Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

98″ QNED89T: Nu kommer også LG med 98 tommer

Det er dog endnu uvist, om denne sværvægter vil finde vej til Skandinavien.

Skrevet af / 19/03/2024 - 10:00
98″ QNED89T: Nu kommer også LG med 98 tommer

Vi har set mange store TV-skærme på det seneste, men dette må være den hidtil største fra LG.

Under en seance i Frankfurt i sidste uge stiftede vi bekendtskab med LG’s helt nye TV-modeller for 2024, herunder det nye flagskib OLED G4, som du kan læse mere om her. Men ved siden af disse, gemt lidt af vejen i et hjørne, fik vi også øje på denne kolos: Den 98 tommer store LG 98QNED89T.

LG 98QNED89T. (Foto: Audun Hage)
Læs også Smugkig på LG's nye OLED-modeller i Frankfurt LG's nye topmodeller lander snart i Skandinavien: Især én funktion ser lovende ud.

LG 98QNED89T: Et af de største TV’er fra LG nogensinde

Så vidt vi kan bedømme, er dette det allerførste 98-tommer LCD-TV fra LG, som er beregnet til hjemmebrug. Det er udstyret med et 98-tommers VA 120Hz LCD-panel med direkte LED-bagbelysning og local dimming. TV’et har desuden den nyeste WebOS 24-brugergrænseflade. LG-skærmen kan også prale af hele fire HDMI 2.1-kompatible indgange samt gaming-funktioner som FreeSync VRR og LG’s Game Optimizer-kontrolmenu.

En anden interessant funktion på en storskærm som denne er Multi View, som betyder, at du kan køre split-screen med to forskellige videokilder. Vi har derimod ikke fået bekræftet, om den understøtter Dolby Vision, som findes på mange andre LG-modeller.

Det anvendte LCD-panel er af typen VA (Vertically Aligned) og ikke IPS (In Plane Switching), som LG’s egne LCD-paneler plejer at være. Et vildt gæt antyder, at selve panelet kan være hentet fra kinesiske TCL CSOT, som også leverer paneler til bl.a. Sony og Samsungs 98-tommers modeller.

Videoprocessoren er den nye α8 AI, som deler flere funktioner med de dyrere α11- og α9-processorer fra OLED-modellerne. Den kan bl.a. identificere og analysere det indhold, du ser, og automatisk vælge de mest optimale videoindstillinger. Det bliver spændende at se, hvordan LG’s AI-teknologi fungerer på et gigantisk TV som dette.

Læs også Samsung TQ98Q80C: King size TV! De, der har plads og penge til dette monster af et TV, kan se frem til en ekstraordinær filmoplevelse! Men i kulissen lurer en kinesisk konkurrent.

LG 98QNED89T: Pris og tilgængelighed

Får vi den så at se? Det er det store spørgsmål. Ifølge Erik Svalberg fra LG Nordic er der ingen umiddelbare planer om at bringe 98 tommer-versionen af QNED89-serien til Skandinavien – kun de mindre skærmstørrelser på op til 86 tommer. Han ser dog muligheden for, at nogle forhandlere kan vælge at tage skærmen ind på egen hånd gennem parallelimport.

I mellemtiden kan du læse mere om 98″ QNED89T på LG’s amerikanske webside. I USA er det nu muligt at forhåndsbestille TV’et til en pris på 6.999 dollar eller knap 50.000 kroner.

Læs også Nu i butikkerne: TCL X955-serien Kan en ny 98-tommer i high-end-klassen friste dig?
Lyd & Billede præciserer, at rejseomkostningerne til denne reportage blev betalt af producenten.
Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Her er Sonys nye TV-modeller for 2024

TCL C855 går op til 98 tommer

Her er TCL 115X955 MAX

Nu kan du se OLED-TV på en flyveturen

Mere Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Gigant-TV klar til Danmark

Se hvad vi fandt hos LG i Tyskland

Smugkig på LG's nye OLED-modeller i Frankfurt

163 tommer - nogle større?

Nu i butikkerne: TCL X955-serien

Smugkig på Samsungs 2024 TV-modeller

LG: Vores OLED TV'er er de bedste til film

0
Lyd & Billede
Scroll to Top