Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Google Genie forestiller sig spil ud fra stillbilleder

Hvordan ville et spil se ud, hvis dette var et stillbillede fra det? Genie kan svare på det spørgsmål.

Skrevet af / 10/03/2024 - 10:05
Google Genie forestiller sig spil ud fra stillbilleder

Det nye Genie-projekt fra Googles Deepmind tager AI-videoskabelse til et nyt niveau ved at forstå, hvordan spil fungerer. I forlængelse heraf kan det fremskynde udviklingen af maskinlæring.

Forskerne spekulerede på, om det ville være muligt at få en AI til at forstå forskellen mellem et interaktivt spil og en video. Det vil sige, at den ville forstå, at der er en hovedperson, som er adskilt fra baggrunden, og at det er noget, man kan styre med en spilcontroller, så den gør forskellige ting afhængigt af spillerens beslutninger.

For at lære modellen, hvordan spil fungerer, startede de med 200.000 timers videoer fra forskellige spil. Det blev så filtreret ned til 30.000 timer fra hundredvis af 2D-spil. Det blev så igen brudt ned til 200 millioner parametre, som algoritmerne kunne begynde at analysere.

Untitled 1 4 2
<
>
(Animering: Google Genie)

Herefter forsøgte man at lære modellen, hvilken slags knaptryk fra spilleren der kunne have fået figuren til at bevæge sig, som den gjorde i videoen. Det giver Genie mulighed for at se på et skærmbillede fra et spil og gætte, hvordan det næste billede vil se ud, hvilket genererer en lille video.

Genie skulle også være i stand til at skabe en lille spilvideo ud fra simple tegninger, fotos eller endda ud fra en tekstbeskrivelse, som så først køres gennem Googles ImageGen2.

Læs også AI-generator skaber realistiske videoer Forbløffende fotorealistiske videoer udelukkende baseret på tekstbeskrivelser.

Det skal dog siges, at projektet er på begynderniveau. Videoen genereres med ét billede i sekundet, hvilket er milevidt fra billedhastigheden i et rigtigt spil. Billedkvaliteten er ikke fantastisk, og videoen er meget kort.

Forskerne ser det dog stadig som et stort fremskridt og har gjort det muligt for AI’en at se film af industrirobotter og forudsige, hvordan videoen fortsætter ved at forstå, hvad der sker.

De mener, at Genie i fremtiden kan bruges til at generere realistiske videoer til at træne andre AI-modeller.

Læs mere om Genie her.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

AI planlægger vores ferie

Styr computeren med hjernen

Solpaneler i øjnene?

Googles AI fantaserer sig frem til spil

Ny AI udfordrer GPT-4

Google lancerer mini-AI

Kinas supercomputer slår rekord

AI-generator skaber realistiske videoer

ChatGPT får hukommelse - som kan slås fra

Kan dette pandebånd kontrollere drømme?

Googles chatbot skifter navn til Gemini

ISS modtager opgraderet computer

0
Lyd & Billede
Scroll to Top