Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Bard med Gemini Pro kommer til Danmark

Googles chatbot Bard skal nu blive bedre til at forstå, opsummere og løse kreative opgaver på dansk.

Skrevet af / 02/02/2024 - 11:27
Bard med Gemini Pro kommer til Danmark

I Danmark erstatter Google den hidtidige version af sin chatbot Bard med den mere avancerede sprogmodel Gemini Pro. Opgraderingen udrulles til de danske brugere inden for de kommende dage og sigter mod at forbedre Bards evner inden for forståelse, opsummering, ræsonnering, kodning, og planlægning, hvilket skal muliggøre hurtigere og mere præcise svar på brugernes forespørgsler.

Ifølge Jesper Vangkilde, kommunikationschef for Google i Danmark, er målet med opdateringen at gøre kunstig intelligens til en mere integreret del af dagligdagen.

Integrationen af Gemini Pro i Bard er et skridt fremad for at gøre samtaler med kunstig intelligens mere naturlige og intuitive,” siger han.

Bard er designet til at håndtere komplekse spørgsmål, der kræver en dybere forståelse eller kreativ løsning, i modsætning til enkle, faktuelle oplysninger, som bedre håndteres gennem traditionelle Google-søgninger. Den opdaterede version af Bard vil give brugerne mulighed for at udforske en bred vifte af anvendelser, lige fra at forstå Keto-diæten til at planlægge en rejse til Seoul.

(Foto: Google)

For at øge troværdigheden af de svar, Bard leverer, introducerer Google også en ny funktion, der gør det muligt for brugere at verificere Bards svar gennem en simpel web-søgning. Denne funktion, betegnet som ‘Google it’, er designet til at lette brugernes adgang til kilder, der kan bekræfte informationen.

Læs også Imponerende resultater med Googles video-AI Kan skabe videoklip i forskellige stilarter ud fra tekst eller billeder - eller manipulere video.

Yderligere udvider Google Bards funktionalitet internationalt med integrationen af billedgenereringsteknologien Imagen 2, som tillader brugere at skabe billeder baseret på tekstbeskrivelser. Denne funktion vil dog indledningsvist kun være tilgængelig på engelsk og uden for EU, med planer om en fremtidig udvidelse til yderligere sprog og regioner, herunder Danmark.

Læs også Gemini Nano i Google Pixel 8 Pro Uanset om du bruger Google Bard eller Pixel 8 Pro, er de pludselig blevet meget smartere.

Opdateringen af Bard, nu drevet af Gemini Pro, vil være tilgængelig for danske brugere inden for de næste 48 timer via bard.google.com.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lær blindeskrift med LEGO

Nu er Google NotebookLM kommet

Krypteret beskedtjeneste truer med at forlade EU

Google: Dårlig humor er skyld i svar om lim i pizzaost

- Google lyver

Googles nye AI-funktion anbefalede bruger at putte lim på deres pizza

Nye EU-regler skal forhindre 'Minority Report'

AI, AI og mere AI i Googles planer

Nu kan du tale med ChatGPT

NASA's robottog på Månen

Google Gemini bliver mere almægtig

Skærmen gør alt - bortset fra at læse dine tanker!

Scroll to Top