TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
BLACK WEEK PÅ LB+ - 12 MND 30%!
Nyhed

Hvor bliver Spotify HiFi af?

Musik i CD-kvalitet fra verdens største streaming-tjeneste lader vente på sig.

forfatter
Publiceret 11/01/2022 - 16:45

Svenske Spotify er stadig den største musik-streaming-tjeneste i verden, men spørgsmålet er, hvor loyale abonnenterne vil være i fremtiden, hvis ikke selskabet snart indfrier løfterne om højere lydkvalitet.

Det nuværende Premium-abonnement giver streaming af musikfiler med en bit-rate på 320 kbit/s – væsentlig lavere kvalitet, end konkurrenter som Apple, Tidal og Amazon tilbyder i dag.

I februar 2021 lagde selskabet hårdt ud og lovede tabsfri musik-streaming i CD-kvalitet til deres Premium-abonnenter. Det nye HiFi-niveau skulle lanceres “i løbet af 2021”, hed det dengang.

Læs også Endelig! Spotify lancerer Spotify HiFi med bedre lydkvalitet Spotify meddeler, at de snart vil øge lydkvaliteten for Premium-abonnenter.

Siden har der været mistænkeligt stille fra Spotifys side, og mange abonnenter er sikkert begyndt at spekulere på, hvornår selskabet vil indfri deres løfter.

Det hele toppede for nylig, da Spotify – efter gentagne forespørgsler fra brugerne på tjenestens forum – endelig tog bladet fra munden i et indlæg.

Skjermbilde-2022-01-11-kl.-11.31.23-e1641898567180 Spotify-Hi-Fi-community-post-e1641898499219
<
>
(Skærmskud fra community.spotify.com)

Forsinket – eller udsat på ubestemt tid?

Udmeldingen er lidt diffus, men indbyder ikke til den store optimisme med hensyn til, om vi får HiFi-versionen af Spotify at se i nær fremtid: Ikke noget “coming soon” eller tilsvarende lige om hjørnet, hvis vi skal tro indlægget. Nu, næsten et år efter at nyheden først blev udsendt, har vi stadig ikke en officiel lanceringsdato.

Læs også Nu er Apple Music live på PS5 Apples musiktjeneste er nu tilgængelig på PS5 med videoer i 4K-kvalitet.

I mellemtiden tilbyder konkurrenter som Apple Music, Amazon Music HD, Tidal HiFi og Qobuz musik-streaming med væsentlig højere bit-rate – nogle endda i 24 bit studiekvalitet!

Spotify har allerede anerkendt, at god lydkvalitet er vigtigt – både for skaberne af musikken og for os, der lytter til den. Så hvad sker der, Spotify?

Annonce
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv en kommentar

Nyt album fra The Boss Så er det officielt! Den 11. november udgiver The Boss sit 21. studiealbum.
Nyt album? Den amerikanske rock-legende er snart klar med sit 21. studiealbum - og denne gang er det et soul cover-album.
Dine hovedtelefoner fortjener denne forstærker FiiO K9 Pro ESS kan drive så godt som alle typer hovedtelefoner, og så har den desuden alt hvad du har brug for af digitale og analoge indgange. Også Bluetooth!
Billig streaming-løsning Boksen der giver dig Bluetooth i anlægget.
Ferrari med 715 hk og 1420 watt Burmester-lydanlæg Ultra-stærke kræfter både under motorhjelmen og i kabinen.
90'erne har ringet: Winamp er tilbage I internettets barndom og skribentens ungdom var det Winamp, der styrede musikken til festen. Nu er afspilleren tilbage efter næsten 10 års fravær.
Følg Lyd & Billede