TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

HX700 er Panasonics første Android-TV

Panasonic starter udrulningen af deres første Android-TV til november!

forfatter
Publiceret 23/09/2020 - 14:39

Mens konkurrenter som Sony og Philips har valgt Google og deres Android TV-platform, har Panasonic trofast holdt fast i deres egen smart-TV-platform. Det oprindelig Firefox-baserede system My Home Screen har været en naturlig ledsager til Panasonic-TV’er i mange år. Men nu er det måske ved at ændre sig.

Panasonic har i hvert fald allerede lanceret deres første TV med Android på enkelte markeder, og snart kommer den nye HX700-serie til Norden.

 

Første Panasonic-TV med Android

Panasonic vil gerne have fuld kontrol over TV-oplevelsen fra A til Z, og vores erfaring fra de nylige tests af HZ1000 og HZ2000 (som i øvrigt har ekstremt god billedkvalitet) er, at brugerfladen My Home Screen 5.0 fungerer glimrende i det daglige. Samtidig mangler der dog lidt på app-fronten, hvor f.eks. en højaktuel streaming-tjeneste som Disney+ glimrer ved sit fravær.

Læs også Er du vild med film? Så vil du elske Panasonics nye OLED! Vi har testet Panasonics nye OLED-TV med “Filmmaker Mode”.

At holde systemet opdateret til enhver tid er utvivlsomt ressourcekrævende, og mange har nok spekuleret på, hvornår Panasonic ville falde for Google og deres Android-fristelser.

Som sagt, så gjort: Med introduktionen af den nye HX700-serie med Android 9.0 får Panasonic adgang til Googles brede univers af apps og tjenester, inklusive regelmæssige opdateringer.

Med i købet får man også indbygget Chromecast, der gør det lettere at styre TV’et og dele indhold via mobilen. Fjernbetjeningen skal være Bluetooth-baseret og have indbygget mikrofon til Google Assistant.

Panasonic HX700. (Foto: Panasonic)

På billedsiden er HX700-serien relativt almindelige 4K LCD-skærme med kant-LED-belysning, men de udmærker sig bl.a. ved understøttelse af Dolby Vision HDR-formatet, som sikrer, at moderne videoindhold kan ses fra sin bedste side.

Det bliver altså det første Panasonic-TV med Android og indtil videre også det eneste. Årets andre modeller vil fortsat have My Home Screen om bord. Panasonic har heller ikke sagt noget om, at de vil skrinlægge deres egen platform, men introduktionen af Android på HX700 kan i hvert fald tolkes som, at de “dypper tåen” i Googles farvand. Måske får vi flere Panasonic-modeller med Android at se næste år?

Pris og tilgængelighed

Den nye HX700-serie kommer i 43, 50, 55 og 65 tommers skærmstørrelser og forventes ude hos de nordiske forhandlere i begyndelsen af november.

Vejledende priser:

TX-65HX702/712E: 9.299 kr.
TX-55HX702/712E: 6.499 kr.
TX-50HX702/712E: 5.499 kr.
TX-43HX702/712E: 4.799 kr.

Som man kan se i videoen herunder, er Panasonic HX700 allerede landet i Indien!

https://youtu.be/wOjc_sqrTKM

 

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
  • Over 5.000 produkttests
  • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
  • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Altid opdateret på sidste nyt
  • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
  • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
  • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Skulpturen er et luksus-TV Hvis du har en streng æstetisk sans - og vanvittig mange penge til at udleve den - kan C Seed N1 give dig et "usynligt" 165-tommers TV i stuen.
Vi tester Samsungs første OLED-TV Endelig har vi fået et af årets mest omdiskuterede og længe ventede TV’er til test! Samsung S95B giver en meget imponerende billedkvalitet, men der er også plads til forbedring.
Vi tester den nye 2022-udgave af The Frame Årets version af Samsung The Frame ser endnu mere malerisk ud takket være en mere mat skærmoverflade. Det kan også vendes på højkant!
Nye QLED-TV'er fra ... Sharp? Sharp er tilbage i Norden og præsenterer en ny Android TV-serie med QLED-teknologi og indbygget lyd fra Harman Kardon!
TCL lancerer 98-tommer til rekordlav pris Drømmer du om seriøs hjemmebiograf? TCL slår et slag for de helt store TV-skærme med 98C735.
LG afslører nyt design-TV En potentiel udfordrer til Samsung The Frame?
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend