Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Bard tager navneforandring til Gemini

Navneforandringen indebærer også flere nyheder, herunder en ny betalingsversion og inden længe også en chatbot som mobil-app.

Skrevet af / 08/02/2024 - 14:54
Bard tager navneforandring til Gemini

Som vi skriv sidste uge, har Google opdateret sin AI-drevne chatbot, Bard, som nu benytter sig af den forbedrede sprogmodel, Gemini Pro.

I dag løftede Google så sløret for, at Bard er blevet omdøbt til Gemini for at afspejle integrationen af den nye sprogmodel. Dette skridt er en del af en større udrulning af opdateringer og nye funktioner inden for Googles generative AI-tilbud, hvor Gemini fortsat vil være tilgængelig uden omkostninger for brugerne.

Google har også lanceret Gemini Advanced, en abonnementsbaseret version, der kører på den endnu mere avancerede sprogmodel, Gemini Ultra. Denne version tilbyder udvidede funktioner, såsom assistance til større projekter, avanceret kodning, og muligheden for at føre dybere diskussioner.

Gemini Advanced vil indledningsvist være tilgængelig på engelsk og koster 169 kroner om måneden i Danmark efter en to måneders gratis prøveperiode.

 

Desuden har Google annonceret, at Gemini vil blive tilgængelig på mobile enheder via en app til både Android og iOS. Denne udvikling sigter mod at give brugerne lettere adgang til tjenesten, selvom app’en ikke umiddelbart vil blive lanceret i Europa i første omgang. En fremtidig udrulning til flere lande er dog planlagt.

Ud over chatbot-funktionaliteten vil Gemini gradvist blive implementeret i andre Google-produkter, herunder Pixel-smartphones og applikationer som Gmail, Docs, Slides, Sheets og Meet i de kommende uger.

Læs også Nu bliver Googles AI meget klogere - på dansk! Googles chatbot Bard skal nu blive bedre til at forstå, opsummere og løse kreative opgaver på dansk.

Du kan prøve Gemini her.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

AI-generator skaber realistiske videoer

ChatGPT får hukommelse - som kan slås fra

Kan dette pandebånd kontrollere drømme?

Googles chatbot skifter navn til Gemini

ISS modtager opgraderet computer

Nu bliver Googles AI meget klogere - på dansk!

Hyperloop i Italien

Imponerende resultater med Googles video-AI

Jorden ramt af dobbelt solstorm - Mobile netværk og GPS nede i en halv time

Japans månelandingsfartøj er døende

Magnet-tog på konventionel jernbane

Jackery vinder pris for solcellerobot

0
Scroll to Top