Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

OpenAI præsenterer Sora

Forbløffende fotorealistiske videoer udelukkende baseret på tekstbeskrivelser.

Skrevet af / 16/02/2024 - 11:06
OpenAI præsenterer Sora

Sora har til formål at give kunstig intelligens evnen til at forstå og grafisk gengive den fysiske verden. Systemet kan således generere videoer på op til et minuts varighed.

Modellen er trænet på et datasæt af tekstbeskrivelser og videoer og kan på den baggrund skabe et utal af forskellige scenarier, herunder landskaber, bymiljøer og indendørs rum.

 

De eksempelvideoer, som OpenAI har præsenteret, dækker et bredt spektrum: fra en gåtur om aftenen gennem en neonoplyst gade i Tokyo til en sulten kat, der en tidlig morgen fortæller sit menneske, at den vil fodres. Ifølge OpenAI er alle eksempelvideoer skabt direkte af Sora uden nogen form for redigering.

OpenAI erkender, at Sora har begrænsninger. Modellen kan f.eks. have vanskeligheder med at gengive komplekse scener eller forstå forskellen på årsag og virkning. Firmaet arbejder på at forbedre Sora og planlægger at frigive en mere avanceret version i fremtiden.

I første omgang er adgangen til Sora begrænset til et lille antal forskere og kreative udviklere. OpenAI planlægger at udvide adgangen til Sora i fremtiden, men vil først implementere sikkerhedsforanstaltninger for at forhindre misbrug af teknologien.

 

Teknologien bag Sora bygger på avancerede diffusionsmodeller og transformer-arkitekturer, inspireret af metoderne anvendt i OpenAIs tidligere projekter som DALL-E. Samme fremgangsmåde anvendes også af Googles Lumiere, som blev præsenteret for nylig.

Læs også:

Googles video-AI Lumiere skaber imponerende resultater

Kan skabe videoklip i forskellige stilarter ud fra tekst eller billeder - eller manipulere video.

Læs mere
Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

AI planlægger vores ferie

Styr computeren med hjernen

Solpaneler i øjnene?

Googles AI fantaserer sig frem til spil

Ny AI udfordrer GPT-4

Google lancerer mini-AI

Kinas supercomputer slår rekord

AI-generator skaber realistiske videoer

ChatGPT får hukommelse - som kan slås fra

Kan dette pandebånd kontrollere drømme?

Googles chatbot skifter navn til Gemini

ISS modtager opgraderet computer

0
Lyd & Billede
Scroll to Top