Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Boses nye soundbar bruger kunstig intelligens til at gøre tale tydeligere

Bose har netop lanceret sin nye topmodel i soundbar-segmentet.

Skrevet af / 22/09/2023 - 14:20
Boses nye soundbar bruger kunstig intelligens til at gøre tale tydeligere

Den nye Bose Smart Ultra Soundbar overtager pladsen som den officielle flagskibsmodel blandt Dolby Atmos-soundbars fra sin populære forgænger, Smart Soundbar 900.

Den primære forskel er, at Ultra-modellen har en ny lydindstilling – kaldet A.I. Dialogue Mode eller K.I. Dialogmodus for optimeret stemmegengivelse – som siges at være drevet af kunstig intelligens. Ja, du læste rigtigt, soundbaren bruger tilsyneladende maskinlæring til at gøre tale lettere at høre!

Bose Smart Ultra Soundbar. (Foto: Bose)
Læs også Større lydbillede end andre soundbars Smart Soundbar 900 er Boses nyeste flagskib med Dolby Atmos-tophøjttalere – og et overraskende stort lydbillede.

Om Bose kan garantere, at også danske skuespillere bliver lettere at høre, vides ikke, men den nye soundbar kan i hvert fald forudbestilles nu.

Nyheden kommer kort tid efter, at Bose lancerede nye hovedtelefoner og hørepropper under Ultra-navnet.

 

Bose Smart Ultra Soundbar: Dolby-Atmos kompatibel

Bose Smart Ultra Soundbar har en lignende højttalerkonfiguration som 900-modellen med dedikerede Dolby Atmos højdekanaler. (Foto: Bose)

Den nytilkomne soundbar ligner til forveksling 900-modellen, som vi tidligere har testet, i både udseende og størrelse. Soundbaren fås i sort eller hvid med et toppanel af hærdet glas. Ligesom sin forgænger har den to dedikerede højdekanaler til Dolby Atmos 3D-lyd (DTS:X understøttes derimod ikke).

Ud over Dolby Atmos-afspilning har den også Bose TrueSpace-teknologi og Adaptiq-rumkorrektion, som vi kender det fra forgængeren: Selv om filmen eller musikindholdet ikke har Dolby Atmos-lydspor, skal TrueSpace-teknologien kunne give indtryk af det ved at “mikse” lydsporet.

Soundbaren har selvfølgelig HDMI eARC-tilslutning, men også wi-fi med Spotify Connect og AirPlay 2, Bluetooth og indbygget Amazon Alexa stemmestyring. Den kan også udvides med trådløse subwoofere og surroundhøjttalere fra Boses sortiment.

Læs også Soundbar: Sådan får du den bedste TV-lyd Når en soundbar ikke skal være et kompromis, er det vigtigt at holde tungen lige i munden - og pengene lidt løsere i lommen. Det betaler sig.

Pris og tilgængelighed

Bose Smart Ultra Soundbar vil komme i handelen den 26. september og koster 7.799 kroner. Eventuel subwoofer og surroundhøjttalere vil derefter blive tilføjet.

Samtidig noterer vi os, at forgængeren stadig er til salg og sat ned til 5.799 kroner. Vi glæder os til at fortælle dig, om afløseren er opgraderingen værd, og hvordan den klarer sig i forhold til konkurrenterne i en snarlig test!

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Hisense PX3-PRO: Kæmpebillede på kort afstand

Her er årets nye hjemmebiograf-produkter fra Sony

Marshall rocker videre

Du kan ikke købe den herhjemme

Mere prisvenlig hjemmebiograf fra Pioneer

Ny subwoofer til de superrige

Hjemmebio-kraftkarl er inde til test

Nu kommer den endelig

Vildere surroundforstærker fra Denon

"Alle" elsker Dolby

Nyt lydformat vil knuse Dolby Atmos

Januarudsalg på soundbars

Scroll to Top