Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Er du fan af Pink Floyd? Nu kan du dele din hjerneaktivitet med Dolby

Dolby vil måle din hjerneaktivitet, mens du lytter til Pink Floyd...

Skrevet af / 12/09/2023 - 15:05
Er du fan af Pink Floyd? Nu kan du dele din hjerneaktivitet med Dolby

Hvordan reagerer din hjerne på Pink Floyds “The Great Gig in the Sky”, når den er mixet i Dolby Atmos surround sound? We’re about to find out…

I år er det 50 år siden, Pink Floyd udgav albummet Dark Side of the Moon, og i den anledning gennemfører Dolby et lille eksperiment – på vores hjerner! 100 deltagere er inviteret til London for at lytte til Dolby Atmos-mixet af sangen The Great Gig in the Sky, oprindeligt skrevet af keyboardspilleren Richard Wright.

Scanning af din hjerneaktivitet, mens du lytter

Ved hjælp af EEG-teknologi fra neuroteknologifirmaet Emotiv Inc. vil de opfange neural aktivitet og give et øjebliksbillede af, hvordan vores sind reagerer på sangen. Optagelsen af hjernen vil tage cirka en halv time at gennemføre, og den samlede hjerneaktivitet fra de 100 deltagere vil derefter blive brugt til en visualiseret, storstilet produktion, der vises offentligt ved ‘Brainstorms’-begivenheden senere på året.

Sådan deltager du

De, der er interesserede i at deltage, kan tilmelde sig ved at besøge The Brainstorms Projects hjemmeside. 100 udvalgte kandidater vil blive bedt om at deltage en dag mellem 2.-6. oktober. Der står ikke noget om, hvorvidt rejsen er inkluderet, så du skal nok være forberedt på at betale for dine egne flybilletter. Bonussen er, at du kommer til at besøge Dolbys hovedkvarter i Soho, London.

Sådan scannes hjerneaktiviteten, mens man lytter, ved hjælp af EEG-sensorer (Foto: Dolby)

Hver deltager vil modtage en sammenfattende rapport og en visualisering af deres egen unikke hjernerespons som kunst, produceret af The Brainstorms Project. Arrangørerne Dolby og Pollen understreger, at alle data vil blive anonymiseret og udelukkende brugt til The Brainstorms Project med deltagernes underskrevne samtykke.

“Brainstorms: The Great Gig in the Sky” vil blive præsenteret og åbnet for offentligheden et sted i London senere på året. Vi forventer at høre mere fra Dolby med tiden – vi får se, om dette hjerneeksperiment resulterer i mere lydhovedpine i fremtiden!

Læs også Mere Atmos-lyd fra Dolby Dolby tog os med til London og Abbey Road for at høre, hvad fremtiden har at byde på af spændende lydoplevelser til hjemmebio, hovedtelefoner - og ikke mindst bil!
Læs også Hvad er Dolby Atmos FlexConnect? Dolby Atmos FlexConnect kommer i TCL's TV-modeller i 2024 - men hvad er det?
Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilbud i samarbejde med vores kommercielle partner Prisjagt.dk

Bossen er i København!

The Sphere: Verdens største LED-skærm - midt i Las Vegas

Endelig bedre lyd fra Spotify?

Sommerlyd i fuld surround

Live Podcast-episode fra Elgiganten Campus

Hør vores nyeste podcast-episode!

Lyd & Billede
Scroll to Top