TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Hvor bliver Spotify HiFi af?

Musik i CD-kvalitet fra verdens største streaming-tjeneste lader vente på sig.

Svenske Spotify er stadig den største musik-streaming-tjeneste i verden, men spørgsmålet er, hvor loyale abonnenterne vil være i fremtiden, hvis ikke selskabet snart indfrier løfterne om højere lydkvalitet.

Det nuværende Premium-abonnement giver streaming af musikfiler med en bit-rate på 320 kbit/s – væsentlig lavere kvalitet, end konkurrenter som Apple, Tidal og Amazon tilbyder i dag.

I februar 2021 lagde selskabet hårdt ud og lovede tabsfri musik-streaming i CD-kvalitet til deres Premium-abonnenter. Det nye HiFi-niveau skulle lanceres “i løbet af 2021”, hed det dengang.

Siden har der været mistænkeligt stille fra Spotifys side, og mange abonnenter er sikkert begyndt at spekulere på, hvornår selskabet vil indfri deres løfter.

Det hele toppede for nylig, da Spotify – efter gentagne forespørgsler fra brugerne på tjenestens forum – endelig tog bladet fra munden i et indlæg.

Skjermbilde-2022-01-11-kl.-11.31.23-e1641898567180 Spotify-Hi-Fi-community-post-e1641898499219
<
>
(Skærmskud fra community.spotify.com)

Forsinket – eller udsat på ubestemt tid?

Udmeldingen er lidt diffus, men indbyder ikke til den store optimisme med hensyn til, om vi får HiFi-versionen af Spotify at se i nær fremtid: Ikke noget “coming soon” eller tilsvarende lige om hjørnet, hvis vi skal tro indlægget. Nu, næsten et år efter at nyheden først blev udsendt, har vi stadig ikke en officiel lanceringsdato.

Nu er Apple Music live på PS5 Apples musiktjeneste er nu tilgængelig på PS5 med videoer i 4K-kvalitet.

I mellemtiden tilbyder konkurrenter som Apple Music, Amazon Music HD, Tidal HiFi og Qobuz musik-streaming med væsentlig højere bit-rate – nogle endda i 24 bit studiekvalitet!

Spotify har allerede anerkendt, at god lydkvalitet er vigtigt – både for skaberne af musikken og for os, der lytter til den. Så hvad sker der, Spotify?

Skriv en kommentar

Lyd & Billede