TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
SOMMERTILBUD PÅ LB+
Nyhed

Hvor bliver Spotify HiFi af?

Musik i CD-kvalitet fra verdens største streaming-tjeneste lader vente på sig.

forfatter
Publiceret 11/01/2022 - 16:45

Svenske Spotify er stadig den største musik-streaming-tjeneste i verden, men spørgsmålet er, hvor loyale abonnenterne vil være i fremtiden, hvis ikke selskabet snart indfrier løfterne om højere lydkvalitet.

Det nuværende Premium-abonnement giver streaming af musikfiler med en bit-rate på 320 kbit/s – væsentlig lavere kvalitet, end konkurrenter som Apple, Tidal og Amazon tilbyder i dag.

I februar 2021 lagde selskabet hårdt ud og lovede tabsfri musik-streaming i CD-kvalitet til deres Premium-abonnenter. Det nye HiFi-niveau skulle lanceres “i løbet af 2021”, hed det dengang.

Læs også Endelig! Spotify lancerer Spotify HiFi med bedre lydkvalitet Spotify meddeler, at de snart vil øge lydkvaliteten for Premium-abonnenter.

Siden har der været mistænkeligt stille fra Spotifys side, og mange abonnenter er sikkert begyndt at spekulere på, hvornår selskabet vil indfri deres løfter.

Det hele toppede for nylig, da Spotify – efter gentagne forespørgsler fra brugerne på tjenestens forum – endelig tog bladet fra munden i et indlæg.

Skjermbilde-2022-01-11-kl.-11.31.23-e1641898567180 Spotify-Hi-Fi-community-post-e1641898499219
<
>
(Skærmskud fra community.spotify.com)

Forsinket – eller udsat på ubestemt tid?

Udmeldingen er lidt diffus, men indbyder ikke til den store optimisme med hensyn til, om vi får HiFi-versionen af Spotify at se i nær fremtid: Ikke noget “coming soon” eller tilsvarende lige om hjørnet, hvis vi skal tro indlægget. Nu, næsten et år efter at nyheden først blev udsendt, har vi stadig ikke en officiel lanceringsdato.

Læs også Nu er Apple Music live på PS5 Apples musiktjeneste er nu tilgængelig på PS5 med videoer i 4K-kvalitet.

I mellemtiden tilbyder konkurrenter som Apple Music, Amazon Music HD, Tidal HiFi og Qobuz musik-streaming med væsentlig højere bit-rate – nogle endda i 24 bit studiekvalitet!

Spotify har allerede anerkendt, at god lydkvalitet er vigtigt – både for skaberne af musikken og for os, der lytter til den. Så hvad sker der, Spotify?

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Her finder du musikken fra dine yndlingsserier Ny nordisk hub gør det nemmere at finde musikken fra Stranger Things og andre Netflix-serier.
En æra er forbi 21 års iPod-historie er nået til vejs ende. Apple producerer ikke flere eksemplarer af iPod Touch.
Træt af Spotify? Sådan får du bedre lyd Spotify HiFi ser ud til at være udsat på ubestemt tid. Her er nogle gode alternativer til dig, der har kræsne ører.
Qobuz Duo: Musikabonnement for to Qobuz tager ved lære af Spotify og lancerer abonnementet Duo. Lossless, selvfølgelig.
Hvor bliver Spotify HiFi af? Musik i CD-kvalitet fra verdens største streaming-tjeneste lader vente på sig.
Tidal opgraderer alle kunder til HiFi i dag Premiumkunder får nu CD-kvalitet, imens de eksisterende HiFi-kunder får adgang til surroundformater, HD-kvalitet og god samvittighed.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend