TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
EFTERÅRSTILBUD: 3 UGER FOR 3 KR
Nyhed

McIntosh MHA200 kan drive de fleste hovedtelefoner

Seriøs forstærker til high-end hovedtelefoner.

forfatter
Publiceret 05/02/2021 - 15:32

Et par gode hovedtelefoner kan give oplevelser, som det kan være både svært og dyrt at opnå med et par højttalere og et godt anlæg. I hvert fald hvis man lægger mange penge i hørebøfferne.

Men så støder man ofte på et problem, der kun kan løses med endnu et indkøb: Den indbyggede hovedtelefonudgang i en forstærker tager det kun til et vist niveau.

Hvis man f.eks. er meget tilfreds med et par gode Sennheiser-hovedtelefoner til to-tre tusind kroner og senere opgraderer til dyre high-end hovedtelefoner – lad os sige Sennheiser HD 800 S – er det ikke sikkert, at den indbyggede hovedtelefonudgang kan at drive hovedtelefonerne.

Læs også McIntosh MHA150 Den opgraderede hovedtelefonforstærker fra McIntosh har bedre lyd end nogensinde. Men den er svinedyr!

Det er her, en separat hovedtelefonforstærker kommer ind, og McIntosh MHA200 lover at kunne drive det allermeste, man kan sætte på hovedet.

Den kompakte McIntosh MHA200 er, som man kan se, en ren rørforstærker med udgangstransformatorer, bestykket med et par 12AT7- og et par 12BH7A-rør, koblet til McIntoshs Unity Coupled-kredsløb og trafoer på udgangene.

Som der er flere af. En almindelig 6,5 mm jack-udgang har selskab af balancerede udgange som højre-venstre og stereo balanceret ud.

MHA200 kan drive hovedtelefoner fra 32 til 100 ohm, og det indstiller man med et potmeter på fronten, til venstre for afbryderen og volumenkontrollen.

På bagsiden har den både balancerede og ubalancerede indgange samt minijack-stik til fjernstyring af strømmen til MHA200.

McIntosh MHA200 er til salg i USA fra marts til 5.000 dollars. Pris og tilgængelighed i Norden kender vi endnu ikke.

Læs også God jul med premium-hovedtelefoner Køb traditionelle hørebøffer for de penge, du havde tænkt dig at bruge på trådløse støjdræbere.
9 hodetelefoner 2020
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Selvformende hørepropper fra Logitech Individuelt formstøbte hørepropper har hidtil været forbeholdt professionelle musikere. Logitech har fundet en løsning, der virker genial.
Dine hovedtelefoner fortjener denne forstærker FiiO K9 Pro ESS kan drive så godt som alle typer hovedtelefoner, og så har den desuden alt hvad du har brug for af digitale og analoge indgange. Også Bluetooth!
Minecraft skal lokke unge til at genanvende elektronik Elgiganten og Microsoft lancerer samarbejde med spillet Minecraft i centrum. De unge brugere skal opdrages til genbrug af gamle elektronikprodukter.
Er dette verdens bedste hovedtelefoner? Da vi først hørte flagskibshovedtelefonene Focal Utopia for nogen år siden, blev vi blæst bagover. Sikke detaljer! Sikken stemning! Nu kommer de nye. Er de endnu bedre...?
Den perfekte linedanser Jabra Elite 5 er et sæt fremragende trådløse hørepropper i mellemklassen.
Duel: 11.000 lige ind i øret Audeze Euclid mod Sennheiser IE 900. Ny, spændende teknologi mod velafprøvede principper i perfekteret version. Rådyre … og supergode!
Følg Lyd & Billede