Nyhed

Hvad er de underlige ting på væggene hos Joe Rogan?

Ventilation? Vægkunst? Eller kan det have noget med akustikken at gøre? Vi giver svaret!
forfatter

Joe Rogan er en populær mand. Den tidligere standup-komiker har slået sig op som kommentator i MMA-cirkusset Ultimate Fighting Championship, men de fleste kender ham nok bedst fra hans podcast, The Joe Rogan Experience, som bliver set og hørt af millioner af mennesker over hele verden.

JRE er kendt for at have mange højt profilerede gæster med, deriblandt ingen ringere end Elon Musk. Og Rogans podcast er blevet big business: Showet blev for nylig solgt til Spotify for intet mindre end: 100. Millioner. Dollars.

Nyt studie i Texas

Joe Rogan annoncerede for nylig, at han flyttede fra Californien til Texas. I den forbindelse har han fået bygget et helt nyt podcast-studie, og designtemaet er … knaldrødt!

Det er ikke alle Rogan-fans, der er lige imponeret over JRE’s nye hjemsted: Det hangarlignende rum er malet i prangende røde farver, og på væggene bag værten og gæsterne kan man se nogle mærkelige indretninger.

Joe Rogans nye studie ser temmelig anderledes ud. Bag værten og gæsten kan man se nogle mærkelige plader, der er beregnet til at dæmpe akustikken i rummet. (Skærmskud: YouTube/PowerfulJRE)

Dæmper akustikken

De iøjnefaldende plader er akustiske absorbenter, som er beregnet til at dæmpe ekko og efterklang i rummet. Den slags akustikpaneler er et must i studiesammenhæng for at opnå klar og tydelig lyd på f.eks. podcast-optagelser. Desuden bidrager de forhåbentlig til en lunere atmosfære i det hangarlignende rum, som JRE har konstrueret.

Akustikpaneler er som regel lavet af bløde, bevægelige materialer som stenuld eller skum, der absorberer lydbølger ved at omdanne dem til varme. Sådanne paneler har ofte et kedeligt, industrielt udseende, men der findes også forsøg på at gøre dem mere stuevenlige.

Impression Pro-serien fra GIK består af akustikpaneler i forskellige størrelser og former. Pladerne kan beklædes med stof og udstyres med forskellige dekorationer. (Foto: GIK Acoustics)

GIK Acoustics

En nærmere undersøgelse viser, at de dæmpningsplader, som Joe Rogan bruger, kommer fra amerikanske GIK Acoustics, der har specialiseret sig i denne type produkter til såvel studie- og scenebrug som private hjemmebiografer og lytterum.

Hvis du selv oplever meget rumklang og støj hjemme i stuen, i lytterummet eller måske på hjemmekontoret, så kan det meget vel skyldes dårlig akustik. Hårde overflader som gips, glas og beton reflekterer meget lyd og bidrager til en anstrengende lydkarakter. Et lille tilskud af dæmpende materialer kan gøre underværker i sådanne omgivelser.

Hjemmekontor? Sådan får du bedre lyd i dit rum Nu hvor mange af os arbejder hjemmefra, er det måske en god idé at bruge noget tid på at fikse rummets akustik. Her er fem enkle tips.

Her er en liste over kendte producenter af akustikprodukter:

Auralex

GIK Acoustics

DreamScreen

Vicoustic

https://youtu.be/Kv3dsPkTvhY

 

Læs alle artikler i 1 måned for 39 kr

Få adgang alle +artikler samt til hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.