Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Klipsch Cinema 800 og Cinema 1200

Klipsch-soundbars med Atmos 3D-lyd har ladet vente på sig, men nu er de snart i butikkerne!

Skrevet af / 26/07/2021 - 21:03
Klipsch Cinema 800 og Cinema 1200

En soundbar er som bekendt den nemmeste måde at forbedre TV-lyden på, men kan den erstatte et fuldblods surround-anlæg? Amerikanske Klipsch er en velkendt leverandør af store gulvhøjttalere, og nu har de forsøgt at proppe den samme DNA ind i en ny serie potente soundbars.

Topmodellerne Cinema 800 og Cinema 1200 er store og brede soundbars klædt i træfinér og sort stof. Og lyden hævdes at være af den heftige sort, præcis som vi er vant til fra de større Klipsch-højttalere i den populære Reference-serie.

Atmos-lyd og store subwoofere

De “nye” Klipsch-modeller er faktisk ikke helt nye: Storebror Cinema 1200 skulle efter planen have været udsendt i januar (!), men har været plaget af diverse logistiske udfordringer. Men gode ting er måske værd at vente på?

Begge modeller er udstyret med Klipschs patenterede, højeffektive Tractrix-diskanthorn. Cinema 1200 har indbyggede højdekanaler til Dolby Atmos 3D-lyd. De får også selskab af meget kraftige subwoofere: Cinema 800 har en sub med 10 tommers bas, mens Cinema 1200 har en kraftig 12 tommers bas. Det er ret sjælden kost for en soundbar!

Læs også Sony lancerer high-end-soundbar med 10 surroundkanaler Komplet hjemmebiograf med én soundbar.

Klipsch Cinema 1200 kommer også med separate baghøjttalere, så den kan prale af 5.1.4 kanals surround-sound. Lillebror Klipsch Cinema 800 må nøjes med 3.1, men skal også kunne opgraderes med ekstra baghøjttalere.

Vi testede for nylig lillebror Cinema 600 uden Atmos-højttalere, som imponerede med saftig og kraftig lyd til prisen. Samtidig ved vi af erfaring, at Atmos kan bringe en ekstra dimension til lydoplevelsen med større højde- og dybdefølelse. Derfor skal det blive interessant at høre, hvordan de nye storebrødre præsterer.

Klipsch Cinema 1200. (Foto: Klipsch)

Pris og tilgængelighed

Lanceringen af de nye Klipsch-planker har som nævnt været udsat i længere tid, men nu er tingene begyndt at løsne op på leverandørsiden. De første forsendelser af Cinema 800 forventes omkring månedsskiftet juli/august, mens storebror Cinema 1200 forventes omkring månedsskiftet august/september. Dermed vil de snart kunne købes/bestilles hos autoriserede forhandlere.

Det betyder selvfølgelig også, at vi på redaktionen har bestilt de første eksemplarer af Klipsch Cinema 800 og Cinema 1200 til test!

Klipsch Cinema 800 koster 9.999 kroner, og Cinema 1200 koster 16.999 kroner.

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Marshall rocker videre

Du kan ikke købe den herhjemme

Mere prisvenlig hjemmebiograf fra Pioneer

Ny subwoofer til de superrige

Hjemmebio-kraftkarl er inde til test

Nu kommer den endelig

Vildere surroundforstærker fra Denon

"Alle" elsker Dolby

Nyt lydformat vil knuse Dolby Atmos

Januarudsalg på soundbars

Se den lille 4K-projektor

Vil bringe 3D-lyd til "alle"

0
Lyd & Billede
Scroll to Top