TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Disse musik-streaming-tjenester giver bedre lydkvalitet end Spotify

Spotify HiFi ser ud til at være udsat på ubestemt tid. Her er nogle gode alternativer til dig, der har kræsne ører.

forfatter
Publiceret 07/02/2022 - 14:52

Spotify har været i modvind på det seneste: Efter kontroversen omkring Joe Rogans podcast har flere artister fulgt Neil Youngs eksempel og trukket deres musik fra streaming-kataloget.

Spotify har efterfølgende opdateret deres retningslinjer for podcasts og andet indhold. Derimod har virksomheden endnu ikke formået at realisere den længe ventede opgradering til hi-fi-lydkvalitet, som blev annonceret for knap et år siden. Så hvad nu?

Læs også Hvor bliver Spotify HiFi af? Musik i CD-kvalitet fra verdens største streaming-tjeneste lader vente på sig.

Ingen officiel lanceringsdato for Spotify HiFi

Spotify er kendt for at have en glimrende brugerflade, men de, der venter på endnu bedre lydkvalitet, må nok væbne sig med tålmodighed.

Ikke engang Spotify-chef Daniel Ek ser ud til at kunne give et godt svar på, hvornår vi kan forvente opgraderet lyd. Under et investormøde skal Ek have sagt, at forsinkelserne skyldes processen med at genlicensere musikken. Han kunne ikke bekræfte nogen lanceringsdato eller nærmere tidsramme for projektet.

Dermed kan det se ud til, at der går lang tid, før verdens største musik-streaming-tjeneste får opgraderet sit katalog.

Så hvad gør du, hvis du vil have bedre lyd NU?

Der findes efterhånden mange tjenester, der tilbyder streaming i højere kvalitet (bitrate) end Spotify, som er begrænset til 320 kbit/s med det nuværende Premium-abonnement.

apple music

Apple Music

Apple Music henvender sig specielt til iPhone- og Apple iOS-brugere. For 99 kroner om måneden får man adgang til et stort bibliotek med CD-kvalitet eller højere. Noget af kataloget er også tilgængeligt i 24 bit/48-192 kHz kvalitet og udvalgte titler med Dolby Atmos surround-lyd.

deezer logo e1644235209741

Deezer

Deezer er en fransk tjeneste, der tilbyder musik i 16 bit CD-kvalitet fra 99 kroner om måneden. Her er det altså ingen Hi-Res/Studio Master-kvalitet tilgængelig.

tidal logo

Tidal

Tidal HiFi tilbyder CD-kvalitet (1411 kbit/s) til 99 kroner pr. måned. Derudover er der abonnementet HiFi Plus til 199 kroner om måneden, med op til 9216 kbit/s og 24 bit/96 kHz Master-kvalitet. Noget indhold er også tilgængeligt i Dolby Atmos- og Sony 360 Reality Audio-format.

qobuz logo e1644235180609

Qobuz

Qobuz er en anden streaming-tjeneste, der er populær i hi-fi-kredse: Den franske tjeneste tilbyder musik i studiekvalitet (op til 24 bit/192 kHz for både streaming og download) og koster fra 199 kroner om måneden.

Amazon Music HD logo e1644235147597

Amazon Music HD

Amazon Music HD tilbyder også musik i CD-kvalitet og op til 24 bit/192 kHz, men denne tjeneste er indtil videre ikke officielt tilgængelig i Norden.

Læs også Nyt JRE-studie vækker undren Ventilation? Vægkunst? Eller kan det have noget med akustikken at gøre? Vi giver svaret!

Har du for nylig skiftet fra Spotify til en anden musik-streaming-tjeneste? Fortæl gerne om dine erfaringer i kommentarfeltet nedenfor!

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
1 Kommentar
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments

Har ventet længe på at spotify skulle opgradere til cd kvalitet, men blev inspireret til at skifte til Tidal, ved at læse jeres artikel. Det glædede mig at opdage, at jeg kunne indlæse alle mine lister og albums automatisk, og efter en smule tilvending til den nye grænseflade er jeg nu super glad for den væsentligt bedre lyd. Selv på mit ydmyge anlæg, er lyden meget mere klar. Hvor spotify så at sige har “fedt på linsen” så tonerne bliver lidt som en sammenkogt ret.. Og så er Tidal jo nu faldet til 99kr per md – så det er… Read more »

En æra er forbi 21 års iPod-historie er nået til vejs ende. Apple producerer ikke flere eksemplarer af iPod Touch.
Træt af Spotify? Sådan får du bedre lyd Spotify HiFi ser ud til at være udsat på ubestemt tid. Her er nogle gode alternativer til dig, der har kræsne ører.
Qobuz Duo: Musikabonnement for to Qobuz tager ved lære af Spotify og lancerer abonnementet Duo. Lossless, selvfølgelig.
Hvor bliver Spotify HiFi af? Musik i CD-kvalitet fra verdens største streaming-tjeneste lader vente på sig.
Tidal opgraderer alle kunder til HiFi i dag Premiumkunder får nu CD-kvalitet, imens de eksisterende HiFi-kunder får adgang til surroundformater, HD-kvalitet og god samvittighed.
Nu er Apple Music live på PS5 Apples musiktjeneste er nu tilgængelig på PS5 med videoer i 4K-kvalitet.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend