TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
EFTERÅRSTILBUD: 3 UGER FOR 3 KR
Nyhed

Dyson lancerer hovedtelefoner med indbygget luftrensning

Dyson Zone er Dysons første bærbare luftrenser, der både renser luften for udstødningsgasser og partikler samtidig med, at den lukker uønsket støj ude og leverer ren hi-fi-lyd.

forfatter
Publiceret 30/03/2022 - 14:21

Dyson har netop offentliggjort Dyson Zone, der er virksomhedens første bærbare teknologiprodukt.

Ifølge producenten er Dyson Zone en kombinationen af hi-fi-lyd, aktiv støjdæmpning og personlig luftrensning. Dyson Zone bygger på Dysons mangeårige forskningsarbejde inden for luft og er et opgør med et velkendt problem for mange mennesker, nemlig bystøj og forurenet luft, skriver producenten i en pressemeddelelse.

Læs også Allergikeres drøm Den sædvanlige bordblæser må have os undskyldt – vi vil meget hellere have en Dyson, selv om den er dyr.

“Luftforurening er et globalt problem, der påvirker os overalt. I hjemmet, i skolen, på arbejdet og når vi bevæger os rundt – uanset om det er til fods, på cykel eller med privat eller offentlig transport. Dyson Zone renser den luft, vi indånder, når vi bevæger os. Og i modsætning til ansigtsmasker leverer Dyson Zone en brise af frisk luft uden at røre ansigtet. Det sker ved hjælp af højtydende filtre og to mini-pumper. Efter seks års udvikling er vi derfor nu klar til at forsyne vores kunder med ren luft og lyd overalt,” siger Jake Dyson, Chief Engineer i Dyson.

Dyson Zone
Visiret tager højde for brugerens ansigtsform, og undervejs i udviklingen har Dyson anvendt en videnskabelig ”mannequin-dukke”, der simulerer det menneskelige åndedræt med mekaniske lunger og sensorudstyr, der imiterer et menneske, som trækker vejret. (Foto: Dyson)

Seks år og 500 prototyper

Dyson Zones luftrensende hovedtelefoner bygger på Dysons 30 års erfaring med luftstrømme, filtrering og motorteknologi på tværs af både inde- og udeluft. De små kompressorer i hver hovedtelefon suger luft ind gennem et tolags filter og sender to strømme af renset luft ud gennem et lille visir, der ikke rører ansigtet, men dirigerer luften hen over brugerens næse og mund.

Dyson Zone
(Foto: Dyson)

Dyson fortæller, at fordi luftstrømmen stort set ikke påvirkes af udefrakommende vind, kan Dyson Zone levere “rig hifi-lyd, der er fri for bylyde og beriget med avanceret aktiv støjdæmpning (ANC) og lav forvrængning.”

Forud for det endelige produkt går 500 prototyper og et væld af forskellige løsninger på problemet med både lyd- og luftforurening.

Undervejs i udviklingen har Dyson f.eks. anvendt en videnskabelig ”mannequin-dukke”, der simulerer det menneskelige åndedræt med mekaniske lunger og sensorudstyr, der imiterer et menneske, som trækker vejret. Det har gjort det muligt for Dyson at analysere forureningen i næsen og svælget og derigennem vælge en filterteknologi, der forhindrer røg og partikler i at nå ned i lungerne.

Læs også Unik intelligent lampe til unikke brugere Dyson Lightcycle Morph er noget helt for sig selv. Den kan det meste, men samarbejder dårligt.

Videnskabelig lyd og støjreduktion

Dyson lover også, at de har hundrede procent styr på det der med hi-fi-lyd. Firmaet har sammensat et team af ingeniører og lydspecialister og har derigennem skabt et rent og rigt lydbillede kombineret med hovedtelefonernes aktive støjreduktion. Trods den lille formfaktor har Dyson udviklet et højtydende neodymium-baseret elektroakustisk system i hver hovedtelefon, og resultatet er angiveligt en meget nøjagtig gengivelse af lyd og musik. Det glæder vi os til at lade komme an på en prøve.

Dyson Zone
Ethvert menneskes hoved er unikt formet, og derfor har Dyson gennemført omfattende forskning i hovedformer og geometri, så det endelige produkt har det optimale fit, både med hensyn til visir, bøjle og ørekoppernes formgivning. (Foto: Dyson)

Selve støjreduktionen er også udviklet af Dyson selv. Den avancerede passive dæmpning og den aktive støjreduktion begrænser støj fra omgivelserne og trafikken, og de støbte puder omkring hver hovedtelefon svøber sig omkring øret for yderligere støjreduktion og komfort.

Pris og tilgængelighed

Dyson har endnu ikke meddelt, hvornår Dyson Zone bliver tilgængelige, ej heller hvor meget det specielle produkt kommer til at koste.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv en kommentar

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.
Seriøse trådløse fra Focal Focal Bathys er trådløse hovedtelefoner med ANC. Men de konkurrerer ikke mod Sony og Bose; her sigtes der nemlig højere.
Kontor-headset fra B&O Med Beocom Portal har Bang & Olufsen lavet et hovedsæt til hjemmekontoret og arbejdspladsen.
I en larmende hverdag har du brug for disse! I hverdagens trafik og støj er det på tide at gøre din hørelse en tjeneste. Her er vores Top 10-liste over anbefalede hovedtelefoner og ørepropper med støjreduktion.
Px8 er nyt flagskib fra Bowers & Wilkins B&W lover endnu bedre hovedtelefonlyd takket være nye drivere med kulstofmembraner.
Selvformende hørepropper fra Logitech Individuelt formstøbte hørepropper har hidtil været forbeholdt professionelle musikere. Logitech har fundet en løsning, der virker genial.
Dine hovedtelefoner fortjener denne forstærker FiiO K9 Pro ESS kan drive så godt som alle typer hovedtelefoner, og så har den desuden alt hvad du har brug for af digitale og analoge indgange. Også Bluetooth!
Følg Lyd & Billede