TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

: 4 alt-i-én computere

Tre flotte og en sej til kollegieværelset

Hvis pladsen er trang, og computeren også skal levere tv og underholdning, kan en alt-i-én være løsningen.

forfatter
Publiceret 21/08/2015 - 06:00
Produkter i denne test
 • MSI AG240 2PE 0033EU
 • Apple iMac 21,5"
 • Dell Inspiron 2350
 • Lenovo A740 i7 QHD
 • Studiestarten nærmer sig, og mange er flyttet for at komme tættere på studierne. For en del betyder det også et goddag til deres første egen bolig – samt et farvel til stuens store fladskærms-tv. I stedet må man forsøge at udnytte den sparsomme plads til sidste kubikmillimeter. Computeren – for sådan en er der under alle omstændigheder brug for – må derfor gerne agere både tv og underholdningscenter.

  Vi har i denne test fundet fire super-relevante bud på computere, der kan klare det hele uden hverken at fylde boligen eller tømme tegnebogen. Og de ser tilmed godt ud. Tre af dem er direkte elegante, mens den fjerde er sej at se på!

   

  Bærbar teknologi på skrivebordet

  En all-in-one (eller alt-i-én computer) er en sammenbygget enhed med skærm og computer i samme kabinet. At presse en hel, fuldvoksen computer ind på ingen plads virker umiddelbart umuligt. Indtil man indser, at netop dét er sket i hver eneste bærbare, vi propper i tasken. En all-in-one er i praksis en bærbar pc med en skærm i overstørrelse og et eksternt tastatur.

  All-in-one computeren kan forene den stationære computers gode skærm med laptoppens kompakte elegance. Men der er selvfølgelig en risiko for, at man i stedet får desktop-computerens klodsethed forenet med den bærbares lavere ydelse til prisen.

   

  Ingen plads til udvidelser

  På grund af pladskravene er udvidelsesmulighederne i en integreret alt-i-én computer begrænset til udvidelse af ram og harddisk. Alt andet skal ske via USB-porten. Opgradering til et hurtigere grafikkort er således umuligt. Og endnu mindre udskiftning af bundkort og CPU.

  Vi har valgt at kigge på computere i prislejet 8.500-15.000 kroner. For det beløb får man en solid maskine med regnekraft til også lidt tungere opgaver, såsom billedbehandling og video. Ingen af dem er fartmonstre, men de er dog hurtigere end de fleste bærbare i samme prisleje. Og så følger der en god, stor skærm med, som på to af maskinerne tilmed er 10 punkts multitouch. På flere af dem er der også kræfter til at spille spil.

   

  Intet fjernsyn

  Selv om de er beregnet til at stå i stuen eller opholdsområdet, har ingen af computerne indbygget tv-tuner, som vi ellers tidligere har set på all-in-one maskiner. Det behøver dog ikke at være noget problem, efterhånden som mere og mere tv bliver IP-båret, og både teleselskaber og tv-stationer tilbyder internetadgang til programmerne.

  Skulle du endelig finde en grund til at rode med æterbåret digital-tv, kan en ekstern tv-tuner til USB-porten købes for få hundrede kroner.

   

  Sådan testede vi

  De fire computere blev sat på hårdt skrivebordsarbejde på redaktionen, hvor de fik lov til at deltage i den daglige produktion, suppleret med flere fritidsprægede aktiviteter som spil og filmkiggeri samt tv fra enten nettet eller indbyggede tv-modtagere.

  Testen blev rundet af med benchmark-målinger med vores standardtestsuiter Geekbench 3 og Browsermark, der på tværs af styresystemer og processortyper sætter mål på ydelsen under dagligdags opgaver. For at belyse computernes evner på underholdningsfronten tog vi desuden grafiktestene 3DMark 11 og Cinebench R15 i brug.

  Produkter i denne test

  MSI AG240 2PE 0033EU

  Schæferhund i ulveklæder

  Hvem sagde, at rød var en pigefarve? MSI’s råt designede all-in-one vil føle sig hjemme i spillebulen.

  Sejt design, der vil tiltale MSI’s kernekunder. Testens hurtigste computer til den laveste pris. Indbygget dvd-drev.
  Skærmen er uden touch-funktion, og der følger hverken tastatur eller mus med. Grafikkortet har et år på bagen.

  Apple iMac 21,5"

  Gennemtænkt til mindste detalje

  Apple er verdensmestre i at lave lækre gadgets med suveræn byggekvalitet.

  Gennemført design fra yderst til inderst. Alt er lækkert, og brugerfladen er markedets glatteste. Skærmen og lyden er i top.
  Du får mere smæk for skillingen hos konkurrenterne, som desuden giver dig enten touch-skærm eller gamer-grafik.

  Dell Inspiron 2350

  Diskret og alsidig arbejdshest

  Hurtig processor og lækker touch-skærm til en rimelig pris. Du får i både pose og sæk hos Dell.

  Stor, lækker 10 punkts touch-skærm til under 10.000 kroner! Hurtig CPU og masser af ram gør Dell til et godt køb.
  Den grafiske ydelse er ikke imponerende, og konkurrenterne byder på bedre lyd og billede.

  Lenovo A740 i7 QHD

  Skrivebordsbiografen

  Kæmpemæssig touch-skærm med fantastiske farver. Og du få endda en udmærket pc med i prisen.

  Dvd-drev og monsterstor touch-skærm med testens bedste opløsning og superflot billede gør Lenovo til den perfekte skrivebordsbiograf.
  Testens dyreste maskine. Dual-core processoren halter bagefter på tunge programmer, og ekstraudstyret er plasticagtigt.

  Kommentarer

  Subscribe
  Notify of
  1 Kommentar
  oldest
  newest most voted
  Inline Feedbacks
  View all comments
  Skærmen er det bedste ved den HP’s luksusflyder har en lækker UHD+ skærm, der vil glæde grafikere. Men kræfterne står ikke mål med prisen.
  Broadcast-studie til skrivebordet Har du en youtuber, twitcher eller podcaster i maven, kan Razers hybride lydmikser samle trådene.
  Philips lover superfarver med deres første OLED PC-skærm Philips Momentum 8000 er en 27 tommers 4K-monitor med OLED-panel og perfekt sortniveau, og vi bliver lovet exceptionelle farver.
  Slanke syvere fra Lenovo Lenovo Yoga 7 fås i så mange udgaver, at der stort set er en til enhver situation.
  Gennemfornuftig PC til studier og arbejde Den nyeste MateBook-udgave er en mindre designskarp og mere praktisk arbejdshest til tasken.
  Se lige denne Porsche Design-skærm! Superlækker 32 tommers gaming-skærm med 144 Hz og 4K-opløsning, inspireret af Porsche.
  Følg Lyd & Billede
  Send this to a friend