Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Tømmermændsrabat på burgere

Burger King scanner dit ansigt. Og hvis du ser lige så fuldesyg ud, som du føler dig, kan du få rabat. I Brasilien.

Skrevet af / 01/01/2024 - 08:00
Tømmermændsrabat på burgere

Burgere og tømmermænd hører sammen. Det ved vi, og det er en teori, der er afprøvet med grundige empiriske forsøg. Men hvor dårligt skal man have det dagen derpå for at gøre sig fortjent til en burger? Det har Burger King tilsyneladende fundet svaret på.

Burger King har nemlig introduceret Hangover Whopper – altså en udgave af deres Whopper-burger, specielt til dage som denne Nytårsdag. Og de ledsager den med en rabat til synligt tømmermændsramte kunder. Om man er tilstrækkeligt lidende til at fortjene en rabat, afgøres med Burger King mobil-app’en, der bruger kameraet til at analysere kundens ansigt. Jo hårdere ramt af gårsdagens synder, desto større rabat.

Det lyder som en dystopisk fremtidsfantasi fra et overvågningssamfund, der er hentet lige ud af George Orwells 1984 eller Terry Gilliams Brazil. Men det er virkelighed – selv om “Brazil” ikke var langt fra at passe. Det er nemlig kun brasilianske drukmåse, der kan få glæde af rabatten.

Læs også Hold øje med boligen fra din mobil Et overvågningskamera kan advare dig på mobilen, hvis der er optræk til indbrud, når du er langt væk hjemmefra. Her tester vi fem modeller, der kan monteres udenfor.

Hangover Whopper og den ansigtsscannende app er opfundet af raklamebureauet DM9. Det er uklart, hvor megen kunstig intellingens, der i virkeligheden er på spil i app’en (og den ægte kan ligeledes diskuteres). Men Burger King lover under alle omstændigheder, at de ikke opsamler data om kundernes ædruelighed til senere brug.

Kampagnen kører indtil 2. januar, så hvis du har fejret nytår i Brasilien og ikke føler dig frisk, kan du købe en Whopper med rabat.

Kilde: Gizmodo

Overvågning eller marketingsstunt? I Brasilien kan du få rabat, hvis du hatr tømmermænd. Og hvis du synes, at det lyder som en god ide, har du helt sikkert drukket for meget! (Skærmskud: Burger King)

 

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

AI planlægger vores ferie

Styr computeren med hjernen

Solpaneler i øjnene?

Googles AI fantaserer sig frem til spil

Ny AI udfordrer GPT-4

Google lancerer mini-AI

Kinas supercomputer slår rekord

AI-generator skaber realistiske videoer

ChatGPT får hukommelse - som kan slås fra

Kan dette pandebånd kontrollere drømme?

Googles chatbot skifter navn til Gemini

ISS modtager opgraderet computer

0
Lyd & Billede
Scroll to Top