Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Googles Gemini AI i alt fra chatbots til mobiltelefoner

Uanset om du bruger Google Bard eller Pixel 8 Pro, er de pludselig blevet meget smartere.

Skrevet af / 07/12/2023 - 11:59
Googles Gemini AI i alt fra chatbots til mobiltelefoner

Med sin nye AI hævder Google at have overgået ChatGPT i test af sprogforståelse, billedfortolkning, matematik og kodning. Og de nøjes ikke med at have det i datacentre, de ruller det ud i chatbots og endnu mere imponerende i deres Pixel 8 Pro-mobiltelefon.

Gemini Nano i Pixel 8 Pro

Med december-opdateringen af Pixel-telefonerne får Pro-varianten Gemini Nano, en skrabet version af AI’en, der er skræddersyet til at køre lokalt på deres Tensor-processor. Nu får vi selv at se, hvad Google mente, da de beskrev Pixel 8-generationen som mobiler bygget til AI.

Smarte svar i Whatsapp. (Screenshot: Google)

Blandt de nye funktioner kan optagelses-app’en nu give dig et resumé af optagede samtaler, interviews og forelæsninger (sandsynligvis kun på engelsk). Den kan give meget mere intelligente forslag til svar på beskeder, noget der kommer til WhatsApp først. Photo Unblur kan nu refokusere billeder af kæledyr, der ikke kan sidde stille foran kameraet.

Tidligere AI-funktioner som HDR-video, timelapse-videoer i mørke, portrætfotos, smarte svar og forbedring af scannede dokumenter siges også at have fået et boost af den nye intelligens i Pixel 8 Pro.

Smartere chat med Bard

Den større Gemini Pro er nu motoren i Bard-chatbotten og er ikke kun en stor opgradering, men hævdes også at have overgået ChatGPT-4 på de fleste områder. Det mest slående er, at den nu har overgået menneskelige eksperter, når det gælder om at svare på svære spørgsmål inden for matematik, fysik, historie, jura, medicin og etik!

Google siger, at tidligere AI’er ofte er blevet trænet til at være gode til et enkelt emne og derefter har stykket svarene sammen, hvis spørgsmålet dækker flere emner. Gemini vil blive trænet til at tage højde for forskellige vidensområder på samme tid, hvilket vil forbedre kvaliteten af svarene. Den er også designet til at være mere “tankevækkende” i komplekse spørgsmål i stedet for at tage det første bedste svar som “godt nok” som tidligere generationer.

Den største model Gemini Ultra kører i øjeblikket i datacentre, og der er stadig en del test, der skal udføres, før den slippes løs i den kommende Bard Advanced.

Googles datacenter med Tensor Cloud-processorer. (Foto: Google).

Bard, der kører Gemini Pro, er nu udgivet på engelsk i 170 lande, men Google siger, at den vil være tilgængelig på flere sprog i fremtiden. De vil også omfatte Gemini-produkter som Googles søgemaskine og Chrome-browseren.

Læs mere om Gemini på Google Deepmind

Læs også:

Nu kan Googles AI Bard besvare spørgsmål om YouTube-videoer

Bard er ved at lære sig at forstå indholdet i videoer, så den kan besvare spørgsmål om videoerne.

Læs mere
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kinas supercomputer slår rekord

AI-generator skaber realistiske videoer

ChatGPT får hukommelse - som kan slås fra

Kan dette pandebånd kontrollere drømme?

Googles chatbot skifter navn til Gemini

ISS modtager opgraderet computer

Nu bliver Googles AI meget klogere - på dansk!

Hyperloop i Italien

Imponerende resultater med Googles video-AI

Jorden ramt af dobbelt solstorm - Mobile netværk og GPS nede i en halv time

Japans månelandingsfartøj er døende

Magnet-tog på konventionel jernbane

0
Scroll to Top