Spotify øger lydkvaliteten

Spotify meddeler, at de snart vil øge lydkvaliteten for Premium-abonnenter.
Annonce
Annonce
forfatter

Spotify er den musik-streaming-tjeneste, der har flest brugere i verden, men de har længe haltet bagefter konkurrenter som Tidal, Qobuz og Amazon, når det gælder lydkvaliteten. En af de mest efterspurgte funktioner fra Spotify-brugerne har derfor – ikke overraskende – været bedre lydkvalitet!

Nu får piben en anden lyd: På en global pressekonference mandag meddelte Spotify, at de opgraderer deres Premium-abonnement. Spotify HiFi vil levere musik i CD-kvalitet til mobiler og tablets. Højttalere og hi-fi-produkter, der understøtter Spotify Connect (deriblandt Sonos), vil også drage fordel af den øgede lydkvalitet.

(Foto: Spotify)

Spotify HiFi kommer senere i 2021

Spotify har foreløbig ikke offentliggjort nogen tekniske data om komprimering eller bit-rate – kun at den nye HiFi-standard anvender et såkaldt lossless (tabsfrit) lydformat. Det nuværende Premium-abonnement bruger codec’en Ogg Vorbis med en bit-rate på 320 kbit/s. Streaming i CD-kvalitet vil sandsynligvis øge bit-raten til omkring 700-1400 kbit/s.

Derudover må vi vente og se (og ikke mindst høre), om Spotify opgraderer hele musikkataloget eller kun dele af det med hi-fi-kvalitet.

Spotify begynder at rulle HiFi-tjenesten ud “på udvalgte markeder senere på året”. Vi opdaterer, når vi kender flere detaljer!

Annonce

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 39 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.
Annonce
Annonce

Læs også

Panasonic introducerer flere spændende TV-modeller for 2021, deriblandt tre nye 48 tommers OLED-TV’er!
Ved du ikke, hvad du skal gøre med alle dine penge? C Seed har lavet et 165 tommers (!) MicroLED-TV, der kan foldes sammen og skjules, når du ikke bruger det.
… og hvad tror du, 83-tommeren koster?
LG har patenteret en ny type OLED-TV, der kan skjules, når du ikke bruger det.
770 km rækkevidde, Burmester-lydanlæg og MBUX infotainment-system. Garanteret en luksusbil af format.
Sony opdaterer deres flagskibskameraer.
Creative SXFI Air Gamer lover at være noget for alle og tilbyder både trådløs og kablet lyd.
Helelektrisk udgave af X1.
AMD Ryzen vipper Intel af pinden for første gang i 10 år i nye gaming-maskiner fra Dell og Alienware.
Harrison Ford-filmen fra 1986 gør comeback som TV-serie.
Nu kan du også lede efter ting, der ikke er lavet af Apple.
Lanceres sammen med ny film i kontaktkopi-design.
Den nye Nokia X-serie af smartphones er udviklet til at opfordre brugerne til at beholde deres smartphone i længere tid med tre års garanti, sikkerhedsopdateringer og Android-versioner.
I dag løfter Lenovo sløret for den nye version af gaming-mobilen Legion Phone Duel 2. Den byder blandt andet på en Snapdragon 888-processor, 5G og otte virtuelle taster.
De koster næsten det samme, men Cambridge Evo 150 er dobbelt så kraftig som Evo 75. Her går retro-udseende og moderne indmad hånd i hånd.
Med trådløse baghøjttalere og aktiv subwoofer lover Sony-anlægget heftige lydoplevelser.