Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Dyson lancerer hovedtelefoner med indbygget luftrensning

Dyson Zone er Dysons første bærbare luftrenser, der både renser luften for udstødningsgasser og partikler samtidig med, at den lukker uønsket støj ude og leverer ren hi-fi-lyd.

Skrevet af / 30/03/2022 - 14:21
Dyson lancerer hovedtelefoner med indbygget luftrensning

Dyson har netop offentliggjort Dyson Zone, der er virksomhedens første bærbare teknologiprodukt.

Ifølge producenten er Dyson Zone en kombinationen af hi-fi-lyd, aktiv støjdæmpning og personlig luftrensning. Dyson Zone bygger på Dysons mangeårige forskningsarbejde inden for luft og er et opgør med et velkendt problem for mange mennesker, nemlig bystøj og forurenet luft, skriver producenten i en pressemeddelelse.

Læs også Allergikeres drøm Den sædvanlige bordblæser må have os undskyldt – vi vil meget hellere have en Dyson, selv om den er dyr.

“Luftforurening er et globalt problem, der påvirker os overalt. I hjemmet, i skolen, på arbejdet og når vi bevæger os rundt – uanset om det er til fods, på cykel eller med privat eller offentlig transport. Dyson Zone renser den luft, vi indånder, når vi bevæger os. Og i modsætning til ansigtsmasker leverer Dyson Zone en brise af frisk luft uden at røre ansigtet. Det sker ved hjælp af højtydende filtre og to mini-pumper. Efter seks års udvikling er vi derfor nu klar til at forsyne vores kunder med ren luft og lyd overalt,” siger Jake Dyson, Chief Engineer i Dyson.

Dyson Zone
Visiret tager højde for brugerens ansigtsform, og undervejs i udviklingen har Dyson anvendt en videnskabelig ”mannequin-dukke”, der simulerer det menneskelige åndedræt med mekaniske lunger og sensorudstyr, der imiterer et menneske, som trækker vejret. (Foto: Dyson)

Seks år og 500 prototyper

Dyson Zones luftrensende hovedtelefoner bygger på Dysons 30 års erfaring med luftstrømme, filtrering og motorteknologi på tværs af både inde- og udeluft. De små kompressorer i hver hovedtelefon suger luft ind gennem et tolags filter og sender to strømme af renset luft ud gennem et lille visir, der ikke rører ansigtet, men dirigerer luften hen over brugerens næse og mund.

Dyson Zone
(Foto: Dyson)

Dyson fortæller, at fordi luftstrømmen stort set ikke påvirkes af udefrakommende vind, kan Dyson Zone levere “rig hifi-lyd, der er fri for bylyde og beriget med avanceret aktiv støjdæmpning (ANC) og lav forvrængning.”

Forud for det endelige produkt går 500 prototyper og et væld af forskellige løsninger på problemet med både lyd- og luftforurening.

Undervejs i udviklingen har Dyson f.eks. anvendt en videnskabelig ”mannequin-dukke”, der simulerer det menneskelige åndedræt med mekaniske lunger og sensorudstyr, der imiterer et menneske, som trækker vejret. Det har gjort det muligt for Dyson at analysere forureningen i næsen og svælget og derigennem vælge en filterteknologi, der forhindrer røg og partikler i at nå ned i lungerne.

Læs også Unik intelligent lampe til unikke brugere Dyson Lightcycle Morph er noget helt for sig selv. Den kan det meste, men samarbejder dårligt.

Videnskabelig lyd og støjreduktion

Dyson lover også, at de har hundrede procent styr på det der med hi-fi-lyd. Firmaet har sammensat et team af ingeniører og lydspecialister og har derigennem skabt et rent og rigt lydbillede kombineret med hovedtelefonernes aktive støjreduktion. Trods den lille formfaktor har Dyson udviklet et højtydende neodymium-baseret elektroakustisk system i hver hovedtelefon, og resultatet er angiveligt en meget nøjagtig gengivelse af lyd og musik. Det glæder vi os til at lade komme an på en prøve.

Dyson Zone
Ethvert menneskes hoved er unikt formet, og derfor har Dyson gennemført omfattende forskning i hovedformer og geometri, så det endelige produkt har det optimale fit, både med hensyn til visir, bøjle og ørekoppernes formgivning. (Foto: Dyson)

Selve støjreduktionen er også udviklet af Dyson selv. Den avancerede passive dæmpning og den aktive støjreduktion begrænser støj fra omgivelserne og trafikken, og de støbte puder omkring hver hovedtelefon svøber sig omkring øret for yderligere støjreduktion og komfort.

Pris og tilgængelighed

Dyson har endnu ikke meddelt, hvornår Dyson Zone bliver tilgængelige, ej heller hvor meget det specielle produkt kommer til at koste.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Stax-elektrostater til folkelig pris

Lukkede hovedtelefoner til audiofile

Hovedtelefoner bygget som højttalere

Tjek disse hovedtelefoner fra Focal

Sådan ser Sonos' nye hovedtelefoner ud

Din egen personlige hjemmebio-oplevelse

Latterligt billigt fra HiFiMAN

B&O Atelier Edition i nordlysfarver

Topliste: Hørepropper og hovedtelefoner til påskeferien

Forbedret hørelse med AirPods Pro

Held og lykke med at købe disse

De bedste hørepropper får en afløser

Lyd & Billede
Scroll to Top