Search
Generic filters
TEST

6 high-end soundbars

 itemprop
TEST6 high-end soundbars

Verdens bedste soundbars?

For dem, der gerne vil betale for den bedste lyd – men ikke gider løse komponenter og kabelrod.

Der kan være mange grunde til, at man vil have en soundbar. Som regel er det bare, fordi man vil have bedre lyd fra TV’et, uden at det koster en masse penge, fylder for meget eller er besværligt i brug. Allerhelst vil man kunne skrue op og ned for lyden på samme måde som før, dvs. med TV’ets fjernbetjening.

Men hvad hvis det ikke kommer an på pengene – kun pladsen og brugervenligheden? Hvis du ellers ville være villig til at betale, hvad det koster, for at få den bedste lyd? Du gider bare ikke store gulvhøjttalere eller standere, og du orker ikke tanken om løse komponenter med en separat forstærker og ledninger ud til et par højttalere. Så kan en high-end soundbar være lige i øret.

Hvis du kan leve med separate komponenter, men vil frigøre plads, bør du i øvrig læse vores gruppetest af væghøjttalere.

Avanceret lyd og design

Når producenterne får et større budget til komponentvalg, kan man forvente bedre lyd og byggekvalitet end fra de usle plastic-soundbars, der koster det samme som et par tankfulde benzin.

Men der er forskel på, hvad producenterne har lagt mest vægt på. Hvis vi f.eks. tager Bang & Olufsens Beosound Stage, så er der brugt en masse penge på design og materialekvalitet på selve kabinettet. Lækre linjer og metal hele vejen – simpelthen et produkt, man gerne vil vise frem.

I den anden ende har vi Sennheiser Ambeo Soundbar – en soundbar, der er stor og grim som Den Onde selv. Også den er heftigt bygget med meget metal, men den er meget mere rustik. Og pengene er brugt på lydkvalitet og på den nødvendige teknologi til at tegne en imponerende stor 3D-boble af lyd op uden brug af bag- eller loftshøjttalere.

Hvor godt kan det blive?

Resten af soundbarerne i dette felt ligger et sted mellem disse to ekstremer. Der er al mulig grund til at forvente bedre lyd på musik og film end med de billige soundbars. Især i basområdet, der bliver temmelig uldent med en dårlig subwoofer. Hvis du kan øge budgettet til at omfatte en sub, får du væsentlig mere krudt til f.eks. eksplosioner, men også langt bedre kvalitet, når en kontrabas’ mange klangfarver skal gengives.

annonce

Sammenlignet med løse komponenter er en soundbar stadig et kompromis, da der er meget, der skal processeres og presses ud gennem små højttaler-enheder. Men flere af dem kan man koble baghøjttalere til (med Samsung HW-Q96R følger de med), og så kan man komme meget tæt på, hvad man kan opnå med løse komponenter i samme prisklasse.

annonce

Kandidaterne

Til denne test tog vi udgangspunkt i den soundbar, vi kårede til Årets Bedste i high-end-segmentet, Samsung HW-Q96R. Ideen var, at de andre kandidater i testen skulle ligge omkring denne pris (13.000 kroner). Men efter at vi havde fået LG SL10Y til 10.000 kroner og B&O Beosound Stage til 11.000 kroner ind, viste det sig, at de andre soundbars rask væk kostede 15.000 eller mere, især hvis man skulle have en ekstern subwoofer med.

Ekstern subwoofer

Og det skulle vi! Det er trods alt high-end-soundbars, hvor målet er at få den bedst mulige lydoplevelse. Og derfor har vi valgt at parre soundbarerne med en matchende subwoofer, hvis den ikke fulgte med i forvejen. Det gælder Bose Soundbar 700 og B&W Formation Bar, som vi har parret med hver sin sub fra samme familie.

Med soundbarerne fra Samsung og LG fulgte der en subwoofer med i kassen, mens B&O Beosound Stage og Sennheiser Ambeo Soundbar ikke har nogen tilgængelig subwoofer.

Sennheiser har dog en subwoofer-udgang, så man selv kan vælge den bashøjttaler, man vil. Den bliver bare ikke trådløs. Vi har derfor både testet den uden subwoofer og koblet den til vores reference-sub for at høre, hvad den duer til i en optimal opsætning.

annonce

Produkter i testen

 data-srcset

Bose Soundbar 700

Pris: 7500 kr Annonce
Lyden er kraftfuld og medrivende, og rumkorrektionen tilpasser lyden godt til rummet. Brugervenligheden er i top, og vi kan godt lide den programmérbare fjernbetjening.
Lydbilledet er ikke så finmasket og opløst som på de allerbedste. Musik i stereo får en slags surround-effekt, som man ikke kan slå fra.
 data-srcset

LG SL10YG

Pris: 9999 kr Annonce
Atmos-lyd giver “lyd fra himlen”, og soundbaren har kræfter nok til at fylde stuen.
Mellemtoneområdet er for dæmpet, så dialoger og instrumenter ikke kommer godt nok frem. Lidt grovkornet lyd.
 data-srcset

Bowers & Wilkins Formation Bar

Pris: 10000 kr Annonce
Lyden er forførende varm, fyldig og indbydende. Især musik lyder vanedannende. Subwooferen tilfører den savnede slagkraft i bassen.
Mellemtonen slår aldrig gnister. Sangstemmer og dialoger kunne komme endnu bedre ud. Baghøjttalere bør afgjort overvejes.
 data-srcset

Bang & Olufsen Beosound Stage

Pris: 11000 kr Annonce
Lyden er afbalanceret, og bassen fyldig nok på egen hånd til, at man ikke har brug for en subwoofer. Fungerer både vægmonteret og liggende på et bord.
Brugerfladen er forvirrende, begreberne i app’en er uforståelige, og lyden mangler dynamik.
 data-srcset

Samsung HW-Q96R

Pris: 12990 kr Annonce
Lyden er eksplosiv såvel som afbalanceret, og baghøjttalere giver seriøs hjemmebiograf! Og så har Samsung endelig løst det med Dolby Atmos ud af TV’et!
Subwooferen har ikke helt samme kvalitet og taktfasthed som resten af systemet. Begrænsede streaming-muligheder.
 data-srcset

Sennheiser Ambeo Soundbar

Pris: 19000 kr Annonce
Vi har aldrig hørt bedre surround-lyd uden baghøjttalere! Lyden er stor og eksplosiv, og ved lav volumen har man slet ikke brug for en subwoofer.
Men hvem gider lav volumen med sådan en soundbar? Det betyder, at du alligevel skal have en subwoofer, og pludselig kommer vi op i en ret ekstrem pris.

  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments

  Alternativer til 6 high-end soundbars

  Harman Kardon Citation MultiBeam 700

  Smart soundbar: Kan den slå Sonos?

  Citation MultiBeam 700 er en lækker og brugervenlig soundbar med Google Assistant stemmestyring.

   data-srcset

  Verdens bedste soundbars?

  For dem, der gerne vil betale for den bedste lyd – men ikke gider løse komponenter og kabelrod.

   data-srcset

  Det bedste high-end-køb

  Soundbaren over alle soundbars koster ikke mere end et lyd­anlæg i mellemklassen. Men det, du får, vil blæse dig bagover.

   data-srcset

  Klar og kraftfuld lyd fra oven

  Vi har aldrig hørt en soundbar til denne pris, der kombinerer kraft og klarhed med sådan en elegance.

   data-srcset

  Brillerer på musik

  Der er få soundbars, der lyder så musikalsk som DALI Katch One.

  (Foto: Producent)

  TV-lyd der kan udbygges

  Endelig en Yamaha-soundbar med mulighed for trådløse baghøjttalere! Men MusicCast BAR 400 kan meget mere.

  (Foto: Producent)

  Hvis dit tv lider af tynd lyd, er der ikke nogen nemmere måde at opgradere på end en overkommelig soundbar.

  (Foto: Producent)

  Arvtageren til vores yndlings-soundbar er kommet. HW-N960 har flere kanaler og langt om længe DTS:X.

  (Foto: Sonos)

  Beam er Sonos’ billigste soundbar hidtil, men alligevel kan den flere tricks end sine storebrødre.

  (Foto: Producent)

  Endelig har LG fået ordentlig lydkvalitet i en soundbar! Men SK10Y er enorm og passer ikke til alle.

  (Foto: Sony)

  Sonys nye soundbar er blandt de bedste i sin klasse og kan udvides med trådløse baghøjttalere.