TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

McIntosh MHA200 kan drive de fleste hovedtelefoner

Seriøs forstærker til high-end hovedtelefoner.

Et par gode hovedtelefoner kan give oplevelser, som det kan være både svært og dyrt at opnå med et par højttalere og et godt anlæg. I hvert fald hvis man lægger mange penge i hørebøfferne.

Men så støder man ofte på et problem, der kun kan løses med endnu et indkøb: Den indbyggede hovedtelefonudgang i en forstærker tager det kun til et vist niveau.

Hvis man f.eks. er meget tilfreds med et par gode Sennheiser-hovedtelefoner til to-tre tusind kroner og senere opgraderer til dyre high-end hovedtelefoner – lad os sige Sennheiser HD 800 S – er det ikke sikkert, at den indbyggede hovedtelefonudgang kan at drive hovedtelefonerne.

McIntosh MHA150 Den opgraderede hovedtelefonforstærker fra McIntosh har bedre lyd end nogensinde. Men den er svinedyr!

Det er her, en separat hovedtelefonforstærker kommer ind, og McIntosh MHA200 lover at kunne drive det allermeste, man kan sætte på hovedet.

Den kompakte McIntosh MHA200 er, som man kan se, en ren rørforstærker med udgangstransformatorer, bestykket med et par 12AT7- og et par 12BH7A-rør, koblet til McIntoshs Unity Coupled-kredsløb og trafoer på udgangene.

Som der er flere af. En almindelig 6,5 mm jack-udgang har selskab af balancerede udgange som højre-venstre og stereo balanceret ud.

MHA200 kan drive hovedtelefoner fra 32 til 100 ohm, og det indstiller man med et potmeter på fronten, til venstre for afbryderen og volumenkontrollen.

På bagsiden har den både balancerede og ubalancerede indgange samt minijack-stik til fjernstyring af strømmen til MHA200.

McIntosh MHA200 er til salg i USA fra marts til 5.000 dollars. Pris og tilgængelighed i Norden kender vi endnu ikke.

LB+ TILBUD: Få fuld adgang til L&B + i 1 uge for kun 14,-
Læs alle artikler, få adgang til vår købeguide med over 5000 tests, sidste nyhedsbrev og mye mer.

Skriv en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.