Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Panasonic lancerer OLED-skærme til fly

Bedre billede om bord - men kun hvis du flyver på business class...

Skrevet af / 04/04/2024 - 07:05
Panasonic lancerer OLED-skærme til fly

Hvis du ofte flyver, har du sikkert været irriteret over den tvivlsomme kvalitet af underholdningen om bord – såkaldt in-flight entertainment (IFE). Nu er der måske håb i horisonten, og opgraderingen kommer fra ingen ringere end TV-producenten Panasonic.

Bedre skærmoplevelse til forretningsrejsende

Udvalget af nye spillefilm og serier, som du kan se i luften, kan være ret opdateret og varieret. I nogle tilfælde er det også muligt at se direkte sportsprogrammer, mens man krydser Atlanten.

Det eneste problem er, at billedkvaliteten på de faste skærme kan være ret ringe. De mangler kontrast og har meget smalle betragtningsvinkler. For slet ikke at tale om den elendige lyd, som er forfærdelig, uanset om du bruger de medfølgende hørepropper eller tilslutter dine egne støjreducerende hovedtelefoner.

Hvis du opgraderer til business class, lyder det straks bedre – men selv her kan det i mange tilfælde være på tide med en opgradering. Især når man tænker på, hvor gode private mobil- og tabletskærme er blevet.

Det kan der nu rettes op på. Panasonic, en velkendt TV-producent, har også en højtflyvende “Avionics”-division, som leverer komplette IFE-løsninger til flyindustrien. Den division er nu klar til at levere nye OLED-skærme med 4K og HDR (High Dynamic Range) til moderne kommercielle flykabiner.

(Foto: Panasonic)

OLED-TV fra Panasonic Avionics

Ifølge Panasonic Avionics Corporation er målet at levere den skarpeste billedkvalitet til enhver flykabine, Den nye Astrova-serie vil være tilgængelig i fem skærmstørrelser (19″, 22″, 27″ og 42″), primært rettet mod passagersæder på første og business class.

“4K OLED-skærmene er en integreret del af vores nye Astrova IFE-løsning, som allerede er blevet valgt af flere flyselskaber, herunder United Airlines, Qatar Airways, SAUDI AIRLINES og Icelandair,” siger Panasonic Avionics via LinkedIn.

Billedkvaliteten fra OLED-skærmene er klarere og med bedre kontrast og farvegengivelse end de aldrende LCD-skærme, hvilket lover en bedre seeroplevelse end det, der hidtil har været tilgængeligt i luften. Derudover har de nye skærmløsninger også 3D-lyd med trådløs lydoverførsel via Bluetooth (så du kan bruge dine egne hovedtelefoner, hvis du ønsker det) samt 100W USB-C-opladning.

Så nu har du måske et ekstra argument for at opgradere dit flysæde, næste gang du skal på en lang rejse. For andre er det nok bare et spørgsmål om at pakke en god tablet og et par gode hovedtelefoner og sørge for, at du har downloadet nok indhold på forhånd…

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Her er Sonys nye TV-modeller for 2024

TCL C855 går op til 98 tommer

Her er TCL 115X955 MAX

Nu kan du se OLED-TV på en flyveturen

Mere Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Gigant-TV klar til Danmark

Se hvad vi fandt hos LG i Tyskland

Smugkig på LG's nye OLED-modeller i Frankfurt

163 tommer - nogle større?

Nu i butikkerne: TCL X955-serien

Smugkig på Samsungs 2024 TV-modeller

LG: Vores OLED TV'er er de bedste til film

0
Lyd & Billede
Scroll to Top