Nyhed

Spotify øger lydkvaliteten

Spotify meddeler, at de snart vil øge lydkvaliteten for Premium-abonnenter.
forfatter

Spotify er den musik-streaming-tjeneste, der har flest brugere i verden, men de har længe haltet bagefter konkurrenter som Tidal, Qobuz og Amazon, når det gælder lydkvaliteten. En af de mest efterspurgte funktioner fra Spotify-brugerne har derfor – ikke overraskende – været bedre lydkvalitet!

Nu får piben en anden lyd: På en global pressekonference mandag meddelte Spotify, at de opgraderer deres Premium-abonnement. Spotify HiFi vil levere musik i CD-kvalitet til mobiler og tablets. Højttalere og hi-fi-produkter, der understøtter Spotify Connect (deriblandt Sonos), vil også drage fordel af den øgede lydkvalitet.

(Foto: Spotify)

Spotify HiFi kommer senere i 2021

Spotify har foreløbig ikke offentliggjort nogen tekniske data om komprimering eller bit-rate – kun at den nye HiFi-standard anvender et såkaldt lossless (tabsfrit) lydformat. Det nuværende Premium-abonnement bruger codec’en Ogg Vorbis med en bit-rate på 320 kbit/s. Streaming i CD-kvalitet vil sandsynligvis øge bit-raten til omkring 700-1400 kbit/s.

Derudover må vi vente og se (og ikke mindst høre), om Spotify opgraderer hele musikkataloget eller kun dele af det med hi-fi-kvalitet.

Spotify begynder at rulle HiFi-tjenesten ud “på udvalgte markeder senere på året”. Vi opdaterer, når vi kender flere detaljer!

Læs alle artikler i 1 måned for 39 kr

Få adgang alle +artikler samt til hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.