Anmeldelse: Hjem til jul, 2. sæson

Mere kælen julehygge

Endnu en forjul skal tilbringes med den smådesperate single-sygeplejerske Johanne på jagt efter den eneste ene – og det bliver da også ganske fornøjeligt.
Karakter
Komedie
Hjem til jul, 2. sæson
Annonce
Annonce
forfatter

Ingen højtider er så traditionsbundne som julen – heller ikke når det gælder vores underholdningsindtag. Så skal børn og barnlige sjæle se Fra alle os til alle jer, mens andre ikke kan undvære Love Actually, Grinchen eller Fars fede juleferie.

Filmselskaberne og nu også streaming-giganterne – har for længst indset, at de fleste af os er særlig modtagelige omkring højtiden, og skærper udbuddet derefter.

Netflix er de seneste år hoppet på trenden med julefilm og -serier, sidste år sågar med en norsk juleserie, den charmerende Hjem til jul. Nu er 2. sæson her så.

OBS: Anmeldelsen indeholder spoilers!

Annonce

 

Familiens forventninger

I tiden op til jul sidste års løj Johanne (Broch) sig til en kæreste for at slippe for familiens enerverende spørgsmål. Det gav hende tre hektiske uger til faktisk at finde sig en passende partner før den traditionelle familiejulemiddag. Sæsonen sluttede med, at en ukendt person bankede på døren selveste juleaften.

Der var som udgangspunkt ikke lagt op til flere sæsoner, men seriens succes gav Netflix blod på tanden. På grund af corona-lockdown var der længe fare for, at optagelserne ikke ville blive færdige i tide, men nu er Johanne, hendes personlige problemer og udfordringer og den charmerende venneflok her altså igen. Og det, vi får serveret, er i høj grad meget af det samme som i 1. sæson – og det er jo ikke så tosset.

(Foto: Netflix)

Midt i livet

Johanne er blevet halvvejs sambo med lægekollegaen Henrik (Thune). Lidt uforståeligt for både os seere og, skal det vise sig, Johanne selv. Den tørre, kedelige og selvcentrerede Henrik smides på porten – og jagten på en ny kæreste er i gang.

Kærestesorger, julestress, venner, der flytter, og en familie i opbrud tærer på Johanne. Hun “løser” det med fest og ballade, nye tatoveringer og en intens trang til at kopulere.

Annonce

Mange fornøjelige og småpinlige (samt visse genkendelige) situationer følger: Alt for fuld til en fest, tisse, hvor man absolut ikke bør tisse, intimbarbering, udslæt, naive naboer og ynkelige forældre på udkig efter ungdommelig forelskelse.

Her kan man more sig med at krydse sine egne oplevelser af.

(Foto: Netflix)

Følger formlen

Original og uforudsigelig er ikke ligefrem etiketter, vi vil klistre på Hjem til jul, men serien klarer sig med masser af charme, glimt i øjet og godt skuespil samt personer, som vi bryder os om, og situationer, vi alle har været i, hvor julehalløj og obligatorisk familiehygge bliver til stress og sure pligter.

Nogle af personerne fremstår lige lovlig karikerede og utroværdige, men især Johanne, der står midt i livet og prøver at finde sig selv og et “livsprojekt”, er en figur, som man kan relatere til, og som virker ægte. Ida Elise Broch er perfekt castet som den lettere forfjamskede og indimellem håbløse charmebombe.

(Foto: Netflix)

Den nye nabo (en småfornøjelig Edward Schultheiss) er lidt for outreret og typisk romantisk komedie-figur, mens både Henrik og veninden Jørgunn (Gabrielle) kan blive for meget af det gode til, at vi lader os rive med af historien. Vi ville ønske, at serieskaberne havde turdet være lidt mere ukonventionelle og bryde med formlen.

Annonce

Sidehistorien i denne sæson om forældre, der går hver til sit, tager aldrig fart og virker konstrueret. Så ville vi hellere have set mere til den sygeplejerske, som spilles af sangerinden Dagny, der her får sin debut som skuespiller. Det bliver ikke til mange minutter på skærmen, men popprinsessen fra Tromsø får heldigvis fremført flere sange.

Hjem til jul, sesong 2_9 Hjem til jul, sesong 2_10 Hjem til jul, sesong 2_8 Hjem til jul, sesong 2_6 Hjem til jul, sesong 2_4 Hjem til jul, sesong 2_3 Hjem til jul, sesong 2_2 Hjem til jul, sesong 2_1
<
>
(Foto: Netflix)

Forfriskende afbræk

Hele sæsonen består kun af seks episoder på ca. 25 minutter, så det er faktisk en serie, du kan “binge” på en enkelt aften. Anbefales med armen om din elskede i sofaen og en kop varm gløgg (med lidt ekstra stærkt i) på bordet.

Oven i hatten får vi Norge i sin smukkeste, nationalromantiske vinterdragt samt en charmerende, hyggelig latterstund – og hvis der er noget, vi nordboere elsker, så er det at hygge os!

Hjem til jul er charmerende, lun og totalt ufarlig humor, der på sin vis passer godt både op til jul og som et forfriskende afbræk fra det monotone corona-helvede. En serie, som vi utvivlsomt vil foretrække frem for endnu et gensyn med Love Actually. Fire feelgood-stjerner.

 

Annonce
(Foto: Netflix)

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 39 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
Fakta
  • Netflix
  • Release: 18. december 2020
  • Instruktion: Per-Olav Sørensen
  • Med: Ida Elise Broch, Gabrielle, Felix Sandman, Stian Blipp, Oddgeir Thune, Dennis Storhøi, Anette Hoff, Edward Schultheiss, Hermann Sabado, Dagny Norvoll Sandvik
  • Genre: Komedie
  • Land: Norge
  • År: 2020
  • Tid: 2:51 timer
IMDB Rating
Home for Christmas  | TV Series (2019– ) 1740min | Comedy, Drama, Romance | TV Series (2019– ) Summary: The constant comments on single life of 30 year old Johanne and society's expectations of the perfect family Christmas finally gets to her. Johanne starts a 24 day hunt for a partner to bring home for Christmas.
Countries: NorwayLanguages: Norwegian

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.
Annonce
Annonce

Læs også

At 40 procent af de spanske mænd går på bordel, var en chokerende nyhed for os – men søreme om Álex Pina ikke formår at lave bragende underholdning ud af tragedien.
April byder på masser af guf fra streaming-tjenesterne, og du kan også streame indhold fra den “nye” Paramount+.
En hyperaktiv, stærkt alkoholiseret og vanvittig charmerende stewardesse kan der virkelig komme god underholdning ud af.
Det bliver ikke en ordentlig påskeferie uden gode krimier og thrillere!
Den nye streaming-tjeneste Paramount+ lanceres med Maisie Williams som rapkæftet eremit, der brat lukkes ud i livet. Morsomt, men noget uforløst.
2. sæson af Exit følger i samme fascinerende fodspor som 1. sæson, og det er ikke så tosset.
Disney+ beviser, at der stadig er meget spændende materiale at formidle fra det righoldige Marvel-univers.
Mange film er efterfølgende blevet “shinet op” af en misfornøjet instruktør – men ingen så omfattende som Justice League.
Den længe ventede efterfølger til Wonder Woman, der var et frisk pust af en superheltefilm, er nok årets største skuffelse.
En af 1980’ernes store komikere, Eddie Murphy, prøver hårdt på at genoplive en af sine komedieklassikere – men ender med at give os en langt mindre charmerende kopi.
New Orleans’ mest respekterede dommer havner i l*rt til halsen.
Årets første forårsmåned byder på lysere dage og masser af spændende indhold fra streaming-tjenesterne.
Hvad nu hvis det var Sovjetunionen, der først fik sat en mand på Månen?
Big Sky er et levende bevis på, at selv en af branchens mest erfarne og anerkendte serieskabere kan ramme ved siden af.
To mennesker gør en hel nat deres yderste for at såre og ydmyge hinanden. Den slags kommer der filmkunst ud af.
Tom Hanks brillerer i sobert western-epos med hjertet på rette sted.