Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Guide

RELEASELISTE: Disney+, Netflix, HBO Max, Prime Video, Viaplay, Apple TV+, SkyShowtime – december 2022

Disse serier/film kan du streame i december - og nu kommer 1923!

Skrevet af / 08/12/2022 - 15:00
RELEASELISTE: Disney+, Netflix, HBO Max, Prime Video, Viaplay, Apple TV+, SkyShowtime – december 2022

Nu er vinteren over os! Mørke, kolde dage med kulde, mørke, sjap og sne – med andre ord det helt perfekte vejr til at tilbringe aftenen foran storskærmen.

Med julen lige om hjørnet byder streaming-tjenesterne også på et (delvist) tilpasset juleprogram.

Disney+

Er der noget, vi forbinder mere med jul end netop klassikerne fra Walt Disney?

Vi ved alle, at det er umuligt at komme i julestemning uden få set Anders And og hans venner (From all of us…) på selveste juleaftensdag.

Læs også Svensk krimi fra Disney Disney har skabt en serie ud fra den svenske krimisucces 'At koge bjørn'.

Den 14. december lancerer Disney+ den nye storfilm Amsterdam.

Fra den anerkendte filmskaber David O. Russell kommer et originalt krimi-mysterium om tre gode venner, som befinder sig midt i et af de mest chokerende hemmelige komplotter i amerikansk historie.

Dokudramaet har en række stjerner som Christian Bale, Margot Robbie, John David Washington, Alessandro Nivola, Andrea Riseborough, Michael Shannon, Mike Myers, Taylor Swift, Zoe Saldaña, Rami Malek og Robert De Niro i hovedrollerne.

 

Fra samme dag kan du se Sam Rockwell og Saoirse Ronan i hovedrollerne i See How They Run.

Velkommen til den største drabssag, som nogensinde er iscenesat! I London i 1950’erne tager en planlagt Hollywood-filmatisering af et populært teaterstykke en brat drejning, da instruktøren bliver fundet myrdet.

Da den trætte politiinspektør Stoppard (Rockwell) og hans ivrige, uerfarne assistent Stalker (Ronan) tager sagen, bliver de kastet ud i en gådefuld kriminalsag i det glamourøse og lumske teatermiljø. Jo mere de efterforsker det mystiske drab, desto mere indser de, at de gør det med livet som indsats.

 

Og mens vi venter på at Disney skal starte indspilningen af den tredje National Treasure-film (denne gang uden (!) Nicolas Cage i hovedrollen), byder Disney+ på spin-off-serien National Treasure: Edge of History.

Harvey Keitel har en af hovedrollerne i denne lidt mere ungdommeligt vinklede eventyrserie. Premiere: 14. december.

 

Af jule-indhold byder Disney+ på samtlige Alene hjemme-film, LEGO Star Wars Holiday Special, Die Hard-serien, Muppets Juleeventyr, Mickey & Minnies juleønsker, Ice Age: En mammutlig jul og Guy Pearce i Dickens-klassikeren A Christmas Carol (premiere 14. december).

 

Netflix

Hvem skulle have troet det?! At den mest sete titel på Netflix i næsten hele verden i øjeblikket er en norsk spillefilm?

Men katastrofe-monsterfilmen Troll fra Roar Uthaug har taget verden med storm!

Troll er ærkenorsk i sin essens, men så absolut inspireret af sine amerikanske ‘fætre’, så det er da også oplagt, at et stort, internationalt publikum tager den til sig. Den realistiske, jordnære tilgang til katastrofer, Uthaug viste i Bølgen, samt glimtet i øjet og legesygen fra Tomb Raider har han taget med sig til Netflix, hvor han præsenterer os for en befriende morsom, herlig eventyr-katastrofe.

Læs også Norsk trold-folklore! Katastrofefilm med trolde i hovedrollen er en sjælden vare. Det er dog lykkedes Netflix med en overraskende underholdende eventyrfilm.

Premieren var den 1. december.

 

 

Ikke nok med norske trolde, Netflix byder på endnu en nordisk titel i december.

Fra den 16. december kan du streame den nye dramaserie Julestorm.

Med Julestorm leverer serieskaber Per-Olav Sørensen (Quicksand – Størst af alt og Hjem til jul) endnu en gennemarbejdet, hjertevarm serie, hvor medmenneskelige relationer er i centrum for dramaet.

Denne runden serverer han oss et fascinerende ensembledrama, centreret omkring en gruppe for hinanden ukendte karakterer og livsskæbner, hvis liv krydser hinanden, da de på grund af vejret må tilbringe julen i Oslos lufthavn. Vinterstormen raser udenfor, og alle flyvninger fra er aflyst – noget karaktererne håndterer på vidt forskellig vis. Serien byder på et godt og blandet skandinavisk cast.

 

Allerede nu på fredag (9. december) kan du streame Guillermo del Toros eventyrlige version af klassikeren Pinocchio.

Et visuelt festfyrværkeri!

 

Den 16. december kan du med vidt opspærrede øjne se den nye, yderst outrerede kunstfilm BARDO fra mexicanske Alejandro G. Iñárritu (The Revenant); en falsk fortælling om en håndfuld sandheder.

NB! Ikke for sarte sjæle!

 

Den 21. december kan du se sæson 3 af den lettere udskældte romantiske komedie Emily in Paris.

Et år efter at være flyttet til Paris for drømmejobbet, kommer Emily til en skillevej for kærlighed og karriere, som tvinger hende til vælge, hvor hendes fremtid ligger.

 

På selveste lillejuleaften får vi efterfølgeren til Craig-succesen Knives Out: Glass Onion: A Knives Out Mystery.

I efterfølgeren til Rian Johnsons Knives out rejser efterforsker Benoit Blanc (Daniel Craig) til Grækenland for at avdække lagene i et mysterium, som involverer en gruppe nye, farverige mistænkte.

 

Netflix er også klar med en spin-off-serie til megasuccesen The Witcher: The Witcher: Blood Origin.

Mere end tusind år før begivenhederne i The Witcher går syv udstødte fra elververden sammen på en mission mod et magtfuldt imperium. Velkendte Michelle Yeoh har hovedrollen i denne actionserie.

Premiere: 25. december.

 

På årets næstsidste dag kan du se gyserdramaet White Noise.

På én gang morsomt og grufuldt, lyrisk og absurd, almindeligt og apokalyptisk dramatiserer White Noise en moderne amerikansk families forsøg på at håndtere hverdagslivets konflikter, mens de kæmper med de universelle mysterier om kærlighed, død og chancen for lykke i en usikker verden.

Baseret på bogen af Don DeLillo, manus og instruktion af Noah Baumbach, og med Adam Driver og Greta Gerwig i hovedrollerne.

 

NB! Se mere fra Netflix’ december-premierer her:

 

 

HBO Max

Sæson 2 av dramasuccesen Gossip Girl havde premiere den 1. december.

Det er andet semester af første skoleår, og Gossip Girl arbejder ihærdigt med at kontrollere Manhattan-elitens skandaløse liv og sprede løgn og sladder. Hun har lært en ting eller to fra forrige runde – det hendes publikum vil have, det skal de få. Det er på tide å skrue op temperaturen på situationer, som har boblet under overfladen (Julien, har du mødt Monet?) og finde ud af, hvordan hun kan skabe flere katastrofer.

https://youtu.be/QgwI0jXEzOI

 

Men højdepunktet på HBO Max (som skifter navn til ‘Max’ næste år?) er nok sæson 3 af fantasydramaet His Dark Materials.

Den tredje og sidste sæson af His Dark Materials er baseret på ‘The Amber Spyglass’, den sidste roman i Philip Pullmans prisvindende trilogi og det sidste kapitel i den episke fantasy-serie.

Lyra (Dafne Keen), profetiens barn, og Will (Amir Wilson), bæreren af ​​den skarpeste kniv, må rejse til et mørkt sted, hvorfra ingen nogensinde er vendt tilbage.

Efterhånden som den store krig mod ‘The Authority’ nærmer sig, ledet af Lyras far, Lord Asriel (James McAvoy), opdager de, at det har en frygtelig pris at redde verdener. Lin-Manuel Miranda vender tilbage til sæson tre som Lee Scoresby, Andrew Scott gæsteoptræder som Jopari, og Mrs. Coulter spilles af Ruth Wilson. Premiere: 6. december.

 

Prime Video

Det absolutte højdepunkt på Jeff Bezos’ streamingtjeneste i julemåneden er den kommende sæson 3 af Tom Clancy’s Jack Ryan.

Nu kan du glemme alt om arabiske terrorister og ‘failed states’ som Afghanistan og Venezuela i centrum for kontraspionagen – velkommen til 2022, hvor USSR (AKA: Rusland) igen er Vestens/NATO’s ærkefjende.

En dagsaktuel kendsgerning, som serieskaberne og manusforfatterne på forbilledlig måde spinder en heftig actionthriller over.

Ryan (John Krasinski) afslører en russisk dækoperation mod Vesten, som inkluderer strategiske atomvåben, russiske styrker på Krim-halvøen, tropper i Ukraine, infiltration af tidligere østeuropæiske satellitstater og et muligt kup i Kreml. Alt med det mål for øje at starte en konflikt med NATO, som så kan bruges som bevæggrund for at ‘genoprette’ Sovjetunionen. Lyder det bekendt, synes du? Jep! Det er som hentet fra Putins mareridtagtige drejebog anno 2022 …

Sæson 3 får premiere den 22. december.

 

Derudover byder Prime Video på klassisk julehygge med den romantiske komedie Something From Tiffany’s.

Filmen, som har Zoey Deutch og Kendrick Sampson i hovedrollerne, foregår i et vintercharmerende New York; den er tilgængelig allerede den 10. december. Filmen er produceret af Reese Witherspoon, og manuset baserer sig på Melissa Hills roman af samme navn.

 

Viaplay

15. december er det tid for Viaplays første norske spillefilm, Guldtransporten, med blandt andre Jon Øigarden, Sven Nordin, Ida Elise Broch, Axel Bøyum og Eivind Sander på rollelisten. Filmen skildrer den utrolige historie om, hvordan nogle modige nordmænd formåede at redde de norske guldreserver fra de tyske invasionsstyrker i en intens, utrolig og sand historie fra 2. verdenskrig.

 

En endnu større anbefaling går til sæson 3 (den avsluttende?) af komediedramaet Pørni.

Henriette Steenstrup har denne sæson fundet den perfekte balance mellem hverdagens socialrealisme, krævende teenagedøtre, et skrantende kærlighedsliv, ungdomsproblemer, håbløse forældre og forløsende, hjertevarme komiske øjeblikke.

 

Sæson 1 af den svenske dramaserie Meningen med livet kan streames fra den 11. december.

Alva (Celie Sparre) bor sammen med sin kæreste Nico (Hannes Fohlin), og de ønsker at starte en familie, samtidig med at Alvas karrierejag tager på hende. Da de endelig venter barn, forsvinder alle drømme om at starte sin egen virksomhed, og hun går fuldt og helt ind i rollen som kommende mor. Samtidig får Nico en opringning fra en tidligere kæreste, som ændrer alt, og deres kamp begynder for alvor.

Ellen (Helena af Sandeberg) og hendes mand Alex (Ulf Stenberg) har tre børn sammen, men pludselig indser Ellen, at hun ikke aner, hvem hun er, eller hvad hun vil længere. Alex prøver at forstå, hvad hans kone går igennem, og hvad hun mangler i livet, som ifølge ham selv er fuldendt.

 

Apple TV+

Apple-fans får én ny julefilm i år, Spirited, med Will Ferrell og Ryan Reynolds i hovedrollerne.

Julefilmen er løseligt baseret på Charles Dickens-klassikeren A Christmas Caroll; her i en komisk musical-version. Premiere var allerede 18. november.

 

Derudover er der to andre serier, du skal lægge mærke til.

Den 2. december var der premiere på sæson 2 af den knaldgode spionserie Slow Horses, med en glimrende Gary Oldman i hovedrollen.

Dette mørke og morsomme spiondrama følger et team af britiske efterretningsagenter, som gør tjeneste på en losseplads af en afdeling i MI5 på grund av deres karrieremæssige fejltagelser.

 

OG – Will Smith is back!

Fredag den 9. december kan du bænke dig foran storskærmen i din stue og se Will Smith i det særdeles omkostningstunge drama Emancipation.

Filmen fortæller den triumferende historien om Peter (Smith), en mand som rømmer fra slavetilværelsen, som må stole på sin forstand, urokkelige tro og en dyb kærlighed til familien for at undgå koldblodige jægere og de udfordrende sumpe i Louisiana på sin rejse mod friheden.

Filmen er inspireret af fotografier fra 1863 af ‘Whipped Peter’, billederne blev taget under en medicinsk undersøgelse hos Union Army under uafhængighedskrigen. Billederne blev senere offentliggjort i Harper’s weekly. Et billede, kendt som ‘The Scourged Black’, viser Peters nøgne ryg, lemlæstet af slaveejerens pisk. Det bidrog til øget offentlig modstand mod slaveri.

 

SkyShowtime

Det er faktisk den nyeste udbyder, SkyShowtime, som byder på den mest spændende serienyhed i december.

Endnu en gang byder multitalentet Taylor Sheridan på en ny serie.

I Yellowstone-prequel-serien 1883 (havde premiere i januar i år) serverede serieskaber Taylor Sheridan os den fascinerende forhistorie om Dutton-familien, og deres strabadserende rejse mod at etablere sig i Montanas vildmark i nybyggertiden. Definitivt blandt de bedste serier, du kan streame lige nu!

I 1923 følger vi en ny generation af Dutton-familien under depressionen og forbudstiden i USA.

Altså ikke med de samme karakterer, som vi har lærte at kende i 1883 – men stadig med Kevin Costners forfædre, i Dutton-familien, i begivenhedernes centrum.I hovedrollerne i 1923 ser vi ingen ringere end de to legender Helen Mirren og Harrison Ford!

Det nye kapitel om Dutton-klanen centreres omkring patriarken Jacob Dutton (Ford), og hans standhaftige kone Cara (Mirren); i deres forsøg på at styre familien gennem en hård og vanskelig periode i amerikansk historie. Jacob er bror til James Dutton, som var en af hovedkaraktererne i 1883; han spilles af Tim McGraw. Premiere 19. december.

Læs også Det er valgår i Montana I femte sæson af Taylor Sheridans succesfulde serie kommer hele magten i Montana på Dutton-dynastiets hænder.

 

Ikke nok med det, men endnu en Sheridan-serie har premiere i disse dage: Tulsa King.

Dwight ‘The General’ Manfredi (Sylvester Stallone) er en mafiagangster af den gamle skole. Han har netop afsluttet 25 år på vand og brød uden at sladre om en eneste af sine mafiakumpaner i New York. Da han kommer ud, forventer han mere end et klap på skulderen, men sådan går det ikke. Mafiafamilien har ikke brug for en ‘dinosaur’ i New York, så han bliver sendt i eksil et sted, hvor han kan gøre mindst mulig skade; af sted til et gudsforladt og pandekagefladt bonderøvsland (tænk et kæmpemæssigt Polen med kvæg og oliepumper i stedet for svin) Oklahoma er stedet. Tulsa bliver hans nye kongerige.

 

Første episode med Sly Stallone blev frigivet den 28. november.

Læs også Stallone gør underholdende comeback Sly Stallone gør et mere end anstændigt comeback som seriøs skuespiller i en blandet fornøjelse af en mafiakomedie.

 

Seriemogulen David E. Kelley (Big Little Lies) er aktuel med den nye krimiserie The Calling.

The Calling fortæller historien om NYPD-detektiven Avraham Avraham (Jeff Wilbusch). Hans tro på menneskeheden er en superkraft, han bruger til at afdække sandheten. Avraham styres af en dyb følelse af spiritualitet og religiøse principper, og han er nødt til at stille spørgsmål ved sin egen menneskelighed, når der vendes op og ned på en tilsyneladende rutinemæssig efterforskning.

Serien er baseret på bestseller-romanen ‘The Missing File’ av Dror Mishani. Premieren var den 1. december.

 

Pitch Perfect: Bumper in Berlin følger Bumper Allen, spillet af Adam DeVine, flere år efter at seerne så ham i filmene. Han er nu flyttet til Tyskland for at genoplive musikkarrieren, efter at en af hans sange er slået igennem i Berlin.

Premieren var 1. december.

 

Gå heller ikke glip af den hardcore viking-actionfilm The Northman med muskuløse Alexander Skarsgård i hovedrollen som hævngerrig vikingesøn.

Premiere den 14. december.

Komplet liste over alle nye titler hos de største streamingtjenester finder du nedenfor. God streaming-fornøjelse – og hav en rigtig god jul 🙂

Meet Joe Black
[imdb style="white"]tt0119643[/imdb]
44 Cats S03
[imdb style="white"]tt9699148[/imdb]
01.07.2021
The Princess
[imdb style="white"]tt13406136[/imdb]
01.07.2022
Shark Beach with Chris Hemsworth
[imdb style="white"]tt12833014[/imdb]
01.07.2022
Dolphins vs Sharks: Blood Battle
[imdb style="white"]tt13264946[/imdb]
01.07.2022
L.A. Confidential
[imdb style="white"]tt0119488[/imdb]
01.07.2022
Okavango: River of Dreams
[imdb style="white"]tt10761742[/imdb]
01.07.2022
Secrets of the Bull Shark
[imdb style="white"]tt13130602[/imdb]
01.07.2022
Shutter
[imdb style="white"]tt0482599[/imdb]
01.07.2022
Spider-Man 2
[imdb style="white"]tt0316654[/imdb]
01.07.2022
Spider-Man: Homecoming
[imdb style="white"]tt2250912[/imdb]
Spider-Man: Into the Spider-Verse
[imdb style="white"]tt4633694[/imdb]
The Amazing Spider-Man 2
[imdb style="white"]tt1872181[/imdb]
Valhalla Rising
[imdb style="white"]tt0862467[/imdb]
My Better Halves
[imdb style="white"]tt10334148[/imdb]
01.07.2022
Raiders of the Lost Ark
[imdb style="white"]tt0082971[/imdb]
Indiana Jones and the Temple of Doom
[imdb style="white"]tt0087469[/imdb]
Indiana Jones and the Last Crusade
[imdb style="white"]tt0097576[/imdb]
Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull
[imdb style="white"]tt0367882[/imdb]
Ancient Yellowstone S01
[imdb style="white"]tt19868282[/imdb]
01.07.2022

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Ventetiden er ovre!

Premiere til efteråret!

Sci-fi-klassiker klar til streaming!

Premieredatoen er klar!

MILF-trailer!

Klar til endnu en runde?

Et godt grin forlænger livet!

Kongen brøler igen!

De kriminelles hærgen fortsætter i Kingstown

Harry Potter-lydbøgerne får Dolby Atmos

Se den nye trailer fra Holocaust-helvedet

Hysterisk ny trailer!

Scroll to Top