Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Nu kan ChatGPT huske hvad du tidligere har skrevet

OpenAI meddeler via deres blog, at de tester muligheden for, at ChatGPT kan huske ting brugerne har skrevet, for at gøre fremtidige chats mere nyttige.

Skrevet af / 14/02/2024 - 12:14
Nu kan ChatGPT huske hvad du tidligere har skrevet

Ved at huske ting, som brugerne har chattet om, kan man undgå at gentage information, hvilket gør fremtidige samtaler mere nyttige, siger OpenAI og understreger, at brugerne selv har kontrol over ChatGPT’s hukommelse.

OpenAI udruller hukommelsesfunktionen til en lille del af ChatGPT’s gratis- og Plus-brugere i denne uge for at finde ud af, hvor nyttig funktionen er, og siger, at de vil dele planer for en bredere udrulning.

Hvordan fungerer hukommelsen?

Når du chatter/skriver med ChatGPT, kan du bede din chatbot om at huske noget specifikt eller lade den registrere detaljer på egen hånd. ChatGPT’s hukommelse bliver bedre, jo mere du bruger den, og du vil begynde at bemærke forbedringerne over tid, siger OpenAI.

Hvis du for eksempel forklarer, at du foretrækker, at mødereferater har overskrifter, punkter og handlinger opsummeret i bunden, vil ChatGPT huske det og opsummere møder på den måde.

Og hvis du nævner, at du har et lille barn, der elsker jordbær, vil ChatGPT, når du beder om hjælp til at lave et fødselsdagskort, foreslå et jordbær med en festlig hat på.

Læs også ChatGPT ude på nettet Nu er Browse with Bing tilgængeligt for alle, og samtidig integreres billedgeneratoren DALL-E 3.

Brugeren har kontrollen

Brugeren kan til enhver tid slå hukommelsen fra (Settings > Personalization > Memory), og når hukommelsen er slået fra, kan du ikke oprette eller bruge funktionen. Du kan også se og slette specifikke dele eller rydde hele hukommelsen (Settings > Personalization > Manage Memory).

ChatGPT’s hukommelse udvikler sig med dine interaktioner og er ikke bundet til specifikke samtaler, siger OpenAI og forklarer, at sletning af en chat ikke sletter dens hukommelse, men at du er nødt til at slette selv.

Hvis du vil have en samtale uden at bruge hukommelse, kan du bruge “midlertidig chat”, som ikke vises i historikken, ikke bruger hukommelse og ikke bruges til at udvikle OpenAI’s modeller.

Læs også ChatGPT spreder sine vinger Lige om lidt forstår den kunstige intelligens din stemme og kan genkende billeder.

Hukommelse eller ingen hukommelse

Som med enhver deling af personlige oplysninger bør de potentielle risici overvejes. Googles privatlivspolitik for Gemini (tidligere Bard) advarer mod at dele personlige oplysninger med dens AI-chatbot, da det altid indebærer en vis risiko.

Google præciserer, at når man interagerer med Gemini, indsamler den oplysninger om samtaler, placering, feedback og brugeroplysninger – for at hjælpe virksomheden med at levere, forbedre og udvikle produkter, tjenester og maskinlæringsteknologier.

Du kan læse mere om dette i meddelelsen om beskyttelse af personlige oplysninger her.

Ola Larsson
(f. 1970): Freelancejournalist på L&B Home. Ola har i 24 år arbejdet med at holde styr på - og skrive om - trends, innovationer og produkter inden for forbrugerelektronik samt hvidevarer & køkkenmaskiner. 1999-2017 arbejdede Ola på de svenske branchemagasiner Rateko, El&Vitt samt ElektronikBranschen i jobs som journalist, teknisk redaktør og chefredaktør. Siden 2017 har Ola arbejdet som konsulent - i sit eget firma Eor AB, grundlagt i 2014 - med primært fokus på det skrevne ord.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

AI planlægger vores ferie

Styr computeren med hjernen

Solpaneler i øjnene?

Googles AI fantaserer sig frem til spil

Ny AI udfordrer GPT-4

Google lancerer mini-AI

Kinas supercomputer slår rekord

AI-generator skaber realistiske videoer

ChatGPT får hukommelse - som kan slås fra

Kan dette pandebånd kontrollere drømme?

Googles chatbot skifter navn til Gemini

ISS modtager opgraderet computer

0
Lyd & Billede
Scroll to Top