Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
L&B’s julekalender: Låge 05Deltag

Nyhed

HX700 er Panasonics første Android-TV

Panasonic starter udrulningen af deres første Android-TV til november!

Skrevet af / 23/09/2020 - 14:39
HX700 er Panasonics første Android-TV

Mens konkurrenter som Sony og Philips har valgt Google og deres Android TV-platform, har Panasonic trofast holdt fast i deres egen smart-TV-platform. Det oprindelig Firefox-baserede system My Home Screen har været en naturlig ledsager til Panasonic-TV’er i mange år. Men nu er det måske ved at ændre sig.

Panasonic har i hvert fald allerede lanceret deres første TV med Android på enkelte markeder, og snart kommer den nye HX700-serie til Norden.

https://youtu.be/Or11fiukEXI

 

Første Panasonic-TV med Android

Panasonic vil gerne have fuld kontrol over TV-oplevelsen fra A til Z, og vores erfaring fra de nylige tests af HZ1000 og HZ2000 (som i øvrigt har ekstremt god billedkvalitet) er, at brugerfladen My Home Screen 5.0 fungerer glimrende i det daglige. Samtidig mangler der dog lidt på app-fronten, hvor f.eks. en højaktuel streaming-tjeneste som Disney+ glimrer ved sit fravær.

Læs også Er du vild med film? Så vil du elske Panasonics nye OLED! Vi har testet Panasonics nye OLED-TV med “Filmmaker Mode”.

At holde systemet opdateret til enhver tid er utvivlsomt ressourcekrævende, og mange har nok spekuleret på, hvornår Panasonic ville falde for Google og deres Android-fristelser.

Som sagt, så gjort: Med introduktionen af den nye HX700-serie med Android 9.0 får Panasonic adgang til Googles brede univers af apps og tjenester, inklusive regelmæssige opdateringer.

Med i købet får man også indbygget Chromecast, der gør det lettere at styre TV’et og dele indhold via mobilen. Fjernbetjeningen skal være Bluetooth-baseret og have indbygget mikrofon til Google Assistant.

Panasonic HX700. (Foto: Panasonic)

På billedsiden er HX700-serien relativt almindelige 4K LCD-skærme med kant-LED-belysning, men de udmærker sig bl.a. ved understøttelse af Dolby Vision HDR-formatet, som sikrer, at moderne videoindhold kan ses fra sin bedste side.

Det bliver altså det første Panasonic-TV med Android og indtil videre også det eneste. Årets andre modeller vil fortsat have My Home Screen om bord. Panasonic har heller ikke sagt noget om, at de vil skrinlægge deres egen platform, men introduktionen af Android på HX700 kan i hvert fald tolkes som, at de “dypper tåen” i Googles farvand. Måske får vi flere Panasonic-modeller med Android at se næste år?

Pris og tilgængelighed

Den nye HX700-serie kommer i 43, 50, 55 og 65 tommers skærmstørrelser og forventes ude hos de nordiske forhandlere i begyndelsen af november.

Vejledende priser:

TX-65HX702/712E: 9.299 kr.
TX-55HX702/712E: 6.499 kr.
TX-50HX702/712E: 5.499 kr.
TX-43HX702/712E: 4.799 kr.

Som man kan se i videoen herunder, er Panasonic HX700 allerede landet i Indien!

https://youtu.be/wOjc_sqrTKM

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CES 2024: Hele 33 innovationspriser går til LG

Her er de TV'er vi fandt på tilbud under Cyber Monday

Hisense hæver barren med nyt flagskibs-TV

Black Week: Helt vilde tilbud, eller?

Nyt 98" Samsung-TV kommer til Danmark

TIME: LG's trådløse OLED kan ændre vores liv

Avanceret nanoteknologi som gav bedre TV-billede vandt Nobelprisen

Nu er det her

Fra helt lille til kolossal: TCL MQLED80

Snart i butikkerne: Hisense 100" U7KQ

Er et trådløst OLED-TV så meget værd?

Mere sofistikeret kunst til The Frame

0
Scroll to Top