Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Googles video-AI Lumiere skaber imponerende resultater

Kan skabe videoklip i forskellige stilarter ud fra tekst eller billeder - eller manipulere video.

Skrevet af / 29/01/2024 - 15:45
Googles video-AI Lumiere skaber imponerende resultater

I løbet af det seneste år har vi næsten vænnet os til AI-værktøjer, der kan skabe billeder for os ud fra blot en beskrivelse. Det samme kan selvfølgelig gøres med video, men det er meget sværere at få det til at se naturligt ud. I denne uge offentliggjorde Google detaljer om sit Lumiere-projekt, og det ser ud til, at teknologien har taget et stort skridt fremad.

Værktøjet kan skabe korte videoklip ud fra beskrivelser, som “en hund med sjove briller, der kører bil”, eller det kan tage et billede, som f.eks. et berømt maleri, og animere det. Hvis du ikke helt kan sætte ord på, hvilken stil du vil have, kan du give dem et eksempel med et billede. Du kan også tage et stillbillede og få den til at animere dele af det, f.eks. røgen fra et damplokomotiv.

Mere imponerende er det, at den kan tage en kildevideo og manipulere den. For eksempel ved at ændre tøjet på en person i videoen. Eller helt ændre stilen i videoen ved at forvandle folk til fantasivæsener.

Lumiere benytter en ny diffusionsmodel kaldet Space-Time-U-Net. Som navnet antyder, kan AI-modellen finde ud af, hvor objekter er i rummet (space), og hvordan de ændrer sig over tid. Det gør det muligt at skabe videoen fra start til slut og få den til at se naturlig ud. Dette er i modsætning til tidligere værktøjer, der ofte genererer stillbilleder og derefter finder ud af, hvordan man udfylder manglende rammer.

Læs også Smartere billedsøgning og AI-søgninger Circle to Search og Multisearch skal gøre det lettere at finde informationer om forskellige ting.

Få mere at vide om Google Lumiere

Andre værktøjer til videogenerering omfatter Runway, Stable Video Diffusion og Metas Emu.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Burgerkæde fyrer kreativ AI

Lær blindeskrift med LEGO

Nu er Google NotebookLM kommet

Krypteret beskedtjeneste truer med at forlade EU

Google: Dårlig humor er skyld i svar om lim i pizzaost

- Google lyver

Googles nye AI-funktion anbefalede bruger at putte lim på deres pizza

Nye EU-regler skal forhindre 'Minority Report'

AI, AI og mere AI i Googles planer

Nu kan du tale med ChatGPT

NASA's robottog på Månen

Google Gemini bliver mere almægtig

Scroll to Top