt de bedste mobiltelefoner på markedet, mens forbrugere med specifikke behov bør kigge efter noget andet.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  iMac 27″ 2020

  Vejl.pris 20499 kr Apples bedste iMac

  HP Sprocket Select

  Vejl.pris 1099 kr Et uimodståeligt unødvendigt produkt

  ASUS ZenBook 14 UM425IA-PURE3

  Vejl.pris 9999 kr Luksuriøs minimalisme

  Acer ConceptD CP7 (CP7271K P)

  Vejl.pris 16000 kr Dyr og dejlig skærm til grafik og video
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.