Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Google Genie forestiller sig spil ud fra stillbilleder

Hvordan ville et spil se ud, hvis dette var et stillbillede fra det? Genie kan svare på det spørgsmål.

Skrevet af / 10/03/2024 - 10:05
Google Genie forestiller sig spil ud fra stillbilleder

Det nye Genie-projekt fra Googles Deepmind tager AI-videoskabelse til et nyt niveau ved at forstå, hvordan spil fungerer. I forlængelse heraf kan det fremskynde udviklingen af maskinlæring.

Forskerne spekulerede på, om det ville være muligt at få en AI til at forstå forskellen mellem et interaktivt spil og en video. Det vil sige, at den ville forstå, at der er en hovedperson, som er adskilt fra baggrunden, og at det er noget, man kan styre med en spilcontroller, så den gør forskellige ting afhængigt af spillerens beslutninger.

For at lære modellen, hvordan spil fungerer, startede de med 200.000 timers videoer fra forskellige spil. Det blev så filtreret ned til 30.000 timer fra hundredvis af 2D-spil. Det blev så igen brudt ned til 200 millioner parametre, som algoritmerne kunne begynde at analysere.

Untitled 1 4 2
<
>
(Animering: Google Genie)

Herefter forsøgte man at lære modellen, hvilken slags knaptryk fra spilleren der kunne have fået figuren til at bevæge sig, som den gjorde i videoen. Det giver Genie mulighed for at se på et skærmbillede fra et spil og gætte, hvordan det næste billede vil se ud, hvilket genererer en lille video.

Genie skulle også være i stand til at skabe en lille spilvideo ud fra simple tegninger, fotos eller endda ud fra en tekstbeskrivelse, som så først køres gennem Googles ImageGen2.

Læs også AI-generator skaber realistiske videoer Forbløffende fotorealistiske videoer udelukkende baseret på tekstbeskrivelser.

Det skal dog siges, at projektet er på begynderniveau. Videoen genereres med ét billede i sekundet, hvilket er milevidt fra billedhastigheden i et rigtigt spil. Billedkvaliteten er ikke fantastisk, og videoen er meget kort.

Forskerne ser det dog stadig som et stort fremskridt og har gjort det muligt for AI’en at se film af industrirobotter og forudsige, hvordan videoen fortsætter ved at forstå, hvad der sker.

De mener, at Genie i fremtiden kan bruges til at generere realistiske videoer til at træne andre AI-modeller.

Læs mere om Genie her.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Burgerkæde fyrer kreativ AI

Lær blindeskrift med LEGO

Nu er Google NotebookLM kommet

Krypteret beskedtjeneste truer med at forlade EU

Google: Dårlig humor er skyld i svar om lim i pizzaost

- Google lyver

Googles nye AI-funktion anbefalede bruger at putte lim på deres pizza

Nye EU-regler skal forhindre 'Minority Report'

AI, AI og mere AI i Googles planer

Nu kan du tale med ChatGPT

NASA's robottog på Månen

Google Gemini bliver mere almægtig

Scroll to Top