HX700 er Panasonics første Android-TV

Panasonic starter udrulningen af deres første Android-TV til november!
Annonce
Annonce
forfatter

Mens konkurrenter som Sony og Philips har valgt Google og deres Android TV-platform, har Panasonic trofast holdt fast i deres egen smart-TV-platform. Det oprindelig Firefox-baserede system My Home Screen har været en naturlig ledsager til Panasonic-TV’er i mange år. Men nu er det måske ved at ændre sig.

Panasonic har i hvert fald allerede lanceret deres første TV med Android på enkelte markeder, og snart kommer den nye HX700-serie til Norden.

 

Første Panasonic-TV med Android

Panasonic vil gerne have fuld kontrol over TV-oplevelsen fra A til Z, og vores erfaring fra de nylige tests af HZ1000 og HZ2000 (som i øvrigt har ekstremt god billedkvalitet) er, at brugerfladen My Home Screen 5.0 fungerer glimrende i det daglige. Samtidig mangler der dog lidt på app-fronten, hvor f.eks. en højaktuel streaming-tjeneste som Disney+ glimrer ved sit fravær.

Læs også
Er du vild med film? Så vil du elske Panasonics nye OLED! Vi har testet Panasonics nye OLED-TV med “Filmmaker Mode”.

At holde systemet opdateret til enhver tid er utvivlsomt ressourcekrævende, og mange har nok spekuleret på, hvornår Panasonic ville falde for Google og deres Android-fristelser.

Som sagt, så gjort: Med introduktionen af den nye HX700-serie med Android 9.0 får Panasonic adgang til Googles brede univers af apps og tjenester, inklusive regelmæssige opdateringer.

Med i købet får man også indbygget Chromecast, der gør det lettere at styre TV’et og dele indhold via mobilen. Fjernbetjeningen skal være Bluetooth-baseret og have indbygget mikrofon til Google Assistant.

Panasonic HX700. (Foto: Panasonic)

På billedsiden er HX700-serien relativt almindelige 4K LCD-skærme med kant-LED-belysning, men de udmærker sig bl.a. ved understøttelse af Dolby Vision HDR-formatet, som sikrer, at moderne videoindhold kan ses fra sin bedste side.

Det bliver altså det første Panasonic-TV med Android og indtil videre også det eneste. Årets andre modeller vil fortsat have My Home Screen om bord. Panasonic har heller ikke sagt noget om, at de vil skrinlægge deres egen platform, men introduktionen af Android på HX700 kan i hvert fald tolkes som, at de “dypper tåen” i Googles farvand. Måske får vi flere Panasonic-modeller med Android at se næste år?

Pris og tilgængelighed

Den nye HX700-serie kommer i 43, 50, 55 og 65 tommers skærmstørrelser og forventes ude hos de nordiske forhandlere i begyndelsen af november.

Vejledende priser:

TX-65HX702/712E: 9.299 kr.
TX-55HX702/712E: 6.499 kr.
TX-50HX702/712E: 5.499 kr.
TX-43HX702/712E: 4.799 kr.

Som man kan se i videoen herunder, er Panasonic HX700 allerede landet i Indien!

 

/ registrér dig for at læse denne artikel gratis

Bekræft venligst inden tilmelding

Jeg accepterer Lyd & Billedes Vilkår og betingelser. Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve og information. Dette kommer kun et par gange om måneden. Du kan til enhver tid afmelde dig.

eller tilmeld dig via e-mail

Glemt adgangskode? Indtast venligst din e-mailadresse. Du vil modtage en mail med et link til at lave en ny adgangskode.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.
Annonce
Annonce

Læs også

4K-laserprojektorer har hidtil været frygtelig dyre, men det agter LG at gøre noget ved.
Samsung har fornyet deres flagskibe. Nu endelig med rumkorrektion – og AirPlay 2.
Optrapper kampen mod Sonos med Sound Bar 550.
Laser giver kraftigt lys i op til 150 tommers størrelse.
En af de mest populære Netflix-film nogensinde får snart sin opfølger(-e?).
Det kræver ikke særlige super-ører at høre forskel på hi-fi-udstyret. Enhver med en nogenlunde normal hørelse kan gøre det. Det handler alene om teknik og lidt øvelse.
De to kinesiske mobilproducenter vil fremover udvikle produkter i fællesskab.
Nu kan du glæde dig til mere pomp, pragt, intriger – og sex – blandt det bedre borgerskab i 1800-tallet.
Reporter-udgave med kevlar
Premieren på den 25. James Bond-film flyttes til efteråret.
Med endnu en global streamingaktør på det nordiske markedet optrappes kampen om streamingabonnenterne.
Nye smart-låse, som du kan snakke til - og som kan tale med dine andre smart-enheder.
Får øget rækkevidde og bedre plads.
Streaming-forstærker, der kan alt, hvad man kan tænke sig, og lidt til.
I går havde den nye kompakt-SUV Mercedes-Benz EQA officiel verdenspremiere. Se video fra lanceringen her!
Gør dig klar til endnu hurtigere trådløst internet: Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første router med Wi-Fi 6E!