Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

Apple iMac 21,5″

Gennemtænkt til mindste detalje

Apple er verdensmestre i at lave lækre gadgets med suveræn byggekvalitet.
Lyd & Billede mener
Gennemført design fra yderst til inderst. Alt er lækkert, og brugerfladen er markedets glatteste. Skærmen og lyden er i top.
Du får mere smæk for skillingen hos konkurrenterne, som desuden giver dig enten touch-skærm eller gamer-grafik.
Specifikationer
  • Skærm: 21,5" Full HD (1920 x 1080)
  • CPU: 2,7 GHz Intel Core i5 4570 (4 kerner, 4 tråde)
  • Grafik: Intel Iris Pro
  • Hukommelse: 8 GB ram / 1 TB lager
  • Styresystem: Mac OS X 10
  • Mål og vægt: 52,8 x 45,0 x 17,5 cm / 5,7 kg
  • Integreret HD-webcam, Wi-Fi, Bluetooth, Ethernet, 4 x USB 3.0, 2 x Thunderbolt, hovedtelefonstik, mic ind, SD/MMC/MS-kortlæser

Apples computere har mange særdeles passionerede tilhængere – og mange lige så passionerede modstandere. Uanset at der er delte meninger om indmad og styresystem, er lækkerhedsfaktoren hos Apple skyhøj. De glatte metalflader er lige den tand mere silkebløde end hos konkurrenterne, og hjørnerne har præcis den rette afrunding. Selv strømkablet er der kælet for. Apple iMac 21,5″ ligner simpelthen leksikondefinitionen på lækkert design!

Hvor Dell og Lenovo har gemt elektronikken i skærmens støttefod, er computeren integreret i skærmen hos Apple. Det har gjort det muligt at gøre foden millimetertynd og slank. Skærmen svæver nærmest over skrivebordet. Tastaturet i aluminium og musen i kridhvid højglansplast er ligeledes ultrakompakte og slanke.

iMac fås med forskellige hastigheder og skærmstørrelser, op til en 27 tommers kæmpe med 5K-skærm (og 3,9 GHz i7-processor). På den noget billigere model her må man dog nøjes med Full HD-opløsning (1920 x 1080).

iMac 21,5″ er ikke testens kraftigste computer på papiret. Hvor de øvrige deltagere er forsynet med Intel i7-processorer i forskellige varianter, sidder der en 2,7 GHz i5 4570 CPU i iMac’en. Men som det kan ses af benchmark-målingerne, er den kraftigste i5 faktisk hurtigere end de mindre udgaver af i7.

 

Annonce

Gennemført tastatur og mus

Det medfølgende udstyr er af lige så høj klasse som resten af maskinen. Tastaturet i aluminium er superkompakt og tyndt, og hele toppen af den højglansblanke mus er én touch-flade. Når det er sagt, så ville jeg stadig vælge et fuldvoksent tastatur med længere vandring på tasterne, hvis jeg skulle skrive fagspeciale på maskinen.

Apple har så godt som taget patent på at være “den brugervenlige computer”. Helt så simpelt er det ikke i virkeligheden. I nogle situationer er der gjort så meget for at skærme brugeren mod besværlige valg, at det bliver unødvendig omstændeligt. Det kan f.eks. være installation af programmer, der ikke er hentet i Apples egen App Store.

 

Benchmarks

Selv om iMac’en må “nøjes” med en i5-processor, giver det ingen klar forskel i benchmark-testene. I Geekbench 3 opnår den et single-core resultat på 2.922 og en multi-core score på 9.404. Det er helt parallelt med de i7-drevne maskiner fra Dell og MSI. Og næsten dobbelt så højt som Lenovos multi-core resultat.

Da Mac’en kører OS X, har det ikke været muligt at køre 3DMark-grafiktesten. Men i Browsermark kommer den ud med testens bedste resultat på 7.723.

Annonce

 

Konklusion

Med sit superlækre design og sin gennemarbejdede brugerflade er det svært at være kold over for iMac 21,5″. Den har hverken touch-skærm eller spilgrafik. Men den har til gengæld et fremragende skærmbillede, lige så glimrende lyd og et styresystem, hvor alting arbejder sammen.

Hvis du “bare” vil have en computer med en nem brugeroplevelse, men ikke har brug for supercomputer-ydelse, er det her, du skal lægge pengene.

Benchmarks
Geekbench 3: 9.404 (multi-core), 2.922 (single-core)
Browsermark: 7.723
3DMark 11: –
Cinebench R15: 33,37 fps

Fuld adgang til Lyd & Billede for 39 kr

Få adgang alle +artikler, guider, anmeldelser samt til hele testarkivet i 3 uger.

Ingen bindingstid Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Også i denne test:

MSI AG240 2PE 0033EU

Schæferhund i ulveklæder

Hvem sagde, at rød var en pigefarve? MSI’s råt designede all-in-one vil føle sig hjemme i spillebulen.

Sejt design, der vil tiltale MSI’s kernekunder. Testens hurtigste computer til den laveste pris. Indbygget dvd-drev.
Skærmen er uden touch-funktion, og der følger hverken tastatur eller mus med. Grafikkortet har et år på bagen.

Dell Inspiron 2350

Diskret og alsidig arbejdshest

Hurtig processor og lækker touch-skærm til en rimelig pris. Du får i både pose og sæk hos Dell.

Stor, lækker 10 punkts touch-skærm til under 10.000 kroner! Hurtig CPU og masser af ram gør Dell til et godt køb.
Den grafiske ydelse er ikke imponerende, og konkurrenterne byder på bedre lyd og billede.

Lenovo A740 i7 QHD

Skrivebordsbiografen

Kæmpemæssig touch-skærm med fantastiske farver. Og du få endda en udmærket pc med i prisen.

Dvd-drev og monsterstor touch-skærm med testens bedste opløsning og superflot billede gør Lenovo til den perfekte skrivebordsbiograf.
Testens dyreste maskine. Dual-core processoren halter bagefter på tunge programmer, og ekstraudstyret er plasticagtigt.
forfatter

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.