Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Sony HT-A7000

Komplet hjemmebiograf med én soundbar.

Skrevet af / 20/07/2021 - 16:03
Sony HT-A7000

De fleste soundbars gør TV-lyden meget bedre, men mange af dem kan ikke lave overbevisende surroundlyd og er derfor ikke nogen god erstatning for et ordentligt hjemmebio-anlæg.

Sony har alligevel tænkt sig at prøve med HT-A7000, som er i butikkerne i september. Med en angivet pris på 11.000 kroner er den sorte soundbar i high-end-klassen, og det er derfor tilladt at have store forventninger til lyden.

Den har 7.1.2-kanaler og er spækket med højttalerenheder på indersiden. Som det fremgår af illustrationen, kan de spille i alle retninger, såkaldt supreme surround sound, ifølge Sony.

Man kan selv vælge, hvilket lydfelt man vil have, og helt normal stereolyd er også mulig, men når TV-serien eller filmen snurrer, kan man vælge fuld surround og sætte alle højttalerenhederne i bevægelse. Sony kalder det Vertical Surround Engine og S-Force Pro Front Surround.

Rumkalibrering

To af enhederne spiller vertikalt, og meningen er, at lydbølgerne skal vinkles fra loftet og ned til siddepositionen, mens en diskantenhed, som er vinklet ud over siderne af soundbaren, skaber bredde i lydbilledet. Soundbaren har også indbygget subwoofer med to enheder, som sidder i midten foran.

Den kan også synkronisere lyden med TV’ets indbyggede højttalere – Acoustic Center Sync – så hvis man også har et Sony Bravia-TV, kan man bruge TV-højttalerne som centerhøjttaler. Lyden kan også kalibreres til rummet med Sound Field Optimization, som man kan styre fra fjernbetjeningen.

Man kan også udvide med en separat subwoofer og to ekstra højttalere for mere kraftfuld bas og bedre surroundeffekt med et par højttalere bagpå.

HT-A7000 understøtter Dolby Atmos og DTS:X, og man kan streame musik med Apple AirPlay, Chromecast og Spotify via Bluetooth eller Wi-Fi.

HT-A9 i fire kanaler

Hvis man hellere vil have surroundlyd med front- og baghøjttalere, kan et sæt Sony HT-A9 være et alternativ. Det er en pakke med fire trådløse højttalere og en hub, som forbinder dem. Tanken er, at man bruger TV’ets højttaler som centerhøjttaler og sætter de andre op som højre/venstre foran og bagpå.

 

 

Sony-højttalerne understøtter også Dolby Atmos og DTS:X-surround og bruger flere højttalerenheder, som er vendt i forskellige retninger for at skabe et stort lydfelt. Surroundeffekten kan yderligere forstærkes med 360 Spatial Sound, som er en automatisk kalibrering, eller tilpasning, til rummet, hvor højttalerne bruger lydsignaler til at måle afstandene i rummet og så tilpasser surroundeffekten til rummet.

Op til 12 kanaler mener Sony, at de formår at skabe med 360 Spatial Sound.

HT-A9 er også i handlen fra september, og sættet koster 15.000 kroner.

To trådløse subwoofere

Samtidig med at HT-A7000 og HT-A9 kommer i butikkerne, lanceres også tre nye subwoofere. SA-SW5 til 6.000 kroner, SA-SW3 til 3.8000 kroner og et par baghøjttalere kaldet SA-RS3S til 3.800 kroner parret.

Den større SA-SW5 har en 300 W forstærker indbygget, og både den og den mindre 200 W SA-SW3 er trådløse og tilpasset Sonys soundbars og højttalere.

De små trådløse baghøjttalere SA-RS3S har 50 W forstærkereffekt og en ny diskantenhed.

 

insituation01-Large-989x660_8 SA-RS3S_all-Large-989x680_9 SA-SW5-9-989x989_10
<
>

Demo_Soundscpe_360SSM_HD_H264

 

Læs også Verdens bedste soundbars? For dem, der gerne vil betale for den bedste lyd – men ikke gider løse komponenter og kabelrod.
Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Marshall rocker videre

Du kan ikke købe den herhjemme

Mere prisvenlig hjemmebiograf fra Pioneer

Ny subwoofer til de superrige

Hjemmebio-kraftkarl er inde til test

Nu kommer den endelig

Vildere surroundforstærker fra Denon

"Alle" elsker Dolby

Nyt lydformat vil knuse Dolby Atmos

Januarudsalg på soundbars

Se den lille 4K-projektor

Vil bringe 3D-lyd til "alle"

0
Lyd & Billede
Scroll to Top