Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

ChatGPT udvikler sig: Får stemmestyring og billedkommandoer

Lige om lidt forstår den kunstige intelligens din stemme og kan genkende billeder.

Skrevet af / 25/09/2023 - 16:35
ChatGPT udvikler sig: Får stemmestyring og billedkommandoer

OpenAIs populære AI-chatbot, ChatGPT, får en opgradering, der udvider dens funktioner ud over tekstbaserede interaktioner. Brugeren vil nu have mulighed for at interagere med ChatGPT ved hjælp af stemmekommandoer og upload af billeder. Disse forbedringer rulles ud til ChatGPT-abonnenter inden for de næste to uger. Og bliver tilgængelig for alle andre brugere snart efter.

Med stemmekommandoer kan brugeren simpelthen sige sit spørgsmål højt, og ChatGPT vil konvertere tale til tekst, behandle forespørgslen og svare med en menneskelignende stemme. OpenAI har investeret i sin Whisper-model til tale-til-tekst-funktioner og introduceret en ny tekst-til-tale-model for at muliggøre naturlig lydgenerering fra tekstindtastninger. Brugere vil have mulighed for at vælge mellem fem forskellige stemmer for ChatGPT.

Læs også Bliver ChatGPT dummere? Forskere, der har sammenlignet ChatGPT-svar over tid, har overraskende nok vurderet, at kvaliteten er blevet dårligere.

På den anden side giver funktionen for billedkommandoer brugeren mulighed for at uploade billeder, meget lig Google Lens. ChatGPT vil analysere billedet og besvare forespørgsler relateret til det visuelle indhold. Brugeren kan også bruge et tegneværktøj eller skrive/tale yderligere spørgsmål for at give kontekst for billedbaserede forespørgsler. Denne multimodale tilgang skal muliggøre en mere interaktiv og dynamisk samtale med den kunstige intelligens.

Mens disse nye funktioner udvider ChatGPT’s evner, anerkender OpenAI de potentielle risici, der er forbundet med syntetisk tale og billedgenkendelsesteknologier, forsikrer firmaet. Ondsindede aktører kan potentielt misbruge disse funktioner til efterligning eller svindel.

Således kommer f.eks. funktionen for billedgenkendelse med visse begrænsninger for at beskytte privatlivet. ChatGPT har bl.a. begrænset evne til at analysere og fremsætte direkte udtalelser om enkeltpersoner for at undgå misbrug.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Burgerkæde fyrer kreativ AI

Lær blindeskrift med LEGO

Nu er Google NotebookLM kommet

Krypteret beskedtjeneste truer med at forlade EU

Google: Dårlig humor er skyld i svar om lim i pizzaost

- Google lyver

Googles nye AI-funktion anbefalede bruger at putte lim på deres pizza

Nye EU-regler skal forhindre 'Minority Report'

AI, AI og mere AI i Googles planer

Nu kan du tale med ChatGPT

NASA's robottog på Månen

Google Gemini bliver mere almægtig

Scroll to Top