: The Revenant

Blu-ray anmeldelse

Den sjette og absolut mest ambitiøse spillefilm fra Alejandro G. Iñárritu har sine svagheder. Men The Revenant er så ufattelig imponerende, at det er uden betydning i den store sammenhæng.
Karakter
Drama
The Revenant
Annonce
Annonce

Filmfortællingen er inspireret af den sande historie om pelsjægeren Hugh Glass (DiCaprio), der sammen med sin indianske søn, Hawk (Goodluck), arbejder for et større hold jægere i Nordamerika i begyndelsen af 1800-tallet. De bliver overrumplet af en stamme arikara-indianere, der reducerer jagtselskabet til ti mand, som må flygte gennem den vinterkolde vildmark.

På vejen bliver Glass angrebet af en bjørn og dødeligt såret. Han bliver dermed en byrde for gruppen og efterlades sammen med sin søn samt den naive ungersvend Bridger (Poulter) og den hensynsløse John Fitzgerald (Hardy). Sidstnævnte bliver lovet 300 dollars, hvis han giver Glass den nødvendige pleje og en værdig begravelse, når døden indtræffer.

Glass dør imidlertid ikke, men bliver forrådt af Fitzgerald, der begraver ham levende efter at have dræbt hans søn. Efterhånden kommer Glass dog så meget til hægterne, at han kan begynde sin jagt på hævn gennem det ugæstfri vinterlandskab.

Den mexicanske instruktør Alejandro G. Iñárritu (Babel, Birdman) har med stor indsigt skabt en beundringsværdig film, der fortjener uendelige mængder af ros. Inspireret af en vanvittig historie og af storfilm fra instruktører som Andrei Tarkovskij, Werner Herzog, Francis Ford Coppola og Terrence Malick har han lavet en film til historiebøgerne. Uden kunstig lyssætning og med minimal brug af CGI tager han os med på en visuelt blændende rejse gennem en nådesløs verden, hvor vi følger en desperat mands kamp mod sig selv og naturen.

Annonce
The Revenant Copyright © 2015 Twentieth Century Fox Film Corporation. All rights reserved. THE REVENANT Motion Picture Copyright © 2015 Regency Entertainment (USA), Inc. and Monarchy Enterprises S.a.r.l. All rights reserved.Not for sale or duplication.
The Revenant

Hovedpersonen gestaltes på ypperlig vis af Leonardo DiCaprio, der nærmest bærer filmen på egen hånd med sin exceptionelle indlevelse og tilstedeværelse, der langt om længe gav ham en Oscar for bedste mandlige hovedrolle. En udmærkelse, som han i øvrigt burde have fået mindst tre gange tidligere.

DiCaprios kamp er fanget på film af den eminente fotograf Emmanuel Lubezki, der blev den første filmfotograf i historien, som har vundet en Oscar tre år i træk (for Gravity, Birdman og The Revenant). Lubezkis cinematografi er da også helt central for filmens uovertrufne kvalitet og intensitet.

The Revenant er et sjældent gennemført stilstudie, der byder på filmkunst fra øverste hylde. Den største ros må tilfalde Iñárritu, hvis stramme instruktion og store overblik har resulteret i en så smuk og stærk film. Han blev da også belønnet med en Oscar for bedste instruktion – ligesom sidste år, hvor han vandt for den eminente Birdman. Dermed blev han den første instruktør siden 1950, der har vundet to år i træk.

Iñárritus benhårde indsats kostede også både penge og mandskab. Det oprindelige budget blev overskredet med mere end 100 procent, og en del af crewet kastede håndklædet i ringen i løbet af de opslidende indspilninger, som foregik på hele 12 forskellige locations i tre lande – USA, Canada og Argentina.

En film vil altid være en subjektiv oplevelse, og der er ingen tvivl om, at The Revenant har sine svagheder, men samlet set er værket så overvældende godt, at det er umuligt ikke at belønne filmen med topkarakter. Seks klare stjerner!

Annonce
THE REVENANT THE REVENANT THE REVENANT The Revenant_4 The Revenant_3 The Revenant_2
<
>
The Revenant

The Revenant er en af de første film, der udgives i det nye 4K Ultra HD-format – og sikke en billedkvalitet! De fantastiske landskaber fremstilles med en skarphed, som vi næppe har set magen til, og 4K tilfører fantastisk dybde og perspektiv. Her kan man nærmest se hver en fyrrenål på panoramabillederne, og sammenlignet med den almindelige Blu-ray har 4K-disken langt mere naturlige farver.

Også lydsporet (dts-MA 7.1) leverer kvalitet af højeste klasse, og vi kan i mindste detalje høre alt fra klukkende bække over tordnende geværskud til DiCaprios indædte grynten. Bonusmateriale består kun af en bag-om-filmen, som dog er rigtig god og informativ, samt nogle stills.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 39 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
Fakta
  • Release: 2. juni 2016
  • Instruktion: Alejandro G. Iñárritu
  • Med: Leonardo DiCaprio, Tom Hardy, Domhnall Gleeson, Will Poulter, Forrest Goodluck, Paul Anderson
  • Genre: Drama
  • Land: USA
  • År: 2015
  • Tid: 02:36 timer
IMDB Rating

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Lorentz Celo


Nyeste artikler:

Annonce
Annonce

Læs også

Hvad nu hvis det var Sovjetunionen, der først fik sat en mand på Månen?
Big Sky er et levende bevis på, at selv en af branchens mest erfarne og anerkendte serieskabere kan ramme ved siden af.
To mennesker gør en hel nat deres yderste for at såre og ydmyge hinanden. Den slags kommer der filmkunst ud af.
Tom Hanks brillerer i sobert western-epos med hjertet på rette sted.
Stærke kvinder med meget personlige problemer er drivkraften bag dette stærke Netflix-drama.
En sand historie om en utrolig arkæologisk udgravning er blevet en lille (britisk) perle af en film.
Årets korteste måned byder på lysere dage og masser af nye streaming-titler.
Omar Sy er en smart, elegant gentlemantyv i ny fransk serie, der oser af charme.
Amazon serverer en barsk, beskidt og realistisk mafiahistorie set fra kvindernes synspunkt. Et frisk twist på en lidt stivnet genre.
Vellykket kostumedrama er en blanding af Dollars, Askepot, Farlige forbindelser og Downton Abbey – plus et strejf af Fifty Shades of Grey.
En graviditet, der går frygtelig galt, er ved at rive en ung familie i stykker.
Med Equinox leverer Netflix en af deres bedste nordiske produktioner hidtil.
11 dages juleferie i coronaens tegn, men hvad skal man se for at hygge sig og slappe af?
Endnu en gang leverer Pixar et teknisk pletskud akkompagneret af en stærk emotionel historie.
Michael J. Fox brillerer i lidt uddateret “klassiker”.