Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

LEGO Braille Bricks blindeskrift med leg – nu på dansk

LEGO vil gøre det mere tilgængeligt og engagerende for børn med synshandicap at lære punktskrift. Det prisbelønnede koncept LEGO Braille Bricks fås nu endelig på dansk.

Skrevet af / 09/06/2024 - 08:00
LEGO Braille Bricks blindeskrift med leg – nu på dansk

Siden 2020 er LEGO Braille-klodser blevet distribueret gratis til organisationer, der arbejder med undervisning af synshandicappede børn. Tilbagemeldingerne har ifølge LEGO været overvældende positive, og der har været stor efterspørgsel efter en alment tilgængelig version. Sidste efterår blev “Leg med Braille”-sættene derfor lanceret, så familier kan tage konceptet i brug derhjemme.

LEGO_40656_Box1
Foto: LEGO

Nu tages det næste skridt med en udvidelse til dansk samt norsk, svensk, finsk, hollandsk og portugisisk. Dermed bliver LEGO Braille Bricks tilgængeligt for endnu flere brugere over hele verden. Hidtil har produktet kun været tilgængeligt på engelsk, spansk, tysk, italiensk og fransk. 

“I Dansk Blindesamfund er vi meget glade for, at det nu er muligt for alle at købe LEGO Braille Bricks. Det giver mig og andre synshandicappede forældre mulighed for at hjælpe vores børn med at lære at stave, ligesom vi kan lege med ord og skrive beskeder til hinanden. Det har jeg virkelig glædet mig til. Ligeledes vil voksne som har mistet synet sent i livet med LEGO Braille Bricks få et nyt og sjovt værktøj til at lære sig punktskrift”, siger landsformand i Dansk Blindesamfund, Ask Løvbjerg Abildgaard.

Læs også LEGO har bygget en gaming-PC til Halloween Med Halloween lige om hjørnet, afslører Lego deres hidtil mest skumle (?) bygningsværk.

Alle kan være med

Hver klods i LEGO Braille Bricks har punkter på toppen, som repræsenterer bogstaver, tal og symboler i punktskrift. Derudover er bogstaver og tal også trykt på klodserne, så seende også kan være med i leg og læring. Sættet indeholder 287 klodser i fem farver og to basisplader. Med top-up-pakkerne kan man tilføje specialtegn fra de forskellige sprog.

“Leg har styrken til at ændre liv. Når børn leger, lærer de vigtige færdigheder,” siger Rasmus Løgstrup, designchef for LEGO Braille Bricks. Han fortæller, at de blev overvældede over den positive modtagelse i fagmiljøerne og de mange forespørgsler på en kommerciel version. Gennem samarbejde med brugere og eksperter fra hele verden har de nu udviklet et produkt, som de mener vil være af stor værdi for familier med synshandicappede børn.

LEGO Braille Bricks er allerede blevet anerkendt som TIME Best Invention 2023 og for nylig hædret som “Accessible Product 2024” af SCOPE Disability Equality Awards. Nu kan endnu flere børn og familier få glæde af denne innovative måde at udforske punktskrift på.LEGO Braille _40656_Box5_v29
Foto: LEGO

LEGO Braille Bricks: Pris og tilgængelighed

LEGO Braille Bricks “Lek med Braille”-sættet koster 799 kroner, mens den danske top-up-pakke koster 48,60 kroner. Sættene er tilgængelige nu på LEGO.com/braille-bricks og top-up-pakkerne på LEGO.com/pick-a-brick.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nu er Google NotebookLM kommet

Krypteret beskedtjeneste truer med at forlade EU

Google: Dårlig humor er skyld i svar om lim i pizzaost

- Google lyver

Googles nye AI-funktion anbefalede bruger at putte lim på deres pizza

Nye EU-regler skal forhindre 'Minority Report'

AI, AI og mere AI i Googles planer

Nu kan du tale med ChatGPT

NASA's robottog på Månen

Google Gemini bliver mere almægtig

Skærmen gør alt - bortset fra at læse dine tanker!

AI planlægger vores ferie

Scroll to Top