Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

High-end Atmos-soundbar fra Klipsch

Klipsch Cinema 1200 sigter mod skyerne med Dolby Atmos og trådløse baghøjttalere. Tallet står for antallet af watt, og subwooferen er en heftig 12-tommer.

Skrevet af / 14/12/2020 - 22:16
High-end Atmos-soundbar fra Klipsch

Hvis du troede, at man ikke kunne få topfede biografoplevelser fra en soundbar, har du nok kun hørt de fesne TV-soundbars i den billige ende. For man kan ikke klage over lydtrykket og engagementet i hverken Sennheiser Ambeo Soundbar (19.000 kroner) eller Samsung HW-Q950T (11.935 kroner). Begge med simulering af 3D-lyd i form af Dolby Atmos og DTS:X.

I modsætning til Sennheisers svinedyre soundbar medfølger der både en trådløs subwoofer og trådløse baghøjttalere til Samsungs.

(Foto: Klipsch)

Hører til Reference-serien

Og det er i denne klasse, Klipsch nu skal vise, hvad de står for. Klipsch Cinema 1200 koster 15.000 kroner og hører til Reference-serien fra den højlydte amerikanske producent. Her taler vi en heftig soundbar med 1200 watt forstærkereffekt og en lige så heftig subwoofer på 12 tommer, der banker løs med bastoner helt ned til 22 Hz. Det samlede lydtryk når op på 109 dB. Ikke småting for en soundbar!

Den har også trådløse baghøjttalere og dedikerede Atmos-højttalere både foran og bagpå, som peger op mod loftet, hvorfra lyden reflekteres ned til lytteren igen, som så vil høre lydene, som om de kommer ovenfra.

Klipsch Cinema 1200 er en 5.1.4-pakke, hvor femtallet betyder front-, center-, bag- og to løse baghøjttalere. Så er der ettallet for subwoofer-kanalen og endelig firetallet, som fortæller os antallet af højttalere, der vender op mod loftet: To foran og to bagved.

Subwooferen er med sin kraftige 12-tommer ansvarlig for baseffekterne. (Foto: Klipsch)

8K-understøttelse og eARC

Cinema 1200 har to HDMI-indgange, og den kan videresende 8K Ultra HD-video til TV’et. Gamere, der vil have den hurtigst mulige responstid, vil nok hellere koble alle kilder direkte til TV’et og i stedet sende lyden videre til soundbaren via eARC – altså lydreturkanalen på soundbarens HDMI-udgang.

Trådløse baghøjttalere giver ægte surround-lyd. (Foto: Klipsch)

Streaming

Cinema 1200 har trådløs netværkstilslutning med bl.a. Spotify Connect, AirPlay 2 og Google Assistant. Eller man kan bruge Bluetooth 5.0.

Den har også indbygget dekoder til Dolby Digital og Dolby TrueHD – med og uden Atmos-signal. Desværre understøttes DTS ikke, heller ikke DTS:X, som er det konkurrerende 3D-format til Dolby Atmos.

Fjernbetjeningen har bagbelysning, så man kan se, hvad man laver, også når lyset er slukket.

Der er flere måder at høre musik på, såsom Spotify Connect, AirPlay 2 og Bluetooth. (Foto: Klipsch)

Pris og tilgængelighed

Prismæssigt lægger Klipsch Cinema 1200 sig en tand over Samsungs dyreste soundbar, men stadig langt under Sennheiser Ambeo Soundbar. Til 14.990 kroner forventer vi en ret fed oplevelse med både film og musik, når den kommer i butikkerne til januar.

Horndiskanter skal følge med helt op til 109 dB, og enheder monteret på toppen giver “lyd fra oven”. (Foto: Klipsch)

 

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

2 kommentarer til “High-end Atmos-soundbar fra Klipsch”

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Marshall rocker videre

Du kan ikke købe den herhjemme

Mere prisvenlig hjemmebiograf fra Pioneer

Ny subwoofer til de superrige

Hjemmebio-kraftkarl er inde til test

Nu kommer den endelig

Vildere surroundforstærker fra Denon

"Alle" elsker Dolby

Nyt lydformat vil knuse Dolby Atmos

Januarudsalg på soundbars

Se den lille 4K-projektor

Vil bringe 3D-lyd til "alle"

0
Lyd & Billede
Scroll to Top