Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

McIntosh MHA200 kan drive de fleste hovedtelefoner

Seriøs forstærker til high-end hovedtelefoner.

Skrevet af / 05/02/2021 - 15:32
McIntosh MHA200 kan drive de fleste hovedtelefoner

Et par gode hovedtelefoner kan give oplevelser, som det kan være både svært og dyrt at opnå med et par højttalere og et godt anlæg. I hvert fald hvis man lægger mange penge i hørebøfferne.

Men så støder man ofte på et problem, der kun kan løses med endnu et indkøb: Den indbyggede hovedtelefonudgang i en forstærker tager det kun til et vist niveau.

Hvis man f.eks. er meget tilfreds med et par gode Sennheiser-hovedtelefoner til to-tre tusind kroner og senere opgraderer til dyre high-end hovedtelefoner – lad os sige Sennheiser HD 800 S – er det ikke sikkert, at den indbyggede hovedtelefonudgang kan at drive hovedtelefonerne.

Læs også McIntosh MHA150 Den opgraderede hovedtelefonforstærker fra McIntosh har bedre lyd end nogensinde. Men den er svinedyr!

Det er her, en separat hovedtelefonforstærker kommer ind, og McIntosh MHA200 lover at kunne drive det allermeste, man kan sætte på hovedet.

Den kompakte McIntosh MHA200 er, som man kan se, en ren rørforstærker med udgangstransformatorer, bestykket med et par 12AT7- og et par 12BH7A-rør, koblet til McIntoshs Unity Coupled-kredsløb og trafoer på udgangene.

Som der er flere af. En almindelig 6,5 mm jack-udgang har selskab af balancerede udgange som højre-venstre og stereo balanceret ud.

MHA200 kan drive hovedtelefoner fra 32 til 100 ohm, og det indstiller man med et potmeter på fronten, til venstre for afbryderen og volumenkontrollen.

På bagsiden har den både balancerede og ubalancerede indgange samt minijack-stik til fjernstyring af strømmen til MHA200.

McIntosh MHA200 er til salg i USA fra marts til 5.000 dollars. Pris og tilgængelighed i Norden kender vi endnu ikke.

Læs også God jul med premium-hovedtelefoner Køb traditionelle hørebøffer for de penge, du havde tænkt dig at bruge på trådløse støjdræbere.
Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Med en kilopris som safran

Stax-elektrostater til folkelig pris

Lukkede hovedtelefoner til audiofile

Hovedtelefoner bygget som højttalere

Tjek disse hovedtelefoner fra Focal

Sådan ser Sonos' nye hovedtelefoner ud

Din egen personlige hjemmebio-oplevelse

Latterligt billigt fra HiFiMAN

B&O Atelier Edition i nordlysfarver

Topliste: Hørepropper og hovedtelefoner til påskeferien

Forbedret hørelse med AirPods Pro

Held og lykke med at købe disse

Scroll to Top