Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Google Gemma er en enkel og letanvendelig AI

Open source AI-modellen Gemma kan køre på almindelige computere.

Skrevet af / 22/02/2024 - 15:23
Google Gemma er en enkel og letanvendelig AI

For nylig omdøbte Google sin AI-chatbot Bard til Gemini, som er den sprogmodel, der driver tjenesten, og lancerede Gemini Advanced baseret på Gemini Ultra-modellen. Denne teknologi holder de fast i, men nu lancerer de en forenklet model, som vi alle kan køre derhjemme, og desuden som open source.


Google lancerer Gemma 2B og 7B, som er enklere, mindre, lettere at køre og frem for alt gratis modeller, der kan tilpasses. Imidlertid siger Google, at den anvendte teknologi er den samme som den, der blev udviklet til Gemini Pro, den avancerede model, der direkte konkurrerer med Open AI’s ChatGPT. De siger, at den kan konkurrere med betydeligt større AI-modeller i etablerede benchmark-tests.

Benchmark-resultat (Grafik: Google)

Tanken er, at udviklere skal kunne eksperimentere frit med Gemma og bruge den til simple opgaver som chatbots eller tekstopsummeringsværktøjer. Den vil være så let, at den kan køre i skyen, på en stationær computer eller sågar en bærbar.

Som svar på bekymringer om misbrug af AI frigiver Google også AI Toolkit, som gør det nemt at opsætte regler og sikkerhedsforanstaltninger. De lover også, at Gemma er trænet på data, hvor personlige data er blevet fjernet. Her kan du læse mere om, hvordan Google har tænkt over dette.

Kilde: Googles udviklerblog

Læs også:

Bard tager navneforandring til Gemini

Navneforandringen indebærer også flere nyheder, herunder en ny betalingsversion og inden længe også en chatbot som mobil-app.

Læs mere
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

AI planlægger vores ferie

Styr computeren med hjernen

Solpaneler i øjnene?

Googles AI fantaserer sig frem til spil

Ny AI udfordrer GPT-4

Google lancerer mini-AI

Kinas supercomputer slår rekord

AI-generator skaber realistiske videoer

ChatGPT får hukommelse - som kan slås fra

Kan dette pandebånd kontrollere drømme?

Googles chatbot skifter navn til Gemini

ISS modtager opgraderet computer

0
Lyd & Billede
Scroll to Top