Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Googles søgninger bliver endnu smartere med AI

Circle to Search og Multisearch skal gøre det lettere at finde informationer om forskellige ting.

Skrevet af / 17/01/2024 - 19:00
Googles søgninger bliver endnu smartere med AI

Googles søgemaskine har længe været meget kompetent, men problemet er, at man skal vide, hvad man skal lede efter. Hvis man ser et par fede sko i en YouTube-video, har det ikke været nemt at finde frem til dem i en butik. Eller hvis man ser nogen spille et mærkeligt spil, kan man ikke google reglerne, hvis man ikke kender navnet på spillet. Det løser Google med sine nye søgefunktioner.

Circle to Search

Med en ny bevægelse, som når man holder home-knappen nede, kan man kalde et søgeværktøj frem uden at skulle forlade den app, man befinder sig i. Derfra kan man gøre det, der føles naturligt, som at tegne en cirkel (circle), markere (highlight), skrive (scribble) eller trykke (tap).

Foto: Google

Dermed kan man f.eks. sætte en cirkel om de seje sko i videoen og lave en billedsøgning, som giver oplysninger om, hvad de hedder, og hvor man kan købe dem.

Funktionen frigives den 31. januar og kommer, ikke overraskende, til Googles egne Pixel 8 og Pixel 8 Pro. Mere usædvanligt er det, at Samsung er lanceringspartner, så for første gang vil deres netop lancerede Galaxy S24-mobiler have adgang til funktionen fra starten. Den er tilgængelig i de lande og på de sprog, der understøttes af Pixel-mobilerne.

AI-drevet multisøgning i Lens

Derudover får man muligheden for at få mere og bedre information via Googles billedgenkendelsesfunktion Lens. Det vil snart være muligt blot at pege kameraet (eller vælge et foto eller skærmbillede) mod noget og stille spørgsmål om emnet. Dette drives af AI direkte på mobilen, selv om svarene fra nettet selvfølgelig kræver en netforbindelse.

Animering: Google

For eksempel kan man rette kameraet mod et mærkværdigt brætspil, man ser på et loppemarked, og ikke blot få at vide, hvad det hedder, men også hvordan man spiller det. Bare ved at spørge “hvordan spiller man det her?”. Her bruges kunstig intelligens både til at forstå spørgsmålet, tolke billedet, finde ud af sammenhængen mellem dem og generere svaret i klartekst.

Funktionen vil i første omgang kun være tilgængelig i USA og kræver ikke længere registrering hos Search Labs. Men Google siger, at de håber snart at kunne udvide til flere lande og sprog.

 

 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Come on, Barbie, let's go party

Her er Xiaomi 14 og Xiaomi 14 Ultra

Tør ikke mobilen i ris

Får din gamle Samsung-mobil Galaxy AI?

Xiaomi og Leica flytter sammen

Kæmpe læk afslører alt om ny topmobil

Ikke flere webapps på mobilens startskærm

Antallet af returneringer af Vision Pro stiger

Rekordhøj kundetilfredshed med Galaxy S24

Søvnapnø-alarm i Samsung Health

Populært smart-ur fra Huawei er nu grønt

Er det slut med Nokia?

0
Scroll to Top